Fjern tapet med skyllemiddel

Du trenger ikke å kjøpe dyr tapetfjerner når du mest sannsynlig har et like effektivt vidundermiddel innenfor rekkevidde av vaskemaskinen.

Skyllemiddel er din vann

Det er noen som påstår at skyllemiddel gjør mer skade enn godt. Det skader  miljøet og kan fremkalle allergi. Skyllemiddelet er til gjengjeld et populært tilbehør i husholdningen og er derfor også et produkt som står på hyllene i de fleste hjem. Å det kan være en stor fordel, i hvert fall hvis du gjerne vil fjerne tapet på veggene.

Skyllemiddel fungerer nemlig minst så godt som de fleste varer på hyllene med tapetfjerner i butikken.

Tapet-trikset med skyllemiddel under utførelse. Foto: house-improvment.com

Slik fjerner du tapet med skyllemiddel

De fleste trinn i å fjerne tapet er ganske like med skyllemiddel som med tapetfjerner. Her er 4 trinn å fjerne tapet fra veggene:

Dekk rommet med papir eller plast, på gulv og møbler. Eventuelt fjern inventar fra rommet. Det kan nemlig bli veldig vått.

Bruk eventuelt en tapet risser til å forsiktig skjære risser i det gamle tapetet, slik at vesken bedre kan trenge inn i og bak tapetet.

Bland skyllemiddel og vann i forholdet 1 til 4. Hell blandingen i en sprayflaske og spray på veggen eller fordel vesken på veggen med en klut. Bruk gummihansker hvis det står på flasken at du skal beskytte fingrene dine. Ellers så er det verste som kan skje at du får litt myke hender.

La væsken trekke inn i tapetet i et par minutter. Etterpå vil det være mulig å trekke store deler av tapetet av i baner. En tapetskraper hører til gjengjeld alltid til i denne fasen

 Se en youtube-video her fra house-improvements.com, som viser, hvordan du fjerner tapet med skyllemiddel. Gjør-det-selv-mannen forteller om skyllemiddel trikset ca. 1:15 min inne i videoen.

 

 

7. mai 2019
Mer om Interiør

Genialt! Bruk damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

En damprenser rengjør i dybden - uten bruk av kjemikalier. Bruk damprenseren til å rengjøre blant annet: fliser, vegger, ovn, tekstiler og vinduer.  

Disse plantene gjør hybelen til "hjemme"

Planter er viktige i alle hjem, også for førstegangsetablerende studenter. Den grønne trenden gjør at krukker med urter, grønne bladplanter, blomstrende...

Det er duket for 17. mai!

På nasjonaldagen opplever mange at bunaden skal på samtidig som bordet skal dekkes. Etter å ha sett på barnetoget, reiser også mange hjem sammen med...

Slik får du høyere boligpris

Fargerike grep kan gi stor gevinst når du skal selge huset.

5 grep du bør ta for å dempe støy i stua

Romklang og støy gjør deg sliten og energiløs. Med enkle grep kan du dempe støyen.

Derfor vil vi ha det stort på gulvet

Trenden har de siste årene gått fra klassisk 3-stav til store, brede plank på gulvet. Formatet gir nemlig følelsen av større plass, samtidig som det...

Derfor bør du ALDRI velge et lærcover til mobilen

Har du et lærcover til smarttelefonen din? Da skal du kanskje ha et nytt. En ny undersøkelse viser nemlig at vi overser renheten av vår egen mobiltelefon – og verstingen er smarttelefoner med lærcover.

Genialt triks: Dette skal du gjøre hvis støvsugeren ikke suger

Har støvsugeren mistet sugekraften, eller lager den rare lyder? Da kan det være på tide å ta en innvendig sjekk. Se hvordan her og får 6 gode råd til...

Annonsørinnhold

Tre enkle tips til bedre inneklima

Et godt inneklima er alfa omega i ethvert hjem, og kan raskt forbedres - mye enklere enn du tror! Se hvordan her.

5 tips til lekseplassen før skolestart

Med skolestart hører lekser til. Da er en motiverende og ryddig lekseplass nødvendig. Her er tipsene som gjør barnerommet klart til skolestart.

Derfor bør du legge gulvet nå

I sommermånedene er det mye snakk om terrasse og fasade. Men vi skal ikke glemme at dette også er den perfekte tiden for å pusse opp inne – spesielt...

11 smarte oppbevaringsidéer til julepynten

Unngå flate kranser, flokete juletrebelysning og knuste juletrekuler med disse smarte triksene som rett og slett gjør livet enklere.

Sparte tusenvis på å bytte lyspærer

Familien Carlsen i Oslo har byttet ut nesten alle lyspærene i huset med LED-belysning. Det sparer de gode penger på – og slipper også å skifte pærene så ofte.