ANNONSØRINNHOLD

Ser du hva som gjør denne flaggstangen spesiell?

Fest og høytider

Dette må du tenke på når du kjøper flaggstang.

Sommeren er endelig her - og det er verdt å heise flagget for! Ekstra stas er det å flagge fra egen stang, og det trenger ikke være så vanskelig å få til. Du trenger ikke søke tillatelse fra kommunen for å sette opp flaggstang, men det er likevel noen ting du må tenke på. Hvor høy skal flaggstangen være? Kan du sette opp flaggstangen hvor du vil? Hvor stort skal flagget være i forhold til stangen?

En grei tommelfingerregel når det kommer høyde på flaggstangen er at den skal rage en tredjedel over husets møne. Dette er derimot ikke et krav, og man kan selv velge hvor høy stangen skal være. Det kan likevel være lurt å tenke litt på plassering i forhold til synlighet, når man først flagger er det jo ekstra hyggelig at folk faktisk ser det, uten at det nødvendigvis trenger å sjenere naboen.

Flaggstangen fra Terrassespesialisten skiller seg ut på markedet - den har nemlig ikke det tradisjonelle tauet man heiser flagget med. Flaggstangen er teleskopisk, og kan enkelt skyves opp i full lengde og senkes ned igjen. Et godt tips for deg som vil ta stangen ned når den ikke er i bruk og lagre den i boden, eller bare er lei lyden av tauet som blafrer i vinden.

 

 

 

Les også:

Tørrvask med mopp og mikrofiber

Grønnsåpe ødelegger gulvene. Ikke blir det skikkelig rent heller. Tørrvask med mopp og mikrofiber er langt bedre. Men Lilleborg fortsetter å reklamere...

Flaggstangen uten tau og trinser kommer i tre forskjellige høyder - 5, 6,1, og 7,5 meter. I tillegg kan den også festes til en bil, bobil eller campingvogn, perfekt for deg som til flagge litt på campingturen. For den minste flaggstangen anbefales en flaggstørrelse på 150 cm, for en 6,1 meter lang stang et flagg på 200 cm, og 250 cm for flaggstangen på 7,5 meter.

 

For mer informasjon om teleskopisk flaggstang, besøk terrassespesialisten.no.

 

Kan du flaggreglene? Her kommer en liten oppfriskning

  • Flagget skal heises ved soloppgang og fires ned ved solnedgang. I sommerhalvåret, 1. mars - 31. Oktober, kan flagget heises fra klokken 08, og det skal ikke fires ned senere enn klokken 21. Man kan heise flagget klokken 08 selv om det fortsatt er mørkt, men dersom solen går ned før 21, må man fire flagget før klokken 21.
  • I perioden 1. November - 28 februar skal ikke flagget heises før klokken 09 og fires ned ved solnedgang, men aldri senere enn klokken 21. For Nord-Norge (Nordland, Troms, Finnmark, Svalbard og Jan Mayen) gjelder egne regler: Om vinteren skal flagget heises etter klokken 10 og fires ned innen klokken 15.  
  • Vimpler kan flagge hele døgnet
  • Ved dødsfall er det vanlig å flagge på halv stang. Flagget skal da først heises til toppen, og så fires ned til ⅓ av stangen synes over flagget. Etter begravelse eller kremasjon skal flagget heises helt til topp for å hedre den døde.
  • Privatpersoner er ikke pålagt å flagge på offisielle flaggdager - man kan flagge akkurat hvilke dager man vil.

Kilde: Flaggregler.no

 

Les også:

Skap liv og harmoni i hjemmet ditt med farger

Innred hjemmet ditt med farger for å skape et personlig og spennende uttrykk. La deg inspirere av Egil sitt fantastiske hjem, og hans bruk av farger.

Annonsørinnhold: Dette er en kommersiell artikkel skrevet av Bonnier Creative Studio for Terrassespesialisten.

25. juni 2018
Mer om Fest og høytider

Blomster i rødt, hvitt og blått til maifesten

Fest og høytider Fyll krukkene med jord og pynt opp med blomster til i nasjonaldagen.

Så lett renser du sølvtøyet med vann og natron

Fest og høytider Med kokende vann og natron blir sølvtøyet blankt og fint - mens du ser på.

Derfor bør du glede deg til klokka 17.28 i dag

Fest og høytider Det er vinter, mørkt og førjulsstress over hele landet. Men her er en nyhet du garantert blir glad for å høre.

Dette må du tenke på når du skal kjøpe juletre

Fest og høytider Her får du oversikten over de vanligste sortene juletrær, og 9 råd for hvordan du får et pent og holdbart juletre. Og bør du velge ekte juletre eller kunstig juletre?

Stelletips til julens hvite blomster

Fest og høytider Det er ikke bare rødt som er den tradisjonelle julefargen, hvitt forbindes også med jul. Her får du stelletips til julens hvite blomster.

Unngå dette. Bygg pepperkakehus etter forskriftene.

Fest og høytider Pepperkakebyggnæringen er preget av mangelfull fagkunnskap og dårlig prosjektering. SINTEF Byggforsk oppfordrer alle husbakere å følge forskriftene til...

Ekspertene har talt: Dette er årets julegave

Fest og høytider Den beste julegaven for 2017 er kåret. Men får den plass under treet? 

Dette trikset får juletreet til å stå helt rett

Fest og høytider Du grønne, glitrende … skeive, falleferdige tre, god dag? Nei da. Med dette trikset får du juletreet til å stå som en påle hele julen.

Annonsørinnhold

6 enkle og personlige julegaver

Fest og høytider Disse kommer garantert til å slå an!

Her er vinnerne av årets julekalender

Fest og høytider Har du deltatt i Vi i villas julekalender? Sjekk om du har vunnet her! 

Slik vinner du Halloween

Fest og høytider Dekorasjonstips til deg som vil sette en støkk i nabobarna på Halloween.

Dette er fyrverkerireglene

Fest og høytider Tenker du å feire nyttår med fyrverkeri? Eller bare stjerneskudd? Da bør du kjenne til disse reglene.

Slik lager du en lyslykt til jul

Fest og høytider Har du noen enkle glassvaser stående i skapet? Vi viser deg hvordan du kan bruke dem til å skape julens vakreste lyslykter.

Den fineste adventskransen lager du selv med blomster

Fest og høytider Du kan enkelt lage din egen adventskrans med levende planter. Her får du inspirasjon.

Slik lager du en julebukk

Fest og høytider Du kan enkelt bygge din egen julebukk - det koster heller ikke mange kronene.