Fjern tapet med skyllemiddel

Du trenger ikke å kjøpe dyr tapetfjerner når du mest sannsynlig har et like effektivt vidundermiddel innenfor rekkevidde av vaskemaskinen.

Skyllemiddel er din vann

Det er noen som påstår at skyllemiddel gjør mer skade enn godt. Det skader  miljøet og kan fremkalle allergi. Skyllemiddelet er til gjengjeld et populært tilbehør i husholdningen og er derfor også et produkt som står på hyllene i de fleste hjem. Å det kan være en stor fordel, i hvert fall hvis du gjerne vil fjerne tapet på veggene.

Skyllemiddel fungerer nemlig minst så godt som de fleste varer på hyllene med tapetfjerner i butikken.

Tapet-trikset med skyllemiddel under utførelse. Foto: house-improvment.com

Slik fjerner du tapet med skyllemiddel

De fleste trinn i å fjerne tapet er ganske like med skyllemiddel som med tapetfjerner. Her er 4 trinn å fjerne tapet fra veggene:

Dekk rommet med papir eller plast, på gulv og møbler. Eventuelt fjern inventar fra rommet. Det kan nemlig bli veldig vått.

Bruk eventuelt en tapet risser til å forsiktig skjære risser i det gamle tapetet, slik at vesken bedre kan trenge inn i og bak tapetet.

Bland skyllemiddel og vann i forholdet 1 til 4. Hell blandingen i en sprayflaske og spray på veggen eller fordel vesken på veggen med en klut. Bruk gummihansker hvis det står på flasken at du skal beskytte fingrene dine. Ellers så er det verste som kan skje at du får litt myke hender.

La væsken trekke inn i tapetet i et par minutter. Etterpå vil det være mulig å trekke store deler av tapetet av i baner. En tapetskraper hører til gjengjeld alltid til i denne fasen

 Se en youtube-video her fra house-improvements.com, som viser, hvordan du fjerner tapet med skyllemiddel. Gjør-det-selv-mannen forteller om skyllemiddel trikset ca. 1:15 min inne i videoen.

 

 

7. mai 2019
Mer om Interiør

3 nydelige heklede juletrær

Pynt til jul med fine heklede juletrær. Få 3 forskjellige heklemønstre her. 

Slik unngår du matsvinn i julen

Vi kjøper inn og lager mye god mat i julen. Det resulterer ofte i at vi også kaster store mengder med gode råvarer som ribbe og poteter rett i søpla....

Derfor skal du gi juletreet smertestillende

Med dette geniale trikset kan du holde juletreet ditt friskt mye lengre.

Perfekt halloween-godteri for deg som vil erte barna

Halloween står for døren og da er det tid for tull og fanteri. Her er noen utspekulerte og overraskende sjokolader du kan gi barna når de ringer på døren og krever søtsaker - hvis du har samvittighet til det da. 

Slik fjerner du vanskelige flekker på stoff

Vi har samlet de 11 mest vanskelige flekkene de fleste opplever i hverdagen. Se også de overraskende eksemplene på hverdagsprodukter som har et hemmelig...

Derfor velger vi fliser i gangen

Er det ett rom i huset som må tåle en «trøkk», så er det entreen. Derfor gjelder det å velge et gulv som holder seg like fint, uansett forhold.

Fjern gammel maling

Riktig vedlikehold av treverk på kommoden, vinduet, døren, karmen, gjerdet eller lignende vil forlenge levetiden, og hvis du gjør ordentlig, vil resultatet bli mye bedre. 

Tre veier til ny trapp

Når trappa mellom etasjene er blitt tråkket opp og ned i mange år, kan den se slitt og elendig ut. Heldigvis finnes enkle måter å fornye den på.

Genialt! Bruk damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

En damprenser rengjør i dybden - uten bruk av kjemikalier. Bruk damprenseren til å rengjøre blant annet: fliser, vegger, ovn, tekstiler og vinduer.

Disse plantene gjør hybelen til "hjemme"

Planter er viktige i alle hjem, også for førstegangsetablerende studenter. Den grønne trenden gjør at krukker med urter, grønne bladplanter, blomstrende sukkulenter og kaktuser er naturlig hjemme selv i kollektivet og på hybelen. 

Det er duket for 17. mai!

På nasjonaldagen opplever mange at bunaden skal på samtidig som bordet skal dekkes. Etter å ha sett på barnetoget, reiser også mange hjem sammen med...

Slik får du høyere boligpris

Fargerike grep kan gi stor gevinst når du skal selge huset.

5 grep du bør ta for å dempe støy i stua

Romklang og støy gjør deg sliten og energiløs. Med enkle grep kan du dempe støyen.

Derfor vil vi ha det stort på gulvet

Trenden har de siste årene gått fra klassisk 3-stav til store, brede plank på gulvet. Formatet gir nemlig følelsen av større plass, samtidig som det...

Derfor bør du ALDRI velge et lærcover til mobilen

Har du et lærcover til smarttelefonen din? Da skal du kanskje ha et nytt. En ny undersøkelse viser nemlig at vi overser renheten av vår egen mobiltelefo...