Bilde: Colourbox

Har du alt klart til jul?

Fredag er julaften igjen over oss. Har du alt klart?

Opplever du i disse dager hva som egentlig menes med uttrykket "som julekvelden på kjerringa"? er du overveldet over alt du burde gjort? Her gir vi deg noen tips om hvordan du kommer i havn med alle gjøremålene.

Julevask
Er årets julevask unnagjort? Ikke føl at du må ta en rundvask av hele boligen. Det holder rikelig at overflater er tørket fri for støv og at gulvet er vasket. Og hvis det er en trøst, så anbefaler ekspertene at du lar vaskebøtta stå og heller går for tørrvask – også når du skal gjøre rent til jul.

Julegaver
Julegaver er og blir en viktig del av julen, men det kan også være et sant mas å finne ut hva man skal gi den enkelte. Hvis du er i beit for ideer, kan du kanskje finne inspirasjon i artikkelen Gaveideer til under to hundre kroner.


Duften av jul: Krydderkaker og anisstjerner.

Duften av jul
Luktesansen er en ofte undervurdert, men viktig, del av vår opplevelse av omverden. Og mange minner og assosiasjoner er knyttet til jul og dufteopplevelser. Tenk bare hva julen ville vært uten duften av granbar eller av julemiddag.

Dersom julestemningen uteblir i alt som skal gjøres før du kan ta juleferie, kan du enkelt gi den en hjelpende hånd ved å lage en duftpotpurri av julens krydder. Flere ideer til hvordan du kan bruke luktesansen til å komme i stemning får du i artikkelen Duften av jul.

Sølvpuss
Skal du dekke med sølvtøy på julaften, bør du sørge for at bestikket er nypusset og skinnende. Gafler med gulnede tagger og kniver med svartflekkede skaft setter ikke akkurat stemningen for fest.

Pass bare på at du ikke pusser i stykker sølvtøyet. Det er mange kjerringråd i sirkulasjon, og ikke alle er like bra for bestikket. Hvordan du best pusser sølvtøyet kan du lese i artikkelen Vakkert sølv til jul.

Juletre
Synet av det nypyntede juletreet markerer for mange av oss starten på julehøytiden, og når lysene skrues på for første gang er det lett å bli hensatt til barndommens undring. Denne undringen og forventningen kan fort svinne hen når treet begynner å drysse nåler. I artikkelen Det norske juletreet  får du tips om hvordan du best tar vare på treet for unngå nettopp det.


God jul, Jon: Slapp av, du kommer i havn i år også.

Julepynt
Ikke hatt tid til å tenke på julepynt ennå? Ikke stress, det meste kan ordnes kvelden før kvelden. Og har du ikke fått tid til å lage all den flotte julepynten du planla da du drømte om å holde juleverksted, så kan mye ordnes med noen velvalgte planter og blomster. Du kan for eksempel lage en levende julekrans eller sørge for en hvit jul ved hjelp av blomster. Og mangler du pynt til treet, kan julekortene fått nytt liv som juletrepynt.

Trenger du mer inspirasjon, finner du kanskje det i interiørdesignerens julehus, eller du kan lese hvordan du kan pynte til jul for under 200 kroner.

Julemat
Det blir selvsagt ingen julekveld uten julemiddagen. Hvis ovnen har streiket, finner du tips til hva du skal se etter i artikkelen 3 tips når du velger stekeovn, mens artikkelen om ny komfyr forteller deg om du bør satse på gass, keramisk eller induksjon.

I tillegg til middag hører julens kaker med. Vi gir deg oppskriften på julemenn, også kalt hvite kakemenn, og forteller deg hvordan du baker pepperkakehus som ikke kollapser. Og hvis alt dette synes mye for deg med julaften få dager unna, bør du kanskje unne deg en rolig stund med et glass gyllen gløgg.

Så legg bena høyt, trekk pusten dypt, og vit at det blir jul i år også.

23. september 2010
Mer om Fest og høytider

Gøy med gresskar til Halloween

Det er deilig å ta seg tid til en feiring med familie og venner i mørke oktober. Halloween er årets skumleste fest, og feires alltid 31. oktober, gjerne med gresskarlykt på trappen. Det er et tegn på at små utkledde barn kan komme på "knask eller knep"-besøk. Da er det lurt å ha noe smågodt på lur.

Blomster i rødt, hvitt og blått til maifesten

Fyll krukkene med jord og pynt opp med blomster til i nasjonaldagen.

Derfor bør du glede deg til klokka 17.28 i dag

Det er vinter, mørkt og førjulsstress over hele landet. Men her er en nyhet du garantert blir glad for å høre.

Start adventstiden med en hjemmelaget julekalender

Billige julekalendere fra Rema er vel og bra, men ingenting slår en hjemmelaget julekalender. Her er fem varianter.

Her er vinnerne av årets julekalender

Har du deltatt i Vi i villas julekalender? Sjekk om du har vunnet her!

Dette er fyrverkerireglene

Tenker du å feire nyttår med fyrverkeri? Eller bare stjerneskudd? Da bør du kjenne til disse reglene. 

Slik lager du en lyslykt til jul

Har du noen enkle glassvaser stående i skapet? Vi viser deg hvordan du kan bruke dem til å skape julens vakreste lyslykter.

TIPS: Handy gavetips til morsdagen

Dropp konfektesken. Kjøp noe dama trenger.

Slik vet du at du er ferdig med julen for denne gang

13 sikre tegn på at du er ferdig med årets jul. 

Slik pynter du juletreet med julestjerner

I år pynter vi juletreet med julestjerner - vi viser deg hvordan.

8 nye idéer til påskepynten

Bruk høytiden til å lage ny dekorasjon med barna eller pynt litt annerledes med disse åtte inspirerende ideene.

Ikke gå i fella og send feil budskap med valentinsbuketten

På valentinsdagen er det "et must" å gi kjæresten et bukett blomster. Men visste du at antall blomster og hvilken farge de er i har noe å si?

Nå bør du begynne planleggingen av bryllupet

Har du planer om å holde bryllup hjemme til sommeren eller høsten, lønner det seg å starte planleggingen nå.

Lag påskeegg i gips

Lag egne krukker til påskens blomster - se hvor enkelt du kan lage et gipsegg av ballonger. En morsom påskeaktivitet for både store og små!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no