Bilde: Colourbox

Sjekkliste for soveromsavdelingen

Soverommene er de værelsene vi tilbringer mest tid i. Dekker de behovene dine?Selv om det meste av tiden vi bruker på soverommene går bort i søvn, er det en del ting som skal stemme også her, ikke minst med tanke på sikkerhet og velvære. Nedenfor har vi listet opp noen av de tingene du bør være obs på under visningen når du skal vurdere soveromsavdelingen.

Soverom
• Hvordan er rømningsveien i soveromsavdelingen? Er det praktisk mulig å komme seg ut av vinduer i tilfelle brann? Kan man komme til med stige om soverommene befinner seg i toppetasjen?
• I mange hus er soverommene plassert i den øverste etasjen. Hvis det er skråtak i rommet, blir det lett veldig varmt i rommet når sola står på. Se også på luftemulighetene. Er det mulig å sette opp vinduet og lufte sengeklærne om man ønsker det?
• Hvor god skapplass er det på soverommene? Normen tilsier at det skal være minst én meter skapplass per seng på gulv. På hovedsoverommet skal det være to meter med skap, skyvedørsgarderobe eller lignede. Har du selv behov for mer enn det normen tilsier, må du ta det med i vurderingen når du ser på soverommene.
• Tenk også gjennom plasseringen av foreldresoverommet i forhold til barneværelset. Det er et pluss om de ligger vegg i vegg. Hvis det er langt mellom rommene, kan det være at spedbarnsforeldre må vente lenger med å plassere barna på eget rom.
• Flere voksne ønsker å ha to separate, frittstående senger, fremfor dobbeltseng. Vurder om rommet gir denne muligheten.
• Er overflatene i rommet enkle å vedlikeholde? Sengetøy skaper mye støv. Vedlikeholdsvennlige overflater forenkler rengjøringen.


Gang
Se på romdisponeringen. Er det dødarealer som ikke brukes til noe? Døde gangarealer er dårlig planløsning. Vurder om du kan bruke slike dødarealer, f.eks. til kontorkrok, minibibliotek, hobbyhjørne eller ekstra skapplass, eller om de vil stå uutnyttet.

Trapperom
Er trappa god å gå i for barn, eldre eller funksjonshemmede? En trapp med rette løp er bedre å gå i enn en svingtrapp. Knirker trappa? Litt knirk kan for noen være sjarmerende, mens det for mange er et irritasjonsmoment. En trapp som knirker må i mange tilfeller demonteres for å få bort knirken, og det er en kostbar sak.

Loft
Stikk hodet opp på loftet og se og lukt hvordan det er der oppe. Er det ikke tilgang til loftet, er det en forskriftsmangel, for det skal være slukkemuligheter i tilfelle brann. Ser loftet tørt og fint ut og lukter greit, kan du støtte deg til takstrapporten, for takstmannen skal ha vært på loftet loftet og gjort sin evaluering i forhold til lufting, skader osv.
23. oktober 2008
Mer om Barnerom og soverom

Slik bretter du stretchlaken

Synes du det er vanskelig å brette stretch-laken? Vi og. Men her lærer du å brette dem helt perfekt!

Slik rengjør du madrassen din

Har den deilige madrassen din begynt å lukte? Du kan få den som ny på en halvtime med dette enkle trikset!

IKEA-hack: 7 personer i 1 seng

For at både foreldrene og de fem barna skulle få sove godt, laget Elisabeth like godt en smart seng som rommer hele familien!

10 tips til deg som skal innrede et rom til to

Barn vil alltid ha godt av å dele rom med søsken, men det vil nødvendigvis ikke foregå i stillhet. Her er ti råd du bør ta med i planleggingen hvis du ønsker husfred.

Puten din gjemmer mer enn du tror

Det siste du vil tenke på før du sovner om kvelden, er at sengen din kryr av bittesmå dyr og bakterier.

Få hotellfølelsen hjemme

Vi elsker å være på hotell! Slik får du lukusfølelsen på soverommet hjemme også.

Forny soverommet med en sengegavl

Ønsker du forandring på soverommet, og liker hurtige interiørløsninger du kan få til selv? Da kan et nytt hodegjerde være midt i blinken. Her viser vi deg tre rimelige, enkle og ikke minst dekorative måter å fornye sengen på. 

Aldri har det vært så vanskelig å legge på et laken!

Formsydde laken kan være geniale, men det kan være en kamp å få satt dem på!

Gutterommet som ble godt å leve i

Noen ganger går ikke alt som planlagt. Tvillingguttene som skulle bo på dette rommet ble født for tidlig, og kjempet en hard kamp for å leve. Da de...

Slik ble lagerrommet et lekkert lekerom

I to år var sønnen lykkelig uvitende om hva som skjulte seg bak kommoden - på fireårsdagen fikk han seg en gledelig overraskelse! 

I disse 12 sengene vil du sove som en stein

Vi tilbringer en stor andel av livet i sengen - her er 12 senger vi tror du vil sove godt i!

10 ideer til barnerommet

Til barna velger vi lekne løsninger og fine, fargerike ting. Her er noen tips til hvordan du innreder rommet til familiens kreative rotekopp.

Tre smarte tips til barnerommet

Nordmenn bruker mye tid og penger på å pusse opp barnerommene. Og det er ikke så rart, det er vel få rom vi tør å utfolde oss like mye som på et barnerom? Her er det lov med farger og morsomme løsninger, og det er ikke så farlig om ikke alt matcher.

Soveromsinnredning som gir hotellstil

Vi bruker mer tid og penger på soveromsinnredning til vår private boltreplass. Aller helst skal et soverom være som et hotellrom - et rom med flere...

Morsomt til barnerommet

Barnerommet er det værelset i huset hvor det virkelig er lov å hente frem det lekne og sprelske i interiøret.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no