Bilde: Getty Images

Derfor bør du ALDRI velge et lærcover til mobilen

Har du et lærcover til smarttelefonen din? Da skal du kanskje ha et nytt. En ny undersøkelse viser nemlig at vi overser renheten av vår egen mobiltelefon – og verstingen er smarttelefoner med lærcover.

Smarttelefonen er ofte dekket av et cover, som beskytter telefonen mot skader. Men har du et lærcover pyntet på baksiden av telefonen, så skal du kanskje ønske deg et nytt.

En ny undersøkelse viser nemlig at det er mer enn dobbelt så mange bakterier på smarttelefoner med lærcover enn på en gjennomsnittlig smarttelefon.

Større bakteriebombe en do

Det er hygiene virksomheten Initial, som har undersøkt mobiler med en ATP-test for å måle antallet av mikroorganismer på en overflate. Resultatet viste tydelig at vi i overkant glemmer å holde mobilen ren.

I gjennomsnitt var de undersøkte telefonene nemlig 6,5 ganger mer skitne enn et gjennomsnittlig dosete. Mengden av bakterier var aller størst på de smarttelefonene som hadde lærcover som beskyttelse.

I gjennomsnitt var lær innpakkede telefoner nemlig mer enn dobbelt så skitne som hos andre telefoner.

Den store mengden av bakterier på lærcover skyldes at bakteriene trives best på organiske materialer. De trives faktisk så godt at den aller mest skitne telefonen – en smarttelefon iført et lærcover med plass til kredittkort – ble målt til å være mer enn 35 ganger så skitten som et toalett.

Stafylokokker og kolibakterier

De fleste bakteriene på telefonen kommer fra oss selv og er typisk bakterier som stafylokokker og kolibakterier. Dette indikerer at det er spor av avføring. Det er ikke veldig rart, da veldig mange velger å ta mobilen med inn på do.

I en undersøkelse med 2.000 kontoransatte, foretatt av Initial, kom det frem at hele 40 prosent har med og bruker mobilen på toalettet i løpet av en arbeidsdag.

Hender er den største smittekilden

Undersøkelsen av telefonene viser at vi går rundt med bakteriebomber i lommene og det fører til smitte av sykdommer. Hendene våres er nemlig den største smittekilden og når vi tar på telefonen sprer vi bakterier til alle overflater vi kommer i kontakt med:

”Hver gang vi tar på telefonen, kan vi potensielt bli utsatt for eller spre bakterier. Så det beste man kan gjøre hvis man gjerne vil holde mobilen ren og redusere risikoen for smitter, er å vaske hendene ofte – og selvfølgelig etter dobesøk. Og så er det en god ide å tørke telefonen med en antibakteriell renseklut enn gang imellom.”  Råder biolog Maria Brix Balle i en pressemelding. 

Tips: Slik vasker du hendene dine – skikkelig!

  • Fukt hendene med vann før du tar på såpe.
  • Vask hendene nøye, også ved tommelen, mellom fingrene, på håndbaken, ved fingerspissene og rundt håndleddene.
  • Bruk varmt vann.
  • Tørk hendene skikkelig. Hvis du er på et offentlig toalett, så bruk hvis det er tilgjengelig servietter, helst fra en no touch-dispenser.

Undersøkelsen er gjort på 50 mobiltelefoner i Storbritannia, men resultatene forventes å være de samme her hjemme.

 

12. november 2018
Mer om Interiør

Disse plantene gjør hybelen til "hjemme"

Planter er viktige i alle hjem, også for førstegangsetablerende studenter. Den grønne trenden gjør at krukker med urter, grønne bladplanter, blomstrende sukkulenter og kaktuser er naturlig hjemme selv i kollektivet og på hybelen. 

Fjern tapet med skyllemiddel

Du trenger ikke å kjøpe dyr tapetfjerner når du mest sannsynlig har et like effektivt vidundermiddel innenfor rekkevidde av vaskemaskinen.

Det er duket for 17. mai!

På nasjonaldagen opplever mange at bunaden skal på samtidig som bordet skal dekkes. Etter å ha sett på barnetoget, reiser også mange hjem sammen med...

Slik får du høyere boligpris

Fargerike grep kan gi stor gevinst når du skal selge huset.

5 grep du bør ta for å dempe støy i stua

Romklang og støy gjør deg sliten og energiløs. Med enkle grep kan du dempe støyen.

Derfor vil vi ha det stort på gulvet

Trenden har de siste årene gått fra klassisk 3-stav til store, brede plank på gulvet. Formatet gir nemlig følelsen av større plass, samtidig som det...

Annonsørinnhold

Tre enkle tips til bedre inneklima

Et godt inneklima er alfa omega i ethvert hjem, og kan raskt forbedres - mye enklere enn du tror! Se hvordan her.  

Genialt triks: Dette skal du gjøre hvis støvsugeren ikke suger

Har støvsugeren mistet sugekraften, eller lager den rare lyder? Da kan det være på tide å ta en innvendig sjekk Se hvordan her og får 6 gode tips til...

5 tips til lekseplassen før skolestart

Med skolestart hører lekser til. Da er en motiverende og ryddig lekseplass nødvendig. Her er tipsene som gjør barnerommet klart til skolestart.

Derfor bør du legge gulvet nå

I sommermånedene er det mye snakk om terrasse og fasade. Men vi skal ikke glemme at dette også er den perfekte tiden for å pusse opp inne – spesielt hvis du skal legge nytt gulv

11 smarte oppbevaringsidéer til julepynten

Unngå flate kranser, flokete juletrebelysning og knuste juletrekuler med disse smarte triksene som rett og slett gjør livet enklere.

Sparte tusenvis på å bytte lyspærer

Familien Carlsen i Oslo har byttet ut nesten alle lyspærene i huset med LED-belysning. Det sparer de gode penger på – og slipper også å skifte pærene...