Bilde: Getty Images

Derfor skal du gi juletreet smertestillende

Med dette geniale trikset kan du holde juletreet ditt friskt mye lengre.

Som alle andre planter i hjemmet, krever juletreet ditt omsorg for å vare lenger. Men med dette geniale trikset kan du enkelt holde juletreet både friskere og vakkert lengre. Ikke bare ser et friskt juletre finere ut, men et friskt tre er også vanskeligere å sette fyr på, noe som selvfølgelig er en fordel hvis du har stearinlys pyntet i treet.  

Se her hvorfor du bør velge LED-julebelysning til juletreet

Det er ganske enkelt og effektivt: bare legg 1-2 smertestillende i vannbeholderen til treet. Dette vil føre til at juletreet suger opp mer vann og dermed vil treet holde seg fint lengre. 

Dette trikset gjelder først og fremst rødgran, blågran og serbisk gran. Pillen eller tabletten skal inneholde stoffet acetylsalisylsyre. 

Andre gode tips for å få juletreet til å vare lenger

Først og fremst skal du sørge for at treet er friskt. Et godt råd er å legge juletreet i en bøtte med vann utenfor, slik at treet står både kaldt og fuktig. Hvis treet akkurat har blitt felt, skal det stå ute noen dager først, slik at treet først kan bli vant tl å være uten røtte, men også slik at treet ikke får et temperatursjokk når du tar det inn i stua. I artikkelen Juletre - Slik får du det til å vare hele julen, kan du lese mer om hvordan du sikrer deg et flott tre gjennom hele julen og hva du skal gjøre hvis det kommer nattefrost. 

Sag av litt av stammen

Før du tar juletreet inn, er det alltid en god idé å skjære 1-2 centimeter av stammen slik at den lettere kan suge vannet i juletrefoten. Det er derfor smart å kjøpe en juletrefot som man kan putte vann i.  

Plasser treet kjølig 

Plasser treet ditt relativt kjølig innenfor. Det er ikke alltid en god ide å plassere treet nærme vedovnen, da treet lett kan tørke ut og miste nålene raskere. Dette gjelder også andre varmekilder. 

 

24. oktober 2019
Mer om Interiør

3 nydelige heklede juletrær

Pynt til jul med fine heklede juletrær. Få 3 forskjellige heklemønstre her. 

Slik unngår du matsvinn i julen

Vi kjøper inn og lager mye god mat i julen. Det resulterer ofte i at vi også kaster store mengder med gode råvarer som ribbe og poteter rett i søpla....

Perfekt halloween-godteri for deg som vil erte barna

Halloween står for døren og da er det tid for tull og fanteri. Her er noen utspekulerte og overraskende sjokolader du kan gi barna når de ringer på...

Slik fjerner du vanskelige flekker på stoff

Vi har samlet de 11 mest vanskelige flekkene de fleste opplever i hverdagen. Se også de overraskende eksemplene på hverdagsprodukter som har et hemmelig liv som flekkfjerner. 

Derfor velger vi fliser i gangen

Er det ett rom i huset som må tåle en «trøkk», så er det entreen. Derfor gjelder det å velge et gulv som holder seg like fint, uansett forhold.

Fjern gammel maling

Riktig vedlikehold av treverk på kommoden, vinduet, døren, karmen, gjerdet eller lignende vil forlenge levetiden, og hvis du gjør ordentlig, vil resulta...

Tre veier til ny trapp

Når trappa mellom etasjene er blitt tråkket opp og ned i mange år, kan den se slitt og elendig ut. Heldigvis finnes enkle måter å fornye den på.

Genialt! Bruk damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

En damprenser rengjør i dybden - uten bruk av kjemikalier. Bruk damprenseren til å rengjøre blant annet: fliser, vegger, ovn, tekstiler og vinduer.

Disse plantene gjør hybelen til "hjemme"

Planter er viktige i alle hjem, også for førstegangsetablerende studenter. Den grønne trenden gjør at krukker med urter, grønne bladplanter, blomstrende...

Fjern tapet med skyllemiddel

Du trenger ikke å kjøpe dyr tapetfjerner når du mest sannsynlig har et like effektivt vidundermiddel innenfor rekkevidde av vaskemaskinen.

Det er duket for 17. mai!

På nasjonaldagen opplever mange at bunaden skal på samtidig som bordet skal dekkes. Etter å ha sett på barnetoget, reiser også mange hjem sammen med...

Slik får du høyere boligpris

Fargerike grep kan gi stor gevinst når du skal selge huset.

5 grep du bør ta for å dempe støy i stua

Romklang og støy gjør deg sliten og energiløs. Med enkle grep kan du dempe støyen.

Derfor vil vi ha det stort på gulvet

Trenden har de siste årene gått fra klassisk 3-stav til store, brede plank på gulvet. Formatet gir nemlig følelsen av større plass, samtidig som det...

Derfor bør du ALDRI velge et lærcover til mobilen

Har du et lærcover til smarttelefonen din? Da skal du kanskje ha et nytt. En ny undersøkelse viser nemlig at vi overser renheten av vår egen mobiltelefo...