Prøv fiberoptisk lys!

Fiberoptisk lys er et spennende alternativ til belysning og dekorasjon i hjemmet.

 

Badet har fått montert "stjernehimmel" i taket.

Kort og enkelt forklart er fiberoptikk lange fibre som transporterer lys uten å ta med strøm og varme. Et fiberoptisk lysanlegg består av: Lysgiver, fiber, endearmatur, linse, eller ingen armatur.

Belysning med fiberoptisk lys er energibesparende ved at det er en lysgiver som gir lys til mange punkter for eksempel 30 downlight. Det er heller ikke strøm ved lysuttaket og derfor virvler støvet ikke mer rundt lyspunktet enn ellers i rommet. (Generell belysning tiltrekker seg støv.)


Fiberoptisk lys egner seg derfor svært godt som leselamper ved sengen for de som er plaget med astma og støv-/ midd-allergi. Også med tanke på brannfaren, spesielt på barnerom, er det ekstra trygt å vite at lyspunktet ikke er varmt.

For stuer og allrom designes løsninger som blir tilpasset den enkeltes behov. Det kan være prismer/krystallamper designet etter kundens ønske, for å ha over spisebord og lignende, eller direkte belysning på bilder/malerier og hengelamper over trapp.

Fargevasking av vegg er svært dekorativt, du kan tilpasse fargene etter stemning / setting for kvelden.


Farge på lyset er fullt mulig ved bruk av fiberoptisk lys.

Som endearmatur til fiberoptisk lys finnes et stort utvalg i dekorative og funksjonelle armaturer, fokuser- og justerbare, krystall, glass og prismer. Armaturer produseres i forskjellige farger, samt messing, chrome og ”gull”. Men, fibere kan godt installeres uten armatur og vil da gå i ett med taket.


I tillegg til å bruke fiberoptikk til belysning er det populært som dekorasjonsbelysning i hjemmet. Fiberoptisk lys integreres enkelt i glassbyggerstein og glass-/akryl-felter. Produkter som dette brukes jo ofte som lettskillevegger i for eksempel dusj, entreer, osv. Her kan man da legge lys i ”veggen” eller feltet og det kan legges på farge. Fargen kan tilpasses interiøret for øvrig eller man kan bare ha hvitt lys.

Det kan også integreres fiberoptisk lys i boblebad, dusj og dusjhoder. Dette er helt ufarlig fordi det ikke er strøm ved lysuttaket.

Ellers kan fiberoptisk lys monteres i nærmest alt: gulv, vegger og tak av ulike typer som fliser, stein, tre, tepper osv. Ved oppussing trenger man bare å senke/heve fra 5 til 10 cm for å få montert fiberoptisk lys, (uplight, downlight).

Stjernehimmel kan lages i uendelige variasjoner for de ulike settingene. Disse monteres ofte over boblebad, baderomstak, soverom og ved hjemmekinoanlegg. Stjernehimmelen får ofte ett funklingshjul. Det kan også monteres fargehjul. Barn synes ofte det er flott med farger. Ved ettermontering av stjernehimmel må det bare lektes ned et par cm. Enten som et felt eller hele taket.

Fiberoptikk egner seg også spesielt godt til bruk i hage og utemiljøer.23. oktober 2008
Mer om Belysning

Nå tar LED-pærer over hjemmene våre

Glødepærer og halogenpærer er på vei ut av butikkene i hele Europa. Inn kommer energi- og pengesparende LED-lys. 

Så enkelt lager du en bokstavlampe

Bokstavlamper kan være like dyre som de er fine, men det er faktisk superenkelt å lage sin egne. Det tar bare en time!

Ikea tilbakekaller støtfarlig lampe

Møbelgiganten oppfordrer alle som har kjøpt lampen Gothem til å levere den tilbake.

IKEA tilbakekaller lamper

Har du en IKEA-lampe av typen Hyby, Lock eller Rinna plafond? Da bør du returnere den til IKEA.

Moderne glødepærer kan gi høy strømregning

De dekorative glødepærene er for tiden utrolig populære. Men pass på! Bruker du disse pærene kan det bli en dyr fornøyelse.

Lag egne lamper i vintermørket

Pynt opp hjemme med en stilig lampe du har laget selv. Velg akkurat hvordan den skal se ut, akkurat som du selv vil ha den.

Slik velger du riktig lampetype

Belysning i hjemmet handler både om praktisk nytte og fin pynt. Her forklarer ­lysdesigner Morten Pedersen hvordan du lyssetter med de ulike lampetypene.

Dårlig belysning kan gjøre deg vintertrøtt

Føler du deg trøtt og nedstemt om vinteren? Lyssettingen i hjemmet kan være en medvirkende årsak!

Denne mannen gjør om en stor kubbe til noe utrolig kult

Hvem skulle tro at denne store kubben kunne bli til en vakker lampeskjerm?

Slik lyssetter du bad, kjøkken, stue og soverom

Tenker du over hvordan du lyser opp de ulike rommene i huset ditt? Slik får du det koseligere hjemme med riktig belysning og gir deg belysningstips til bad, kjøkken, stue og soverom. 

Lampen du ikke har sett maken til

Denne finurlige lampen skaper uvær i stua i form av lyd og lys. Til og med regnet som trommer mot taket - hvis du vil.

Belysning i stua

Belysningen i stua skal fylle mange funksjoner, fra å være stemningsskapende til å gi godt arbeidslys. En god belysningsplan vil gjøre det lettere å få...

Ønsker offentlig testing av lysprodukter

Utfasing av glødelamper åpner opp for nye lyskilder av varierende kvalitet. Norsk kunnskapssenter for lys etterlyser nå offentlig testing av lysprodukter.

Derfor tennes sparepærer senere i kulda

Har du merket at sparepærer tennes senere i kulda enn på varme dager? Det er mulig å gjøre noe med det.

Matte glødepærer snart en saga blott

Matte glødepærer blir snart en saga blott. Hva innebærer det for deg som forbruker?

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no