Bilde: Getty Images

Derfor bør du ALDRI velge et lærcover til mobilen

Har du et lærcover til smarttelefonen din? Da skal du kanskje ha et nytt. En ny undersøkelse viser nemlig at vi overser renheten av vår egen mobiltelefon – og verstingen er smarttelefoner med lærcover.

Smarttelefonen er ofte dekket av et cover, som beskytter telefonen mot skader. Men har du et lærcover pyntet på baksiden av telefonen, så skal du kanskje ønske deg et nytt.

En ny undersøkelse viser nemlig at det er mer enn dobbelt så mange bakterier på smarttelefoner med lærcover enn på en gjennomsnittlig smarttelefon.

Større bakteriebombe en do

Det er hygiene virksomheten Initial, som har undersøkt mobiler med en ATP-test for å måle antallet av mikroorganismer på en overflate. Resultatet viste tydelig at vi i overkant glemmer å holde mobilen ren.

I gjennomsnitt var de undersøkte telefonene nemlig 6,5 ganger mer skitne enn et gjennomsnittlig dosete. Mengden av bakterier var aller størst på de smarttelefonene som hadde lærcover som beskyttelse.

I gjennomsnitt var lær innpakkede telefoner nemlig mer enn dobbelt så skitne som hos andre telefoner.

Den store mengden av bakterier på lærcover skyldes at bakteriene trives best på organiske materialer. De trives faktisk så godt at den aller mest skitne telefonen – en smarttelefon iført et lærcover med plass til kredittkort – ble målt til å være mer enn 35 ganger så skitten som et toalett.

Stafylokokker og kolibakterier

De fleste bakteriene på telefonen kommer fra oss selv og er typisk bakterier som stafylokokker og kolibakterier. Dette indikerer at det er spor av avføring. Det er ikke veldig rart, da veldig mange velger å ta mobilen med inn på do.

I en undersøkelse med 2.000 kontoransatte, foretatt av Initial, kom det frem at hele 40 prosent har med og bruker mobilen på toalettet i løpet av en arbeidsdag.

Hender er den største smittekilden

Undersøkelsen av telefonene viser at vi går rundt med bakteriebomber i lommene og det fører til smitte av sykdommer. Hendene våres er nemlig den største smittekilden og når vi tar på telefonen sprer vi bakterier til alle overflater vi kommer i kontakt med:

”Hver gang vi tar på telefonen, kan vi potensielt bli utsatt for eller spre bakterier. Så det beste man kan gjøre hvis man gjerne vil holde mobilen ren og redusere risikoen for smitter, er å vaske hendene ofte – og selvfølgelig etter dobesøk. Og så er det en god ide å tørke telefonen med en antibakteriell renseklut enn gang imellom.”  Råder biolog Maria Brix Balle i en pressemelding. 

Tips: Slik vasker du hendene dine – skikkelig!

  • Fukt hendene med vann før du tar på såpe.
  • Vask hendene nøye, også ved tommelen, mellom fingrene, på håndbaken, ved fingerspissene og rundt håndleddene.
  • Bruk varmt vann.
  • Tørk hendene skikkelig. Hvis du er på et offentlig toalett, så bruk hvis det er tilgjengelig servietter, helst fra en no touch-dispenser.

Undersøkelsen er gjort på 50 mobiltelefoner i Storbritannia, men resultatene forventes å være de samme her hjemme.

 

12. november 2018
Mer om Interiør

3 nydelige heklede juletrær

Pynt til jul med fine heklede juletrær. Få 3 forskjellige heklemønstre her. 

Slik unngår du matsvinn i julen

Vi kjøper inn og lager mye god mat i julen. Det resulterer ofte i at vi også kaster store mengder med gode råvarer som ribbe og poteter rett i søpla....

Derfor skal du gi juletreet smertestillende

Med dette geniale trikset kan du holde juletreet ditt friskt mye lengre.

Perfekt halloween-godteri for deg som vil erte barna

Halloween står for døren og da er det tid for tull og fanteri. Her er noen utspekulerte og overraskende sjokolader du kan gi barna når de ringer på døren og krever søtsaker - hvis du har samvittighet til det da. 

Slik fjerner du vanskelige flekker på stoff

Vi har samlet de 11 mest vanskelige flekkene de fleste opplever i hverdagen. Se også de overraskende eksemplene på hverdagsprodukter som har et hemmelig...

Derfor velger vi fliser i gangen

Er det ett rom i huset som må tåle en «trøkk», så er det entreen. Derfor gjelder det å velge et gulv som holder seg like fint, uansett forhold.

Fjern gammel maling

Riktig vedlikehold av treverk på kommoden, vinduet, døren, karmen, gjerdet eller lignende vil forlenge levetiden, og hvis du gjør ordentlig, vil resultatet bli mye bedre. 

Tre veier til ny trapp

Når trappa mellom etasjene er blitt tråkket opp og ned i mange år, kan den se slitt og elendig ut. Heldigvis finnes enkle måter å fornye den på.

Genialt! Bruk damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

En damprenser rengjør i dybden - uten bruk av kjemikalier. Bruk damprenseren til å rengjøre blant annet: fliser, vegger, ovn, tekstiler og vinduer.

Disse plantene gjør hybelen til "hjemme"

Planter er viktige i alle hjem, også for førstegangsetablerende studenter. Den grønne trenden gjør at krukker med urter, grønne bladplanter, blomstrende sukkulenter og kaktuser er naturlig hjemme selv i kollektivet og på hybelen. 

Fjern tapet med skyllemiddel

Du trenger ikke å kjøpe dyr tapetfjerner når du mest sannsynlig har et like effektivt vidundermiddel innenfor rekkevidde av vaskemaskinen.

Det er duket for 17. mai!

På nasjonaldagen opplever mange at bunaden skal på samtidig som bordet skal dekkes. Etter å ha sett på barnetoget, reiser også mange hjem sammen med...

Slik får du høyere boligpris

Fargerike grep kan gi stor gevinst når du skal selge huset.

5 grep du bør ta for å dempe støy i stua

Romklang og støy gjør deg sliten og energiløs. Med enkle grep kan du dempe støyen.

Derfor vil vi ha det stort på gulvet

Trenden har de siste årene gått fra klassisk 3-stav til store, brede plank på gulvet. Formatet gir nemlig følelsen av større plass, samtidig som det...