Annonsørinnhold

Ikke gjør denne feilen!

Visste du at dårlig belysning kan gjøre deg ukonsentrert, trøtt og mindre effektiv? Her er tipsene som gir deg perfekt lys hjemme!

Det finnes mange måter å skape det perfekte leselyset i ditt hjem på. Gode lysforhold er viktig for arbeidsmiljøet hjemme både for voksne, som har hjemmekontor, og unge skolelever og studenter med lekser. Men det er også viktig med en god leselampe for deg som liker å lese bøker, magasiner og aviser. Hvilken lampe du velger kommer an på dine behov og preferanser. Her er noen gode råd til hvordan du velger riktige leselamper til ditt hjem. 

Dette må du tenke på: 

Vinterhalvåret er over oss og det blir bare mørkere ute. Derfor tilbringer mange mer tid hjemme, spesielt på kveldstid. Å kose seg inne med godt lesestoff, eller gjøre ferdig siste rest av arbeidsdagen hjemme før man går inn i hvilemodus på sofaen, krever godt lys. For dårlige lysforhold gjør deg mer ukonsentrert, trøtt og mindre effektiv. 

Bordlamper

Viktige ting å tenke på når man skal velge en klassisk bordlampe til arbeidspulten er at du kan justere vinkelen på lampeskjermen og selve sokkelen slik at du får lyset der du trenger det mest og at den kan dimmes etter behov. Velg en lampe til pulten som passer til resten av interiøret og sørg for at lysbryteren på lampen er lett tilgjengelig, så du slipper å krype under bordet hver gang den skal slåes på og av.

Cato, fra 2.199,-/Magnum, fra 2.749,-

Cato og Magnum er to industrielle, tidløse design fra Belid i Varberg. Den svenske lampeprodusenten har håndlaget lamper siden 1969 og er en av svært få som produserer lamper i Skandinavia. Cato er en minimalistisk og stilig dimbar bordlampe med LED-lys. Den kommer i flere forskjellige materialer og fås også til gulv og vegg. Magnum er også et godt alternativ med leddet arm, justerbart lampehode og integrert LED-belysning og dimmefunksjon. Det klassiske designet gjør den enkel å plassere i hjemmet.

Gulvlamper

Magnum, fra 3.119,-// Diablo, fra 3.449,-

En flott gulvlampe er perfekt ved siden av godstolen eller sofakroken, og er både stilig og en god lyskilde. Magnum gulvlampe har de samme smarte funksjonene som bordlampen: med leddet arm og justerbart lampehode. Diablo er en eksklusiv gulvlampe med et futuristisk og moderne design – et spennende designelement til hjemmet og en leselampe med det lille ekstra. 

Takpendler

Magnum, fra 1.059,- // Gloria, fra 1.479,-

En god leselampe må ikke stå på sokkel eller henge på veggen. Belid har mange gode alternativer når det kommer til mer kreative løsninger innen belysning. En takpendel skaper er koselig og rent uttrykk og gir en annen atmosfære i hjemmet. Magnum takpendel har en kul industriell look med synlige rå konstruksjoner, mens Gloria er en vakker takpendel i glass med kobberdetaljer og gir et vakkert lys – perfekt med en dekorativ pære. 

Håndlaget skandinavisk design

Design og funksjonalitet er viktig får Belid når de produserer lamper. Den nordiske arven står sterkt og lyset fra Varberg er et løfte om skandinavisk kvalitet som varer livet ut. 

Les mer om lampene fra Belid her!

 

28. november 2017
Mer om Belysning

Nå tar LED-pærer over hjemmene våre

Glødepærer og halogenpærer er på vei ut av butikkene i hele Europa. Inn kommer energi- og pengesparende LED-lys. 

Så enkelt lager du en bokstavlampe

Bokstavlamper kan være like dyre som de er fine, men det er faktisk superenkelt å lage sin egne. Det tar bare en time!

Ikea tilbakekaller støtfarlig lampe

Møbelgiganten oppfordrer alle som har kjøpt lampen Gothem til å levere den tilbake.

IKEA tilbakekaller lamper

Har du en IKEA-lampe av typen Hyby, Lock eller Rinna plafond? Da bør du returnere den til IKEA.

Moderne glødepærer kan gi høy strømregning

De dekorative glødepærene er for tiden utrolig populære. Men pass på! Bruker du disse pærene kan det bli en dyr fornøyelse.

Lag egne lamper i vintermørket

Pynt opp hjemme med en stilig lampe du har laget selv. Velg akkurat hvordan den skal se ut, akkurat som du selv vil ha den.

Slik velger du riktig lampetype

Belysning i hjemmet handler både om praktisk nytte og fin pynt. Her forklarer ­lysdesigner Morten Pedersen hvordan du lyssetter med de ulike lampetypene.

Dårlig belysning kan gjøre deg vintertrøtt

Føler du deg trøtt og nedstemt om vinteren? Lyssettingen i hjemmet kan være en medvirkende årsak!

Denne mannen gjør om en stor kubbe til noe utrolig kult

Hvem skulle tro at denne store kubben kunne bli til en vakker lampeskjerm?

Slik lyssetter du bad, kjøkken, stue og soverom

Tenker du over hvordan du lyser opp de ulike rommene i huset ditt? Slik får du det koseligere hjemme med riktig belysning og gir deg belysningstips til bad, kjøkken, stue og soverom. 

Lampen du ikke har sett maken til

Denne finurlige lampen skaper uvær i stua i form av lyd og lys. Til og med regnet som trommer mot taket - hvis du vil.

Belysning i stua

Belysningen i stua skal fylle mange funksjoner, fra å være stemningsskapende til å gi godt arbeidslys. En god belysningsplan vil gjøre det lettere å få...

Ønsker offentlig testing av lysprodukter

Utfasing av glødelamper åpner opp for nye lyskilder av varierende kvalitet. Norsk kunnskapssenter for lys etterlyser nå offentlig testing av lysprodukter.

Derfor tennes sparepærer senere i kulda

Har du merket at sparepærer tennes senere i kulda enn på varme dager? Det er mulig å gjøre noe med det.

Matte glødepærer snart en saga blott

Matte glødepærer blir snart en saga blott. Hva innebærer det for deg som forbruker?