East Pendel fra Christiania Belysning.
East Pendel fra Christiania Belysning. Bilde: Christiania Belysning

Taklamper som er stilige

Taklamper kan gjøre mye i et rom. Sjekk ut disse stilige taklampene og la deg insipirere!

Organisk og østeninspirert
Alle typer design har dratt inspirasjon fra forskjellige steder. Enten det er foreksempel glamorøse tidsepoker eller spennende kulturer, leter vi etter ulike typer originale konsepter for å la oss inspirere til best mulig resultat. Østen er en stor inspirasjonskilde for mange designere og eksotiske materialer og mønstre er å se hos flere produsenter i dag. Fargene er gjerne mørke eller sølv og formene er ovale eller avrundede som avsluttes med en spiss ende. Materialbruken er ofte svert gjennomtenkt og produktene er gjerne laget organisk.

(Saken fortsetter under bildet)

Cristiania Belysning har laget en serie taklamper som passer godt inn i akkurat denne kategorien. Gjennom designet East pendel, har de produsert en lampe i organisk rotting med en nydelig oval form. Lampen leveres i brunt og hvitt og gir sine omgivelser en deilig og eksotisk atmosfære.

Industrielt og hardt
Tiden er nå inne for å kvitte seg med det eksklusive krommet og skaffe seg røffere produkter gjerne i metall, messing eller børstet stål. En industriell stil har blomstret opp den siste tiden, der produktene skal se hjemmelagde ut og spille på nostalgi.

Santorini fra Living. Foto: Produsenten

Det samme prinspippet gjelder i lampeverden. Både når det gjelder hengelamper i taket og på bordlamper av mindre slag. Stilen skal være røff, ujålete og gjerne litt monoton. Man skal ha følelsen av at lampen kommer direkte ut fra smia, men likevel gjerne blandes med nyere typer produkter for å danne et mer moderne og tidsriktig miljø. Den industrielle stilen har nok kommet for å bli en stund og preger flere andre typer produkter også. Eksempelet Santorini kommer fra Living og ligger på kr 1495,-

Fargenes gjenkomst
Selv om store deler av trendebildet i dag preges av monotone farger og materialer, er det fortasatt en liten del aktører som produserer lamper i farger. Hos flere produsenter kan man tydelig se en litt enklere og mer eksklusiv trend som byr på en mye strengere type materialbruk og leker mer med den minimalistiske stilen. Og som en liten bonus som kommer med denne typen konsept, er produktene her gjerne laget i farger.

Takpendler er svert populært og her skal gjerne utrykket være så enkelt som mulig. Pendlene er ofte formet som runde eller ovale kuler eller kuler tilknyttet andre gjerne litt kunstneriske former. Designbelysning har flere forskjellige slike type lamper i sitt sortiment, og et godt eksempel er kolleksjonen Casanova. Casanova kommer i fire forskjellige typer klare farger og kan virkelig sprite opp sin tilværelse.

4. januar 2012
Mer om Belysning

Nå tar LED-pærer over hjemmene våre

Glødepærer og halogenpærer er på vei ut av butikkene i hele Europa. Inn kommer energi- og pengesparende LED-lys. 

Så enkelt lager du en bokstavlampe

Bokstavlamper kan være like dyre som de er fine, men det er faktisk superenkelt å lage sin egne. Det tar bare en time!

Ikea tilbakekaller støtfarlig lampe

Møbelgiganten oppfordrer alle som har kjøpt lampen Gothem til å levere den tilbake.

IKEA tilbakekaller lamper

Har du en IKEA-lampe av typen Hyby, Lock eller Rinna plafond? Da bør du returnere den til IKEA.

Moderne glødepærer kan gi høy strømregning

De dekorative glødepærene er for tiden utrolig populære. Men pass på! Bruker du disse pærene kan det bli en dyr fornøyelse.

Lag egne lamper i vintermørket

Pynt opp hjemme med en stilig lampe du har laget selv. Velg akkurat hvordan den skal se ut, akkurat som du selv vil ha den.

Slik velger du riktig lampetype

Belysning i hjemmet handler både om praktisk nytte og fin pynt. Her forklarer ­lysdesigner Morten Pedersen hvordan du lyssetter med de ulike lampetypene.

Dårlig belysning kan gjøre deg vintertrøtt

Føler du deg trøtt og nedstemt om vinteren? Lyssettingen i hjemmet kan være en medvirkende årsak!

Denne mannen gjør om en stor kubbe til noe utrolig kult

Hvem skulle tro at denne store kubben kunne bli til en vakker lampeskjerm?

Slik lyssetter du bad, kjøkken, stue og soverom

Tenker du over hvordan du lyser opp de ulike rommene i huset ditt? Slik får du det koseligere hjemme med riktig belysning og gir deg belysningstips til bad, kjøkken, stue og soverom. 

Lampen du ikke har sett maken til

Denne finurlige lampen skaper uvær i stua i form av lyd og lys. Til og med regnet som trommer mot taket - hvis du vil.

Belysning i stua

Belysningen i stua skal fylle mange funksjoner, fra å være stemningsskapende til å gi godt arbeidslys. En god belysningsplan vil gjøre det lettere å få...

Ønsker offentlig testing av lysprodukter

Utfasing av glødelamper åpner opp for nye lyskilder av varierende kvalitet. Norsk kunnskapssenter for lys etterlyser nå offentlig testing av lysprodukter.

Derfor tennes sparepærer senere i kulda

Har du merket at sparepærer tennes senere i kulda enn på varme dager? Det er mulig å gjøre noe med det.

Matte glødepærer snart en saga blott

Matte glødepærer blir snart en saga blott. Hva innebærer det for deg som forbruker?