Gjør det til en fornøyelse å våkne og slå opp øynene i soverommet. Bruk litt tid på å finne ut hvilken stemning du ønsker i soverommet, og det vil være enklere å gå til verks.
Gjør det til en fornøyelse å våkne og slå opp øynene i soverommet. Bruk litt tid på å finne ut hvilken stemning du ønsker i soverommet, og det vil være enklere å gå til verks. Bilde: Colourbox

Soverom i ulike stiler

Er du på jakt etter inspirasjon til innredningen av soverommet, finner du det her.

Selv om vi tilbringer det meste av tiden på soverommet med øynene lukket, er det ingen grunn til at soverommet ikke skal se bra ut.

Gjør det til en fornøyelse å våkne og slå opp øynene i soverommet. Bruk litt tid på å finne ut hvilken stemning du ønsker i soverommet, og det vil være enklere å gå til verks.

En god idé kan være å lage et stemningskart før du starter. Dette er ganske enkelt ei tavle eller en plakat hvor du henger opp bilder, tekstilbiter, fargekart o.l. som beskriver det uttrykket du ønsker. Det hjelper deg både med å utvikle designet og se om de ulike elementene passer sammen.

Kanskje vet du allerede nøyaktig hva du ønsker deg. Da er det bare å sette i gang.

Men kanskje har du bare en vag idé eller du trenger inspirasjon for i det hele tatt å tenke nytt. Til deg har vi hentet inn bilder av soverom i ulike stiler til inspirasjon.

 

Varier med kontraster
Er du av typen som fort går lei av ting og som liker å følge stadig nye trender, kan det lønne seg å satse på lyse flater. Med et nøytralt utgangspunkt kan du ta deg råd til å velge fargesterke detaljer som raskt kan skiftes ut.

Kontraster: Et nøytralt utgangspunkt fungerer som et blankt ark du kan tegne på.

Kontraster: Et nøytralt utgangspunkt fungerer som et blankt ark du kan tegne på.

I dette eksemplet er det sengetøyet som fungerer som en sterk kontrast, men du kan like gjerne bruke andre elementer. Det kan være alt fra en sengegavl trukket i det siste stoffet du har falt for til bilder du skifter ut etter humøret. Poenget er at jo enklere de store flatene er, desto lettere er det å fornye soverommet gjennom detaljene.

 

Overdådig
Motsatsen til det enkle og nøytrale kammerset, er det overdådige soverommet. Her er det mørke, dype farger som gjelder, sammen med lune tekstiler og dempet belysning.

Overdådig: I andre enden av skalaen finner du det overdådige soverommet.

Overdådig: I andre enden av skalaen finner du det overdådige soverommet.

Selv om du føler deg sikker i valget ditt, kan det likevel være lurt å velge noenlunde nøytrale basisfarger som lar seg kombinere med andre farger. På den måten har du mulighet til å variere uttrykket i stilen med enkel grep. Her er brun og beige brukt som basisfarger, med burgunderrød som kontrastfarge.

Hvis dette er stilen for deg, finner du kanskje mer informasjon og inspirasjon i artikkelen om soverom i haremstil.

 

Helt naturlig
Har du en hektisk hverdag, kan det å bringe naturen inn på soverommet hjelpe deg å roe ned på kveldene og gi deg en avslappet start på morgenen.

Naturlig: Finn roen i soverommet inspirert av naturen.

Naturlig: Finn roen i soverommet inspirert av naturen.

Velg duse naturtoner, bruk mønster basert på naturens egne former, gå for ulike former for struktur i tekstilene, og plukk ut detaljer og ornamenter i naturmaterialer som tre eller stein.

 

På bølgene blå
For deg som foretrekker bølgeskvulp til fjell og mark, kan den marine stilen være et alternativ. Her er det båtlivets gleder som er inspirasjonen.

Marinestil: Blått og hvitt er hovedfargene i den marine stilen.

Marinestil: Blått og hvitt er hovedfargene i den marine stilen.

Blå og hvite striper hører marienstilen til. Her har man også funnet blå og hvite puter i passende bølgemønster. En liten sjøfugl på bordet og bilder med marine motiver setter stilen. Legg også merke til det ene nattbordet som minner om en gammel skipskiste.

 

Lukseriøst
Den lukseriøse stilen er preget av et nøye og gjennomtenkt valg av materialer. Mørke treverk, lær, skinn, sateng, silke er stikkord å ta med seg. Det går mye i stramme linjer brutt av tekstiler i myke former. Fargevalget kan gjerne ha innslag av metall, enten i diskret detaljer eller i skimmer i tekstilene, men aldri være så mye at det bikker over i bling.

Lukseriøst: Farge- og materialvalget er viktig i det lukseriøse soverommet.

Lukseriøst: Farge- og materialvalget er viktig i det lukseriøse soverommet.

Liker du denne stilen, vil du kunne finne mye inspirasjon hos interiørdesigneren Helene Forbes Hennie. Hun har også gitt ut boka Hennie interiør, hvor du vil finne enda flere ideer.

9. august 2011
Mer om Barnerom og soverom

Slik bretter du stretchlaken

Synes du det er vanskelig å brette stretch-laken? Vi og. Men her lærer du å brette dem helt perfekt!

Slik rengjør du madrassen din

Har den deilige madrassen din begynt å lukte? Du kan få den som ny på en halvtime med dette enkle trikset!

IKEA-hack: 7 personer i 1 seng

For at både foreldrene og de fem barna skulle få sove godt, laget Elisabeth like godt en smart seng som rommer hele familien!

10 tips til deg som skal innrede et rom til to

Barn vil alltid ha godt av å dele rom med søsken, men det vil nødvendigvis ikke foregå i stillhet. Her er ti råd du bør ta med i planleggingen hvis du ønsker husfred.

Puten din gjemmer mer enn du tror

Det siste du vil tenke på før du sovner om kvelden, er at sengen din kryr av bittesmå dyr og bakterier.

Få hotellfølelsen hjemme

Vi elsker å være på hotell! Slik får du lukusfølelsen på soverommet hjemme også.

Forny soverommet med en sengegavl

Ønsker du forandring på soverommet, og liker hurtige interiørløsninger du kan få til selv? Da kan et nytt hodegjerde være midt i blinken. Her viser vi deg tre rimelige, enkle og ikke minst dekorative måter å fornye sengen på. 

Aldri har det vært så vanskelig å legge på et laken!

Formsydde laken kan være geniale, men det kan være en kamp å få satt dem på!

Gutterommet som ble godt å leve i

Noen ganger går ikke alt som planlagt. Tvillingguttene som skulle bo på dette rommet ble født for tidlig, og kjempet en hard kamp for å leve. Da de...

Slik ble lagerrommet et lekkert lekerom

I to år var sønnen lykkelig uvitende om hva som skjulte seg bak kommoden - på fireårsdagen fikk han seg en gledelig overraskelse! 

I disse 12 sengene vil du sove som en stein

Vi tilbringer en stor andel av livet i sengen - her er 12 senger vi tror du vil sove godt i!

10 ideer til barnerommet

Til barna velger vi lekne løsninger og fine, fargerike ting. Her er noen tips til hvordan du innreder rommet til familiens kreative rotekopp.

Tre smarte tips til barnerommet

Nordmenn bruker mye tid og penger på å pusse opp barnerommene. Og det er ikke så rart, det er vel få rom vi tør å utfolde oss like mye som på et barnerom? Her er det lov med farger og morsomme løsninger, og det er ikke så farlig om ikke alt matcher.

Soveromsinnredning som gir hotellstil

Vi bruker mer tid og penger på soveromsinnredning til vår private boltreplass. Aller helst skal et soverom være som et hotellrom - et rom med flere...

Morsomt til barnerommet

Barnerommet er det værelset i huset hvor det virkelig er lov å hente frem det lekne og sprelske i interiøret.