Bilde: Colourbox

Har du alt klart til jul?

Fest og høytider

Fredag er julaften igjen over oss. Har du alt klart?

Opplever du i disse dager hva som egentlig menes med uttrykket "som julekvelden på kjerringa"? er du overveldet over alt du burde gjort? Her gir vi deg noen tips om hvordan du kommer i havn med alle gjøremålene.

Julevask
Er årets julevask unnagjort? Ikke føl at du må ta en rundvask av hele boligen. Det holder rikelig at overflater er tørket fri for støv og at gulvet er vasket. Og hvis det er en trøst, så anbefaler ekspertene at du lar vaskebøtta stå og heller går for tørrvask – også når du skal gjøre rent til jul.

Julegaver
Julegaver er og blir en viktig del av julen, men det kan også være et sant mas å finne ut hva man skal gi den enkelte. Hvis du er i beit for ideer, kan du kanskje finne inspirasjon i artikkelen Gaveideer til under to hundre kroner.


Duften av jul: Krydderkaker og anisstjerner.

Duften av jul
Luktesansen er en ofte undervurdert, men viktig, del av vår opplevelse av omverden. Og mange minner og assosiasjoner er knyttet til jul og dufteopplevelser. Tenk bare hva julen ville vært uten duften av granbar eller av julemiddag.

Dersom julestemningen uteblir i alt som skal gjøres før du kan ta juleferie, kan du enkelt gi den en hjelpende hånd ved å lage en duftpotpurri av julens krydder. Flere ideer til hvordan du kan bruke luktesansen til å komme i stemning får du i artikkelen Duften av jul.

Les også:

Pynt til jul!

Granbar, mose og røde bånd er med på å skape den lune julestemningen i huset. Her får du noen idéer til inspirasjon.

Sølvpuss
Skal du dekke med sølvtøy på julaften, bør du sørge for at bestikket er nypusset og skinnende. Gafler med gulnede tagger og kniver med svartflekkede skaft setter ikke akkurat stemningen for fest.

Pass bare på at du ikke pusser i stykker sølvtøyet. Det er mange kjerringråd i sirkulasjon, og ikke alle er like bra for bestikket. Hvordan du best pusser sølvtøyet kan du lese i artikkelen Vakkert sølv til jul.

Juletre
Synet av det nypyntede juletreet markerer for mange av oss starten på julehøytiden, og når lysene skrues på for første gang er det lett å bli hensatt til barndommens undring. Denne undringen og forventningen kan fort svinne hen når treet begynner å drysse nåler. I artikkelen Det norske juletreet  får du tips om hvordan du best tar vare på treet for unngå nettopp det.


God jul, Jon: Slapp av, du kommer i havn i år også.

Julepynt
Ikke hatt tid til å tenke på julepynt ennå? Ikke stress, det meste kan ordnes kvelden før kvelden. Og har du ikke fått tid til å lage all den flotte julepynten du planla da du drømte om å holde juleverksted, så kan mye ordnes med noen velvalgte planter og blomster. Du kan for eksempel lage en levende julekrans eller sørge for en hvit jul ved hjelp av blomster. Og mangler du pynt til treet, kan julekortene fått nytt liv som juletrepynt.

Trenger du mer inspirasjon, finner du kanskje det i interiørdesignerens julehus, eller du kan lese hvordan du kan pynte til jul for under 200 kroner.

Les også:

Økonomiske tips for julestria

Slik takler du julestria uten å tømme lommeboka helt.

Julemat
Det blir selvsagt ingen julekveld uten julemiddagen. Hvis ovnen har streiket, finner du tips til hva du skal se etter i artikkelen 3 tips når du velger stekeovn, mens artikkelen om ny komfyr forteller deg om du bør satse på gass, keramisk eller induksjon.

I tillegg til middag hører julens kaker med. Vi gir deg oppskriften på julemenn, også kalt hvite kakemenn, og forteller deg hvordan du baker pepperkakehus som ikke kollapser. Og hvis alt dette synes mye for deg med julaften få dager unna, bør du kanskje unne deg en rolig stund med et glass gyllen gløgg.

Så legg bena høyt, trekk pusten dypt, og vit at det blir jul i år også.

23. september 2010
Mer om Fest og høytider

Blomster i rødt, hvitt og blått til maifesten

Fest og høytider Fyll krukkene med jord og pynt opp med blomster til i nasjonaldagen.

Så lett renser du sølvtøyet med vann og natron

Fest og høytider Med kokende vann og natron blir sølvtøyet blankt og fint - mens du ser på.

Derfor bør du glede deg til klokka 17.28 i dag

Fest og høytider Det er vinter, mørkt og førjulsstress over hele landet. Men her er en nyhet du garantert blir glad for å høre.

ANNONSØRINNHOLD

Ser du hva som gjør denne flaggstangen spesiell?

Fest og høytider Dette må du tenke på når du kjøper flaggstang.

Stelletips til julens hvite blomster

Fest og høytider Det er ikke bare rødt som er den tradisjonelle julefargen, hvitt forbindes også med jul. Her får du stelletips til julens hvite blomster.

Ekspertene har talt: Dette er årets julegave

Fest og høytider Den beste julegaven for 2017 er kåret. Men får den plass under treet?

Her er vinnerne av årets julekalender

Fest og høytider Har du deltatt i Vi i villas julekalender? Sjekk om du har vunnet her! 

Slik vinner du Halloween

Fest og høytider Dekorasjonstips til deg som vil sette en støkk i nabobarna på Halloween.

Dette er fyrverkerireglene

Fest og høytider Tenker du å feire nyttår med fyrverkeri? Eller bare stjerneskudd? Da bør du kjenne til disse reglene.

Slik lager du en lyslykt til jul

Fest og høytider Har du noen enkle glassvaser stående i skapet? Vi viser deg hvordan du kan bruke dem til å skape julens vakreste lyslykter.

Den fineste adventskransen lager du selv med blomster

Fest og høytider Du kan enkelt lage din egen adventskrans med levende planter. Her får du inspirasjon.

Ikke gå i fella og send feil budskap med valentinsbuketten

Fest og høytider På valentinsdagen er det "et must" å gi kjæresten et bukett blomster. Men visste du at antall blomster og hvilken farge de er i har noe å si?

Nå bør du begynne planleggingen av bryllupet

Fest og høytider Har du planer om å holde bryllup hjemme til sommeren eller høsten, lønner det seg å starte planleggingen nå. 

Slik lager du en julebukk

Fest og høytider Du kan enkelt bygge din egen julebukk - det koster heller ikke mange kronene.

Lag påskeegg i gips

Fest og høytider Lag egne krukker til påskens blomster - se hvor enkelt du kan lage et gipsegg av ballonger. En morsom påskeaktivitet for både store og små!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no