Bilde: GettyImages

Genialt triks: Dette skal du gjøre hvis støvsugeren ikke suger

Har støvsugeren mistet sugekraften, eller lager den rare lyder? Da kan det være på tide å ta en innvendig sjekk. Se hvordan her og får 6 gode råd til hvordan du vedlikeholder støvsugeren. 

 

Hvis støvsugeren har begynt å suge dårlig, kan det være et tegn på at noe er galt. Det kan til gjengjeld være utrolig mange grunner til hvorfor maskinen er skrantende, men ofte er problemet lett å løse. Før du kaster en fullt funksjonell maskin, er det lurt å vite hva du først skal kikke etter. Se hvordan her: 

To vanlige problemer 

- Hvis støvsugeren suger dårlig, skylles det som regel at filteret er tett og at det blokker luftstrømmen i støvsugeren. En støvsuger holder oftest lengst hvis den blir behandlet pent og hvis du husker å skifte filteret jevnlig. Gjerne en gang i året eller etter behov, sier Elkjøps støvsuger og rengjøringsekspert, Torben Førstering i en pressemelding. 

Han forteller at jobben til filteret er å rense luften for støvpartiklene som kommer inn i støvsugeren, og etter bruk og tid vil filteret bli skittent og fullt. Når filteret er tett, kommer ikke luften igjennom som den skal, og potensielt kan motoren bli ødelagt hvis ikke støvsugeren får nok luft til nedkjøling. 

- Dette gjelder også for støvsugerposer. Hvis støvsugeren jobber, men luften ikke kommer igjennom fordi posen er fylt, kan den bli for varm, understreker Førsterling. 

6 tips til vedlikehold av støvsugeren din 

  • Filteret skal skiftes regelmessig
  • skift støvsugerposen før den blir for full - ikke etter
  • Bruk helst et munnstykke som er designet til harde overflater når du skal støvsuge tregulv og lignende
  • Unngå at støvsugeren velter rundt, eller støter inn i vegger og møbler 
  • Unngå å trekke støvsugeren rundt i slangen og unngå å strekke ledningen. Bruk i stedet stikkontakter i hvert rum i takt med at du beveger deg rundt 
  • Bruk innstillingene på støvsugeren slik at du får riktig ytelse alt avhengig av om du støvsuger tregulv, tepper eller møbler.  

20. august 2019
Mer om Interiør

Slik unngår du matsvinn i julen

Vi kjøper inn og lager mye god mat i julen. Det resulterer ofte i at vi også kaster store mengder med gode råvarer som ribbe og poteter rett i søpla. Les her hvordan du får bedre samvittighet og unngå å kaste så mye i år.

Derfor skal du gi juletreet smertestillende

Med dette geniale trikset kan du holde juletreet ditt friskt mye lengre.

Perfekt halloween-godteri for deg som vil erte barna

Halloween står for døren og da er det tid for tull og fanteri. Her er noen utspekulerte og overraskende sjokolader du kan gi barna når de ringer på...

Slik fjerner du vanskelige flekker på stoff

Vi har samlet de 11 mest vanskelige flekkene de fleste opplever i hverdagen. Se også de overraskende eksemplene på hverdagsprodukter som har et hemmelig liv som flekkfjerner. 

Derfor velger vi fliser i gangen

Er det ett rom i huset som må tåle en «trøkk», så er det entreen. Derfor gjelder det å velge et gulv som holder seg like fint, uansett forhold.

Fjern gammel maling

Riktig vedlikehold av treverk på kommoden, vinduet, døren, karmen, gjerdet eller lignende vil forlenge levetiden, og hvis du gjør ordentlig, vil resulta...

Tre veier til ny trapp

Når trappa mellom etasjene er blitt tråkket opp og ned i mange år, kan den se slitt og elendig ut. Heldigvis finnes enkle måter å fornye den på.

Genialt! Bruk damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

En damprenser rengjør i dybden - uten bruk av kjemikalier. Bruk damprenseren til å rengjøre blant annet: fliser, vegger, ovn, tekstiler og vinduer.

Disse plantene gjør hybelen til "hjemme"

Planter er viktige i alle hjem, også for førstegangsetablerende studenter. Den grønne trenden gjør at krukker med urter, grønne bladplanter, blomstrende...

Fjern tapet med skyllemiddel

Du trenger ikke å kjøpe dyr tapetfjerner når du mest sannsynlig har et like effektivt vidundermiddel innenfor rekkevidde av vaskemaskinen.

Det er duket for 17. mai!

På nasjonaldagen opplever mange at bunaden skal på samtidig som bordet skal dekkes. Etter å ha sett på barnetoget, reiser også mange hjem sammen med...

Slik får du høyere boligpris

Fargerike grep kan gi stor gevinst når du skal selge huset.

5 grep du bør ta for å dempe støy i stua

Romklang og støy gjør deg sliten og energiløs. Med enkle grep kan du dempe støyen.

Derfor vil vi ha det stort på gulvet

Trenden har de siste årene gått fra klassisk 3-stav til store, brede plank på gulvet. Formatet gir nemlig følelsen av større plass, samtidig som det...

Derfor bør du ALDRI velge et lærcover til mobilen

Har du et lærcover til smarttelefonen din? Da skal du kanskje ha et nytt. En ny undersøkelse viser nemlig at vi overser renheten av vår egen mobiltelefo...