Å legge gulv er den perfekte sommeraktiviteten.
Å legge gulv er den perfekte sommeraktiviteten. Bilde: ifi.no

Derfor bør du legge gulvet nå

I sommermånedene er det mye snakk om terrasse og fasade. Men vi skal ikke glemme at dette også er den perfekte tiden for å pusse opp inne – spesielt hvis du skal legge nytt gulv

I juni, juli og august er det mange som maler fasaden, beiser terrassen og ordner i hagen. Men det er også mange som benytter tiden til å pusse opp inne. Og har du planer om å legge nytt gulv, er det mye som taler for å sette i gang snart.

– Det stemmer. De varme månedene er ikke bare perfekte for å gjøre arbeid ute på huset. Faktisk er det en ideell tid for å få gjort noe inne også. Særlig er sommeren gunstig for gulvlegging, sier Sofie Linge hos Pergo i en pressemelding fra ifi.no

Bedre tid og bedre råd

Om sommeren har vi ofte bedre tid enn ellers, både med tanke på ferie og fordi dagene er lengre og lysere. Da blir tidsrommet for når det er gunstig å drive med oppussing forlenget. I tillegg til at de fleste av oss har bedre tid, får mange også bedre råd.

Feriepengene kommer inn på konto og mange av oss får penger igjen på skatten i disse tider, og det kommer jo veldig godt med når du skal pusse opp. 

Det er mange fordeler med å legge gulv i de varme sommermånedene.

Praktisk og enkelt

Samtidig som folk har mer tid og mer penger å rutte med, er sommerdagene også praktisk egnet for gulvlegging.

Når det er varmt og tørt ute, kan du mye enklere tømme rommet helt for møbler og annet som er i veien, og sette det ut i hagen eller på terrassen. Du har også gode muligheter for å lufte, og du får godt arbeidslys gjennom dagen. I tillegg er de varmere dagene ideelle for å stå ute og kappe parketten. 

Temperatur og luftfuktighet

Det er ingen tvil om at det er flere praktiske fordeler med å legge gulv om sommeren. Men også de klimatiske forholdene ligger godt til rette for gulvleggingen. Spesielt hvis du skal ha nytt tregulv.

Husk at tre er et levende materiale. Det vil si at det krymper og sveller i takt med svigninger i temperatur og luftfuktighet. Legger du gulvet om vinteren, når det er kaldt og luftfuktigheten er lav, kan treverket reagere med å krympe, og du vil få gliper i skjøtene. Dette er ikke noe krise, da glipene vil forsvinne igjen når luftfuktigheten stiger, men det er greit å være obs på.

- Om sommeren er både temperaturen og luftfuktigheten høyere, som betyr at treverket ikke vil reagere med en gang. Det får da tid til å tilpasse seg klimaet det skal være i, forklarer Øyvind Langelandsvik, teknisk ansvarlig i Farveringen.

Følg anvisningene

Uansett når du legger gulvet, er det en ting som er viktigst; les leggeanvisningen!

Nå det kommer til det tekniske, er det viktig at du forholder deg til det som står i leggeanvisningen, uansett årstid.

Om sommeren har vi gjerne bedre tid og bedre råd, samtidig som været også er ideelt for å flytte møbler ut på terrassen, og du får godt arbeidslys gjennom dagen.

 

Kilde: Ifi.no 

21. juni 2019
Mer om Interiør

Genialt! Bruk damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

En damprenser rengjør i dybden - uten bruk av kjemikalier. Bruk damprenseren til å rengjøre blant annet: fliser, vegger, ovn, tekstiler og vinduer.  

Disse plantene gjør hybelen til "hjemme"

Planter er viktige i alle hjem, også for førstegangsetablerende studenter. Den grønne trenden gjør at krukker med urter, grønne bladplanter, blomstrende...

Fjern tapet med skyllemiddel

Du trenger ikke å kjøpe dyr tapetfjerner når du mest sannsynlig har et like effektivt vidundermiddel innenfor rekkevidde av vaskemaskinen.

Det er duket for 17. mai!

På nasjonaldagen opplever mange at bunaden skal på samtidig som bordet skal dekkes. Etter å ha sett på barnetoget, reiser også mange hjem sammen med gjestene, - da kan det være fint å ha dekket bordet kvelden før!

Slik får du høyere boligpris

Fargerike grep kan gi stor gevinst når du skal selge huset.

5 grep du bør ta for å dempe støy i stua

Romklang og støy gjør deg sliten og energiløs. Med enkle grep kan du dempe støyen.

Derfor vil vi ha det stort på gulvet

Trenden har de siste årene gått fra klassisk 3-stav til store, brede plank på gulvet. Formatet gir nemlig følelsen av større plass, samtidig som det gir en helhet i rommet. 

Derfor bør du ALDRI velge et lærcover til mobilen

Har du et lærcover til smarttelefonen din? Da skal du kanskje ha et nytt. En ny undersøkelse viser nemlig at vi overser renheten av vår egen mobiltelefo...

Genialt triks: Dette skal du gjøre hvis støvsugeren ikke suger

Har støvsugeren mistet sugekraften, eller lager den rare lyder? Da kan det være på tide å ta en innvendig sjekk. Se hvordan her og får 6 gode råd til...

Annonsørinnhold

Tre enkle tips til bedre inneklima

Et godt inneklima er alfa omega i ethvert hjem, og kan raskt forbedres - mye enklere enn du tror! Se hvordan her.  

5 tips til lekseplassen før skolestart

Med skolestart hører lekser til. Da er en motiverende og ryddig lekseplass nødvendig. Her er tipsene som gjør barnerommet klart til skolestart.

11 smarte oppbevaringsidéer til julepynten

Unngå flate kranser, flokete juletrebelysning og knuste juletrekuler med disse smarte triksene som rett og slett gjør livet enklere.

Sparte tusenvis på å bytte lyspærer

Familien Carlsen i Oslo har byttet ut nesten alle lyspærene i huset med LED-belysning. Det sparer de gode penger på – og slipper også å skifte pærene så ofte.