Blomstrende potter og kar

Rust opp terrassen og inngangspartiet etter vinteren, noen krukker med friske blomster gir liv på 1-2-3!

Potter som ligner støpejern, men i lett materiale fra Shishi, Rococco Urn til venstre, kr 1932,- og French antique Urn til høyre kr 1540,- Nyhet
I butikkene finnes frodige krukker i romantisk sommerlig stil, og nytt i år er potter i superlett materiale. Potter i en blanding av glassfiber og leire er blitt mer vanlig, og de er lette, frostsikre og skal også være miljøvennlig å produsere. Pottene har utseende som tunge støpejernspotter eller naturtro stein, men veier bare en brøkdel. En god nyhet til både rygg og skuldrer.

 
 
Romantiske blomster i nostalgiske krukker.
Romantiske blomster i nostalgiske krukker.
Planter i potter
Mange planter trives godt i potter, men pass på at de får godt med jord rundt røttene. Plantene må vannes oftere enn i et vanlig bed, og må dreneres godt. Legg litt drenering, eksempelvis lecakuler, i bunnen av krukken, og pass på å ha hull i bunnen slik at overflødig vann renner ut. Roser kan fint plantes i potter, men pass på at de står i store krukker slik at de får god plass. Podestedet skal være ca.10 cm ned i jorda, og krukkene plasseres på et solrikt sted. Klase-, stilk- og miniatyrroser er best egnet for et livet i krukken. Husk at rosene trenger mer vanning enn i et blomsterbed og at de trenger gjødsel gjennom sommeren. Gi dem gjødsel på våren, og gjerne en gang etter blomstring – men fra midten av begynnelsen av august skal de ikke ha mer gjødsel. Solmodne tomater er mulig å få til i krukker selv om sommeren er litt kort i Norge. Velg en tomatsort som modnes raskt og tidlig, og velg gjerne pottetomater som er særlig egnet til potter. Tomater trenger hyppig vanning og gjødsel, og bør plantes allerede i april/mai innendørs.
Til venstre: Leonardo lys keramikk, kr 120,-. Bak høyre: Brun Vietnam kr 280,-. Foran: kurv med seks urtepotter, kr 295,-. Alt fra Krukkegården
Til venstre: Leonardo lys keramikk, kr 120,-, Bak: Brun Vietnam etter design fra Krukkegården, kr 280,-. Til høyre: kurv med seks urtepotter, kr 295,-
Vakre orkideer kan også nyte utelivet i potter, men må plasseres i skyggen. Trives godt i de varme sommermånedene, men er vare for frost og bør få trekke inn når frosten nærmer seg.

Vedlikehold
Frostsikre potter kan stå ute om vinteren, men dekk dem gjerne til for å unngå snø og skitt. Er de ikke frostsikre bør de rengjøres godt og overvintre innendørs. Tenk også alternativ bruk av pottene, kanskje kan de benyttes inne om vinteren? Kjøper man litt nøytrale potter, kan de kanskje benyttes i entreen eller foran stuevinduet – eller til et urtebed på kjøkkenet.

 

Mer informasjon:
Krukkegården, tlf: 64 94 0041 www.krukkegaarden.no

Plantasjen, tlf: 64 83 24 71 www.plantasjen.no

Shishi, tlf: 22 55 35 80 www.shishi.no

23. oktober 2008
Mer om Blomster inne

Slik får du den flotte Yucca-palmen til å trives

Yuccaen er heldigvis moderne igjen. De små minipalemene er dekorative inne. Her får du tips til hvordan du får Yucca til å drives. 

Slik vanner og steller du orkideer

Orkideer kan få lange og blomstrende liv med riktig stell og vanning. Her er de beste tipsene for å få langvarig glede av orkideene dine!

Få blomstene til å passe perfekt i vasen med teip

Hva gjør man om vasen er for stor og ikke passer til blomsterbuketten? Jo, du bruker teip!

6 tips som får stueplantene til å leve lenger

Det er ikke alltid så lett å få stueplanter til å leve lenge, men med disse 6 rådene kan du hjelpe plantene dine godt på vei. 

6 mirakler stueplanter kan utrette

Hvis du tror stueplanter bare er til pynt tar du feil.

6 perfekte kaktuser til hjemmet

Kaktusen er både enkel å stelle og trendy som stueplante. Disse seks variantene passer godt i norske forhold.

8 planter som er bra for helsen din

Fyll hjemmet med grønne planter og du vil merke forskjell. Disse 8 plantene bidrar til at du både sover og lever bedre hjemme.

Så enkelt rengjør du blomstervasen

Synes du det er vanskelig å få blomstervasen skikkelig ren? Med dette superknepet blir den skinnende ren.

Slik forvandler du din gamle sukkulent til en ny

Du trenger ikke kaste sukkulentene dine selv om de dør. Vi viser deg hvordan du får de til å spire på nytt.

Dette trikset får hageblomstene i vase til å vare lenger

De vakre hageblomstene henger dessverre fort med hodet med en gang de settes i vase. Lær å lage din egen blomsternæring og får blomstene til å vare lenger.

Blomstene dine kan være dødelige for hunden og katten

Våre firbeinte venner har ofte en tendens til å tygge på ting som de ikke burde. Vi viser deg hvilke planter og blomster du burde holde unna kjæledyret...

Velg den perfekte planten til ditt hjem

Er du usikker på hva slags plante du skal pynte opp med hjemme? Vi har funnet plantene som passer akkurat deg.

Slik arrangerer du blomster dekorativt

Vi avslører 7 blomstertriks som gjør det enklere å arrangere blomster hjemme. Visste du for eksempel at vodka kan gjenopplive buketten din?

Høyt og lavt med liljer

Liljer er et naturlig blikkfang i buketten. Liljer er en av de mest holdbare og allsidige snittblomstene som finnes. De lange blomsterstenglene understr...

Lekne liljer i sommerbuketten

Lag en lekker sommerbukett med liljer. Nå er sommeren her, klar for å nytes.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no