Fliser tåler det aller meste hverdagslivet i gangen har å by på.
Fliser tåler det aller meste hverdagslivet i gangen har å by på. Bilde: Golvabia

Derfor velger vi fliser i gangen

Er det ett rom i huset som må tåle en «trøkk», så er det entreen. Derfor gjelder det å velge et gulv som holder seg like fint, uansett forhold.

Inngangspartiet, gangen eller entreen skal tåle litt mer en andre rom i huset. Det er her vi hver eneste dag går inn og ut med både sko og andre ting som følger med. I et land der sesongene også skifter skal gjerne gulvet akkurat her også tåle at det kommer både grus, gjørme, gress, vann og snø. Da er det utrolig smart å velge et gulvbelegg som både er hardt og holder til litt. I en pressemelding fra IFI remser de opp hvilke fordeler fliser har og hvorfor vi ofte velger det i gangen. 

Enkel rengjøring

– Keramiske fliser er nærmest umulige å slite ut. De er også enkle å rengjøre. Keramiske fliser tåler vann. Derfor egner de seg svært godt i en entré som må tåle alt fra søle og snø til våte klær og sko, sier teknisk sjef hos Norfloor, Geir Sørensen.

Fliser med naturlig steinuttrykk og store flater. 

Tåler det meste

Han mener vi bør velge kvalitet når vi først skal legge fliser i et rom som med mange funksjoner.

– Ved å velge en porcellenatoflis vil du få en sterk flis som tåler det meste. I entreen ville jeg også valgt en flis som er rektifisert. Da er det lettere å få jevne og smale fuger. Bruker du epoxy fremfor sement som fugemasse, vil du også unngå at smuss trekker ned og skaper misfarging. 

Gulv som varer

Også Henrik Andersson hos gulvprodusenten Golvabia mener fliser er et perfekt valg for aktive folk som krever mye av gulvet sitt.

– Ønsker du en ekstra motstandsdyktig og sterk flis, bør du velge granittkeramikk. Kjøp kvalitet og vær sikker på at du får et gulv som varer, sier han.

Personlig stil

Andersson mener også mulighetene er mange dersom du vil skape et personlig rom i entreen.

– Utvalget innen design og formater er nærmest ubegrenset. Ikke la gangen bli en kjedelig sluse ut og inn av huset. Velg et spennende design, sier han. 

4 tips til deg som skal legge keramiske fliser i entreen:

  1. Velger du grå fliser blir smuss mindre synlig. 
  2. Store, kvadratiske fliser gir færre fuger. De vil også få rommet til å se større ut. 
  3. Fliser som er rektifiserte er enklere å legge med smalere fuger. 
  4. Velg fliser med mye sjattering for å gi liv til gulvet.
7. oktober 2019
Mer om Interiør

Designhus fyller 60 år: Relanserer to populære klassikere

Både blomstenes favoritt og designikonets versjon av den norske oppfinnelsen vender tilbake på markedet i 2020. 

3 nydelige heklede juletrær

Pynt til jul med fine heklede juletrær. Få 3 forskjellige heklemønstre her.

Slik unngår du matsvinn i julen

Vi kjøper inn og lager mye god mat i julen. Det resulterer ofte i at vi også kaster store mengder med gode råvarer som ribbe og poteter rett i søpla....

Julebelysning – den enes glede, den andres vrede

Dekorativ julebelysning utgjør et kjærkomment lyspunkt i årets mørkeste tid – men hva gjør du hvis julestemningen hos naboen tar helt overhånd? Går det an å klage på overdreven lysbruk?

Guide til de beste julemarkeder i Europa

Vil du kombinerer julehandelen med en storbyferie? Få den komplette guiden til de beste europeiske julemarkedene i 2019.

Derfor blir du lykkeligere av å pynte til jul tidlig

Hvis du synes julepynt kun hører til desember, er det god grunn til å lese dette. I følge ekspertene blir man nemlig lykkeligere hvis du pynter før.

Genialt kjerringråd: Risengrynsgrøt som kokes i senga

Før brukte husmødre kasser med høy til å koke risengrynsgrøten. I dag legger vi den i senga. Her er oppskriften på risengrynsgrøt som aldri blir brent.

5 tips til vinterklar bolig

Gradene på gradestokken kryper nedover, og vi trekker oss innover. Nå er det på tide å gjøre boligen inne klar for å møte den kalde tida.

Derfor skal du gi juletreet smertestillende

Med dette geniale trikset kan du holde juletreet ditt friskt mye lengre.

Perfekt halloween-godteri for deg som vil erte barna

Halloween står for døren og da er det tid for tull og fanteri. Her er noen utspekulerte og overraskende sjokolader du kan gi barna når de ringer på døren og krever søtsaker - hvis du har samvittighet til det da. 

Slik fjerner du vanskelige flekker på stoff

Vi har samlet de 11 mest vanskelige flekkene de fleste opplever i hverdagen. Se også de overraskende eksemplene på hverdagsprodukter som har et hemmelig...

Fjern gammel maling

Riktig vedlikehold av treverk på kommoden, vinduet, døren, karmen, gjerdet eller lignende vil forlenge levetiden, og hvis du gjør ordentlig, vil resulta...

Tre veier til ny trapp

Når trappa mellom etasjene er blitt tråkket opp og ned i mange år, kan den se slitt og elendig ut. Heldigvis finnes enkle måter å fornye den på.

Genialt! Bruk damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

En damprenser rengjør i dybden - uten bruk av kjemikalier. Bruk damprenseren til å rengjøre blant annet: fliser, vegger, ovn, tekstiler og vinduer.

Disse plantene gjør hybelen til "hjemme"

Planter er viktige i alle hjem, også for førstegangsetablerende studenter. Den grønne trenden gjør at krukker med urter, grønne bladplanter, blomstrende...