Bilde: Colourbox og produsentene

Gaveideer til under 200 kroner

Fest og høytider

Usikker på hva du skal finne på av julegaver i år? Her får du tips til hele familien, og alt koster under 200 kroner.

Lager du en liste over hvilke julegaver du har tenkt å kjøpe til hvem, blir julegavehandelen mye enklere. Men så var det dette med å finne hva du skal sette på listen da ...

Her presenterer vi noen ideer til liten og stor som kanskje kan hjelpe deg på vei.

Til den aller minste

Et heklet eller strikket pledd er godt til kalde dager. Strikk et lite teppe i ull som er stort nok til å legge over vogna eller tulle rundt den lille, og velg et mykt garn som ikke vil irritere den sarte babyhuden. Nøstebarn selger både oppskrift på Mor Signes babyteppe og nøster i merinoull.
Veiledende pris: 196,- for garnforbruk til Mor Signes babyteppe

Babyhåndkle med hette passer til familiens allers ferskeste medlem. Med et slikt håndkle er det godt og lunt å bli løftet ut av badevannet etter kveldsstellet. IKEA selger babyhåndkle i 100% bomull med morsomt ansikt på hetten.
Veiledende pris: 79,-

Les også:

Lag egne lamper i vintermørket

Pynt opp hjemme med en stilig lampe du har laget selv. Velg akkurat hvordan den skal se ut, akkurat som du selv vil ha den.


Badeglede: Et besøk i nærmeste badeland kan være like morsomt som nok en leke.

Til barna
Kanskje har barna puslespill fra før av, men et puslespill hvor motivet er et bilde av dem selv vil garantert vekke interesse. FotoKnudsen har 30-biters puslespill i tre med plass til bilde av eget ønske.
Veiledende pris: 149,-

Barn i dag får gjerne flere leker enn de klarer å ta inn over seg. Vel så koselig kan det være å tilbringe kvalitetstid sammen. Du kan f.eks. legge gavekort på besøk til nærmeste badeland i en pakke sammen med en badeball. Eller pakk inn en trefigur formet som ei ku eller en gris og legg ved et kort om at dere skal tilbringe en dag sammen på en besøksgård. Følg med i lokalavisen hva som er av tilbud i ditt nærområde og tilpass gaven til alder på barnet.
Veiledende pris: Fra 16,-

Til tenåringen
Kulturopplevelser er en berikelse for store og små, og tenåringer er ikke noe unntak. Men det behøver ikke være finkultur for å ha en verdi. Et gavekort til den lokale kinoen på en filmforestilling eller to kan være en velkommen gave til fjortisen som ikke har så romslig økonomi.
Veiledende pris: Fra 90,-

Har du problemer med å få husets tenåring ut av senga om morgenen? Da kan kanskje en klokkeradio være tingen til jul. La tenåringen våkne til lyden av P3 istedet for foreldrenes masing, så kanskje begge parter får en bedre start på dagen.
Veiledende pris: fra 99,- og oppover

Til mor
Mødre har det gjerne med å overdrive juleforberedelsene litt, så når julaften endelig kommer, er det ekstra godt å kunne slappe av. Hjelp henne å senke skuldrene med et varmende hjerte. Redd Barna selger hjerter i økologisk bomull som kan varmes i mikrobølgeovn for å dempe smerter eller kjøles i fryseren for å lindre kløe. Samtidig støtter du Redd Barnas arbeid.
Veiledende pris: 175,-

På mørke vinterdager kan ekstra lys i garderobeskapet gjøre det enklere å finne frem til dagens antrekk. Convenience SpotOn fra Philips er en liten batteridrevet lampe som kan plasseres nesten hvor som helst, også inne i et garderobeskap. Infrarød bevegelsesregistrering sørger for automatisk påslåing, mens en timer slår av lampen etter 20 sekunder.
Veiledende pris: 129,-

Til far
Vi trenger alle litt tid alene, også far. Kanskje kan han få ei frihelg i julegave? Er han glad i å fiske, kan dere f.eks. pakke inn et sett sluker eller fluer sammen med et hjemmelaget gavekort på ei frihelg.
Veiledende pris: 100,-

Blir det for mye jul og familieselskaper for far i høytiden? Gi ham en julegave som gir ham en pause fra det hele. En DVD med yndlingsfilmen hans eller kanskje en sesong av en serie han liker kan være en mulighet. CDON har f.eks. hele sesong 1 av Dexter, House eller MacGyver til under 200 kroner.
Veiledende pris: fra 99,-

Til besteforeldre
En fotokalender med bilder av familiens små kan glede besteforeldrene hele året gjennom. Du får dem i ulike størrelser og utgaver. FotoKnudsen har både månedskalendere og årskalendere, og du får dem både som bordkalender og til å henge på veggen.
Veiledende pris: Fra 90 kroner og oppover for en månedskalender.

Når man har levd en stund er det ofte et større problem at man har for mye enn for lite. Istedet for å gi besteforeldre mer fyll til skapene eller nok en konfekteske, kan dere kanskje gi et hjemmelaget gavekort på noe der vet de vil sette pris på. Det kan være alt fra invitasjon til en fast søndagsmiddag i måneden det neste året til hjelp med snømåking eller gressklipping.
Veiledende pris: Valgfritt

21. september 2010
Mer om Fest og høytider

Blomster i rødt, hvitt og blått til maifesten

Fest og høytider Fyll krukkene med jord og pynt opp med blomster til i nasjonaldagen.

Så lett renser du sølvtøyet med vann og natron

Fest og høytider Med kokende vann og natron blir sølvtøyet blankt og fint - mens du ser på.

Derfor bør du glede deg til klokka 17.28 i dag

Fest og høytider Det er vinter, mørkt og førjulsstress over hele landet. Men her er en nyhet du garantert blir glad for å høre.

ANNONSØRINNHOLD

Ser du hva som gjør denne flaggstangen spesiell?

Fest og høytider Dette må du tenke på når du kjøper flaggstang.

Stelletips til julens hvite blomster

Fest og høytider Det er ikke bare rødt som er den tradisjonelle julefargen, hvitt forbindes også med jul. Her får du stelletips til julens hvite blomster.

Ekspertene har talt: Dette er årets julegave

Fest og høytider Den beste julegaven for 2017 er kåret. Men får den plass under treet?

Her er vinnerne av årets julekalender

Fest og høytider Har du deltatt i Vi i villas julekalender? Sjekk om du har vunnet her! 

Slik vinner du Halloween

Fest og høytider Dekorasjonstips til deg som vil sette en støkk i nabobarna på Halloween.

Dette er fyrverkerireglene

Fest og høytider Tenker du å feire nyttår med fyrverkeri? Eller bare stjerneskudd? Da bør du kjenne til disse reglene.

Slik lager du en lyslykt til jul

Fest og høytider Har du noen enkle glassvaser stående i skapet? Vi viser deg hvordan du kan bruke dem til å skape julens vakreste lyslykter.

Den fineste adventskransen lager du selv med blomster

Fest og høytider Du kan enkelt lage din egen adventskrans med levende planter. Her får du inspirasjon.

Ikke gå i fella og send feil budskap med valentinsbuketten

Fest og høytider På valentinsdagen er det "et must" å gi kjæresten et bukett blomster. Men visste du at antall blomster og hvilken farge de er i har noe å si?

Nå bør du begynne planleggingen av bryllupet

Fest og høytider Har du planer om å holde bryllup hjemme til sommeren eller høsten, lønner det seg å starte planleggingen nå. 

Slik lager du en julebukk

Fest og høytider Du kan enkelt bygge din egen julebukk - det koster heller ikke mange kronene.

Lag påskeegg i gips

Fest og høytider Lag egne krukker til påskens blomster - se hvor enkelt du kan lage et gipsegg av ballonger. En morsom påskeaktivitet for både store og små!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no