Det er smart å bruke antibac hvis du ikke kan vaske hendene.
Det er smart å bruke antibac hvis du ikke kan vaske hendene. Bilde: Getty Images

Beskytt deg mot bakteriene - Slik lager du din egen antibac

På grunn av infeksjonsfaren fra utbruddet av koronaviruset, er det ekstra viktig å ha god håndhygiene. Det får du for eksempel ved å desinfisere hendene ofte. Men for øyeblikket er det vanskelig å tak i det flere steder. Derfor får du her en enkel oppskrift på hvordan du lager din helt egen antibac. 

Antibac eller desinfiserende håndsprit har blitt ribbet fra butikkene de siste dagene. Men mens du venter på at butikkhyllene blir fylt opp igjen kan du enkelt lage din egen desinfeksjon og unngå å bli den neste smittede. 

Professor i håndhygene, mikrobiologi og bakterer Miryam Wahram forteller ifølge videnskab.dk til Business Insider Australia, at hvis du skal lage din egen antibac må du sørge for at du brukeralkohol som er høyere en 60 prosent. ellers er effekten ikke kraftig nok til å drepe bakterene du kan bli syk av. 

Hvis du kun bruker alkohol, skader du huden unødvendig og funksjonen er dårlig, siden alkoholen kan fordampe før du får den på hendene. 

Dette trenger du for å lage egen antibac: 

1,5 dl. Isopropanol med 91 prosent alkohol

0,7 dl. Aloe Vera 

Slik gjør du: 

Isopropanol er brannfarlig, så det er viktig å være forsiktig når du går i gang med dette prosjektet. 

Bland ingrediensene sammen utenfor med hansker på. Når du har blandet godt, legger du blandingen i ønsket beholder. Da har du din helt egne hånd desinfeksjon klar til alle situasjoner der det ikke er en håndvask i nærheten. 

Selv om antibac kan takle mye av jobben når det kommer til håndhygiene, er det å vaske hendene ofte å foretrekke. Bruk derfor ikke antibac som erstatning for å vaske hendene. 

 

Kilde: Videnskab.dk 

17. mars 2020
Mer om Interiør

3 nydelige heklede juletrær

Pynt til jul med fine heklede juletrær. Få 3 forskjellige heklemønstre her. 

Slik unngår du matsvinn i julen

Vi kjøper inn og lager mye god mat i julen. Det resulterer ofte i at vi også kaster store mengder med gode råvarer som ribbe og poteter rett i søpla....

Julebelysning – den enes glede, den andres vrede

Dekorativ julebelysning utgjør et kjærkomment lyspunkt i årets mørkeste tid – men hva gjør du hvis julestemningen hos naboen tar helt overhånd? Går det...

Guide til de beste julemarkeder i Europa

Vil du kombinerer julehandelen med en storbyferie? Få den komplette guiden til de beste europeiske julemarkedene i 2019.

Derfor blir du lykkeligere av å pynte til jul tidlig

Hvis du synes julepynt kun hører til desember, er det god grunn til å lese dette. I følge ekspertene blir man nemlig lykkeligere hvis du pynter før.

Genialt kjerringråd: Risengrynsgrøt som kokes i senga

Før brukte husmødre kasser med høy til å koke risengrynsgrøten. I dag legger vi den i senga. Her er oppskriften på risengrynsgrøt som aldri blir brent.

5 tips til vinterklar bolig

Gradene på gradestokken kryper nedover, og vi trekker oss innover. Nå er det på tide å gjøre boligen inne klar for å møte den kalde tida.

Derfor skal du gi juletreet smertestillende

Med dette geniale trikset kan du holde juletreet ditt friskt mye lengre.

Perfekt halloween-godteri for deg som vil erte barna

Halloween står for døren og da er det tid for tull og fanteri. Her er noen utspekulerte og overraskende sjokolader du kan gi barna når de ringer på...

Slik fjerner du vanskelige flekker på stoff

Vi har samlet de 11 mest vanskelige flekkene de fleste opplever i hverdagen. Se også de overraskende eksemplene på hverdagsprodukter som har et hemmelig liv som flekkfjerner. 

Derfor velger vi fliser i gangen

Er det ett rom i huset som må tåle en «trøkk», så er det entreen. Derfor gjelder det å velge et gulv som holder seg like fint, uansett forhold.

Fjern gammel maling

Riktig vedlikehold av treverk på kommoden, vinduet, døren, karmen, gjerdet eller lignende vil forlenge levetiden, og hvis du gjør ordentlig, vil resulta...

Tre veier til ny trapp

Når trappa mellom etasjene er blitt tråkket opp og ned i mange år, kan den se slitt og elendig ut. Heldigvis finnes enkle måter å fornye den på.

Genialt! Bruk damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

En damprenser rengjør i dybden - uten bruk av kjemikalier. Bruk damprenseren til å rengjøre blant annet: fliser, vegger, ovn, tekstiler og vinduer.

Disse plantene gjør hybelen til "hjemme"

Planter er viktige i alle hjem, også for førstegangsetablerende studenter. Den grønne trenden gjør at krukker med urter, grønne bladplanter, blomstrende...