Tips til morsdagsgaver
Alle elsker verktøy, ikke sant? Bilde: Produsentene

TIPS: Handy gavetips til morsdagen

Dropp konfektesken. Kjøp noe dama trenger. 

Søndag 12. februar er det morsdag, og dermed duket for full forvirring om hva man skal gi sin mor og/eller sine barns mor i anledning dagen. Mange henfaller til tradisjonelle ting som blomster, konfekt eller andre søte ting, men stopp litt der.

Husk at mange kvinner (og kanskje nettopp din kone/mor/konemor) er vel så nevenyttige som menn, og like opptatt av handy verktøy eller kule duppeditter. Vi lever tross alt i 2017, i et av verdens mest likestilte land, så hvorfor ikke la morsdagsgaven gjenspeile dette?

Her er 10 gavetips til den handlekraftige moren anno 2017:

1. Verktøykasse

En skikkelig mor har full kontroll på alt i heimen, og trenger selvfølgelig verktøy i blant. Så kanskje det er på tide å bytte ut den gamle, støvete generasjonskassa med en ny, frisk, alt-i-ett-boks? Med sin egen verktøykasse får mor også eierskap til alt oppi, og dermed kanskje også bedre kjennskap til de forskjellige verktøyene. Praktisk og kult.     

Verktøykasse med verktøy Fra Clas Ohlson 

Fra kr 199.

2. Gipsfester

Veggfester er nok ikke noen tradisjonell gave, men vi skal love deg at alle som har har kranglet med en gipsvegg setter pris på gode gipsfester, også din mor. Så hva med en liten "snackpack" med gipsfester som dekker alle opphengsbehov i én jafs? Da skal du se mor blir glad. 

Gipsskrue og gipskrok fra Maxbo, fra kr 55,-

Hulromsanker og lang gipskrok fra Clas Ohlson, fra kr 49,-

3. Hånddrill

Husker du første gang du skrudde inn noe med en elektrisk skrutrekker, gjerne etter å ha skrudd deg til krampe med en håndtrekker? Ahhh ... Følelsen av å se en skrue bore seg raskt og jevnt inn er ubeskrivelig, og denne følelsen unner du vel også din mor? Med en liten og nett batteridrevet minitrekker fra Bosch kan mor pløye seg gjennom alskens skruoppgaver med autoritet og trygghet, til glede for hele familien      

Bosch miniskrutrekker fra Jula

Fra kr 499.

4. Snøfreser

I disse vintertider er snømåking et brennaktuelt tema. Vi håper ingen av våre lesere snør inne, men i alle tilfeller kan en snøfreser være kjekk å ha. I hvertfall for de som bor i snørike strøk. Snøfresere kommer i alle størrelser og prisklasser, men det kan jo være greit å begynne med en enkel modell, og heller oppgradere hvis det viser seg at mor blir bitt av snøfresebasillen.   

Stiga snøfreser fra Felleskjøpet

Fra kr 1690.

5. Gavekort på flekksparkling og maling 

Selvom din mor og/eller mor til dine barn er aldri så handy, så setter hun sikkert pris på en hjelpende hånd. Og vi skal love deg hun blir glad for hjelp til å tette og male over små sprekker, hull og stygge flekker på veggen. Alt du trenger er en boks egnet sparkelmasse, en sparkelspade, maling (husk riktig fargekode) og en pensel - og et par timer til rådighet. Dama kommer til å skinne om kapp med veggene.   

Gi mor gavekort på sparkling og maling i morsdagsgave! Foto: Getty Images    

6. Familiedugnad i hagen

Nå skal vi være forsiktige med å generalisere, men er det to ting kvinner virkelig elsker, så er det familien og hagen sin. Så dersom Kvinnen I Ditt Liv (les, din mor) har både familie og hage, kan du arrangere en familiedugnad! Finn en dato (på våren), saml troppene, utstyr dem med beskjæringsverktøy, sneglekuttere, søplesekker og kanelboller og vips - vårens vakreste eventyr er et faktum.

Familiedugnad i hagen er til stor glede for hageeieren og hyggelig for hele familien. En perfekt morsdagsgave! (Foto: Getty Images) 

7. Keramisk Kokkekniv

Den som er handy på kjøkkenet vet å sette pris på en god kniv, og her har vi funnet en modell som kan glede en som liker å lage mat. En keramisk kokkekniv holder seg lenge skarp, den ruster ikke, sprer lite bakterier - og i tillegg ser den kjempekul ut! 

Keramisk kokkekniv fra Kitchentime.no

Fra kr 299.

8. Dab-radio

Lik det eller ei, DAB-radioen har kommet for å bli. Det beyr at mødre over hele landet trenger nye radioer, og på søndag er en god anledning til å gi bort én i gave. Denne fra Philips har i tillegg en fin retro-look, som lar tankene til sveve avgårde til bekymringsfrie dager med fungerende FM-bånd.

Bærbar Philips DAB-radio fra Komplett.no

Fra kr 689. 

 9. Egen Spotify-konto / familiekonto (inkl spilleliste)

Musikk har aldri vært billigere eller mer tilgjengelig enn det er nå. Så hvis ikke mor er på Spotify fra før, kan du kjøpe en premium Spotify-konto til henne, som lar henne høre på allverdens musikk for kr 99,- i måneden. Eventuelt tilbyr de også en familiepakke, som lar opptil seks familiemedlemmer bruke tjenesten samtidig for bare kr 149,- i måneden. Og hvis du vil være virkelig snill, kan du lage en spilleliste til henne og kalle den "Verdens beste mamma" eller noe.

Hva med å gi mor et Spotify-abonnement i morsdagspresang? (Foto: Getty Images)

Premium konto fra Spotify

Fra kr 99,- pr måned 

10. Domene til egen nettside

Er mor en driftig dame med egne prosjekter på si? Er noen av disse prosjektene såpass på plass at de kan ha sin egen hjemmeside? Da kan du jo overraske dama med et eget internettdomene, så hun kan sette opp en egen nettside for prosjektet sitt. Å sette opp selve nettsiden er riktignok en litt teknisk prosess, men det å kjøpe domenet - altså internettadressen - er lett som en plett. Og hvem vet; kanskje kan domenenavnet være det som setter prosjektet til mor ut i livet. Det er uansett en original og morsom gave. 

Domenenavn fra Domenshop.no

Fra kr 20,- per år 

Uansett hva du velger, ønsker vi deg og alle mødre en riktig god morsdag.  

Vil du ha flere tips og triks til stort og smått? Meld deg på vårt nyhetsbrev! 

9. februar 2017
Mer om Fest og høytider

Gøy med gresskar til Halloween

Det er deilig å ta seg tid til en feiring med familie og venner i mørke oktober. Halloween er årets skumleste fest, og feires alltid 31. oktober, gjerne med gresskarlykt på trappen. Det er et tegn på at små utkledde barn kan komme på "knask eller knep"-besøk. Da er det lurt å ha noe smågodt på lur.

Blomster i rødt, hvitt og blått til maifesten

Fyll krukkene med jord og pynt opp med blomster til i nasjonaldagen.

Derfor bør du glede deg til klokka 17.28 i dag

Det er vinter, mørkt og førjulsstress over hele landet. Men her er en nyhet du garantert blir glad for å høre.

Start adventstiden med en hjemmelaget julekalender

Billige julekalendere fra Rema er vel og bra, men ingenting slår en hjemmelaget julekalender. Her er fem varianter.

Her er vinnerne av årets julekalender

Har du deltatt i Vi i villas julekalender? Sjekk om du har vunnet her!

Dette er fyrverkerireglene

Tenker du å feire nyttår med fyrverkeri? Eller bare stjerneskudd? Da bør du kjenne til disse reglene. 

Slik lager du en lyslykt til jul

Har du noen enkle glassvaser stående i skapet? Vi viser deg hvordan du kan bruke dem til å skape julens vakreste lyslykter.

Slik vet du at du er ferdig med julen for denne gang

13 sikre tegn på at du er ferdig med årets jul.

Slik pynter du juletreet med julestjerner

I år pynter vi juletreet med julestjerner - vi viser deg hvordan. 

16 ting alle som elsker julen kjenner igjen

Er du en skikkelig juleelsker? Da kjenner du deg kanskje igjen her.

Slik lager du en julekrakk

Skap skikkelig julestemning med din egen julekrakk.

8 nye idéer til påskepynten

Bruk høytiden til å lage ny dekorasjon med barna eller pynt litt annerledes med disse åtte inspirerende ideene.

Ikke gå i fella og send feil budskap med valentinsbuketten

På valentinsdagen er det "et must" å gi kjæresten et bukett blomster. Men visste du at antall blomster og hvilken farge de er i har noe å si?

Nå bør du begynne planleggingen av bryllupet

Har du planer om å holde bryllup hjemme til sommeren eller høsten, lønner det seg å starte planleggingen nå.