TIPS: Handy gavetips til morsdagen

Fest og høytider

Dropp konfektesken. Kjøp noe dama trenger. 

Alle elsker verktøy, ikke sant?
Alle elsker verktøy, ikke sant? Bilde: Produsentene

Søndag 12. februar er det morsdag, og dermed duket for full forvirring om hva man skal gi sin mor og/eller sine barns mor i anledning dagen. Mange henfaller til tradisjonelle ting som blomster, konfekt eller andre søte ting, men stopp litt der.

Husk at mange kvinner (og kanskje nettopp din kone/mor/konemor) er vel så nevenyttige som menn, og like opptatt av handy verktøy eller kule duppeditter. Vi lever tross alt i 2017, i et av verdens mest likestilte land, så hvorfor ikke la morsdagsgaven gjenspeile dette?

Her er 10 gavetips til den handlekraftige moren anno 2017:

1. Verktøykasse

En skikkelig mor har full kontroll på alt i heimen, og trenger selvfølgelig verktøy i blant. Så kanskje det er på tide å bytte ut den gamle, støvete generasjonskassa med en ny, frisk, alt-i-ett-boks? Med sin egen verktøykasse får mor også eierskap til alt oppi, og dermed kanskje også bedre kjennskap til de forskjellige verktøyene. Praktisk og kult.     

Verktøykasse med verktøy Fra Clas Ohlson 

Fra kr 199.

2. Gipsfester

Veggfester er nok ikke noen tradisjonell gave, men vi skal love deg at alle som har har kranglet med en gipsvegg setter pris på gode gipsfester, også din mor. Så hva med en liten "snackpack" med gipsfester som dekker alle opphengsbehov i én jafs? Da skal du se mor blir glad. 

Gipsskrue og gipskrok fra Maxbo, fra kr 55,-

Hulromsanker og lang gipskrok fra Clas Ohlson, fra kr 49,-

3. Hånddrill

Husker du første gang du skrudde inn noe med en elektrisk skrutrekker, gjerne etter å ha skrudd deg til krampe med en håndtrekker? Ahhh ... Følelsen av å se en skrue bore seg raskt og jevnt inn er ubeskrivelig, og denne følelsen unner du vel også din mor? Med en liten og nett batteridrevet minitrekker fra Bosch kan mor pløye seg gjennom alskens skruoppgaver med autoritet og trygghet, til glede for hele familien      

Bosch miniskrutrekker fra Jula

Fra kr 499.

4. Snøfreser

I disse vintertider er snømåking et brennaktuelt tema. Vi håper ingen av våre lesere snør inne, men i alle tilfeller kan en snøfreser være kjekk å ha. I hvertfall for de som bor i snørike strøk. Snøfresere kommer i alle størrelser og prisklasser, men det kan jo være greit å begynne med en enkel modell, og heller oppgradere hvis det viser seg at mor blir bitt av snøfresebasillen.   

Stiga snøfreser fra Felleskjøpet

Fra kr 1690.

5. Gavekort på flekksparkling og maling 

Selvom din mor og/eller mor til dine barn er aldri så handy, så setter hun sikkert pris på en hjelpende hånd. Og vi skal love deg hun blir glad for hjelp til å tette og male over små sprekker, hull og stygge flekker på veggen. Alt du trenger er en boks egnet sparkelmasse, en sparkelspade, maling (husk riktig fargekode) og en pensel - og et par timer til rådighet. Dama kommer til å skinne om kapp med veggene.   

Gi mor gavekort på sparkling og maling i morsdagsgave! Foto: Getty Images    

6. Familiedugnad i hagen

Nå skal vi være forsiktige med å generalisere, men er det to ting kvinner virkelig elsker, så er det familien og hagen sin. Så dersom Kvinnen I Ditt Liv (les, din mor) har både familie og hage, kan du arrangere en familiedugnad! Finn en dato (på våren), saml troppene, utstyr dem med beskjæringsverktøy, sneglekuttere, søplesekker og kanelboller og vips - vårens vakreste eventyr er et faktum.

Familiedugnad i hagen er til stor glede for hageeieren og hyggelig for hele familien. En perfekt morsdagsgave! (Foto: Getty Images) 

7. Keramisk Kokkekniv

Den som er handy på kjøkkenet vet å sette pris på en god kniv, og her har vi funnet en modell som kan glede en som liker å lage mat. En keramisk kokkekniv holder seg lenge skarp, den ruster ikke, sprer lite bakterier - og i tillegg ser den kjempekul ut! 

Keramisk kokkekniv fra Kitchentime.no

Fra kr 299.

8. Dab-radio

Lik det eller ei, DAB-radioen har kommet for å bli. Det beyr at mødre over hele landet trenger nye radioer, og på søndag er en god anledning til å gi bort én i gave. Denne fra Philips har i tillegg en fin retro-look, som lar tankene til sveve avgårde til bekymringsfrie dager med fungerende FM-bånd.

Bærbar Philips DAB-radio fra Komplett.no

Fra kr 689. 

 9. Egen Spotify-konto / familiekonto (inkl spilleliste)

Musikk har aldri vært billigere eller mer tilgjengelig enn det er nå. Så hvis ikke mor er på Spotify fra før, kan du kjøpe en premium Spotify-konto til henne, som lar henne høre på allverdens musikk for kr 99,- i måneden. Eventuelt tilbyr de også en familiepakke, som lar opptil seks familiemedlemmer bruke tjenesten samtidig for bare kr 149,- i måneden. Og hvis du vil være virkelig snill, kan du lage en spilleliste til henne og kalle den "Verdens beste mamma" eller noe.

Hva med å gi mor et Spotify-abonnement i morsdagspresang? (Foto: Getty Images)

Premium konto fra Spotify

Fra kr 99,- pr måned 

10. Domene til egen nettside

Er mor en driftig dame med egne prosjekter på si? Er noen av disse prosjektene såpass på plass at de kan ha sin egen hjemmeside? Da kan du jo overraske dama med et eget internettdomene, så hun kan sette opp en egen nettside for prosjektet sitt. Å sette opp selve nettsiden er riktignok en litt teknisk prosess, men det å kjøpe domenet - altså internettadressen - er lett som en plett. Og hvem vet; kanskje kan domenenavnet være det som setter prosjektet til mor ut i livet. Det er uansett en original og morsom gave. 

Domenenavn fra Domenshop.no

Fra kr 20,- per år 

Uansett hva du velger, ønsker vi deg og alle mødre en riktig god morsdag.  

Vil du ha flere tips og triks til stort og smått? Meld deg på vårt nyhetsbrev! 

9. februar 2017
Mer om Fest og høytider

Blomster i rødt, hvitt og blått til maifesten

Fest og høytider Fyll krukkene med jord og pynt opp med blomster til i nasjonaldagen.

Så lett renser du sølvtøyet med vann og natron

Fest og høytider Med kokende vann og natron blir sølvtøyet blankt og fint - mens du ser på.

Derfor bør du glede deg til klokka 17.28 i dag

Fest og høytider Det er vinter, mørkt og førjulsstress over hele landet. Men her er en nyhet du garantert blir glad for å høre.

ANNONSØRINNHOLD

Ser du hva som gjør denne flaggstangen spesiell?

Fest og høytider Dette må du tenke på når du kjøper flaggstang.

Stelletips til julens hvite blomster

Fest og høytider Det er ikke bare rødt som er den tradisjonelle julefargen, hvitt forbindes også med jul. Her får du stelletips til julens hvite blomster.

Ekspertene har talt: Dette er årets julegave

Fest og høytider Den beste julegaven for 2017 er kåret. Men får den plass under treet?

Dette trikset får juletreet til å stå helt rett

Fest og høytider Du grønne, glitrende … skeive, falleferdige tre, god dag? Nei da. Med dette trikset får du juletreet til å stå som en påle hele julen.  

Her er vinnerne av årets julekalender

Fest og høytider Har du deltatt i Vi i villas julekalender? Sjekk om du har vunnet her!

Slik vinner du Halloween

Fest og høytider Dekorasjonstips til deg som vil sette en støkk i nabobarna på Halloween.

Dette er fyrverkerireglene

Fest og høytider Tenker du å feire nyttår med fyrverkeri? Eller bare stjerneskudd? Da bør du kjenne til disse reglene. 

Slik lager du en lyslykt til jul

Fest og høytider Har du noen enkle glassvaser stående i skapet? Vi viser deg hvordan du kan bruke dem til å skape julens vakreste lyslykter.

Den fineste adventskransen lager du selv med blomster

Fest og høytider Du kan enkelt lage din egen adventskrans med levende planter. Her får du inspirasjon.

Slik feirer du jul med hund eller katt

Fest og høytider Julen er ikke ufarlig for våre firbeinte venner. Det er mye Pus og Rex kan komme ut for i løpet av julehøytiden. 

Slik lager du en julebukk

Fest og høytider Du kan enkelt bygge din egen julebukk - det koster heller ikke mange kronene.

Lag påskeegg i gips

Fest og høytider Lag egne krukker til påskens blomster - se hvor enkelt du kan lage et gipsegg av ballonger. En morsom påskeaktivitet for både store og små!