Annonse: Artikkelen er skrevet i samarbeid med trendhim.no

Åtte tips til mannens walk in-closet

Har du eller vurderer du å få deg et walk in-closet? Da bør du lese dette. 

Man sier at verdens første walk in-closet stammer fra den franske 1700-tallsdronningen Marie Antoinette, som trengte mer plass til kjolene sine. Men vi lever heldigvis ikke på 1700-tallet lenger, og i våre dager har også det maskuline fått plass i walk in-closetet.

Et walk in-closet er et helt rom som brukes som et klesskap. Slike rom har av praktiske hensyn gjerne skyvedører, og bak disse finner man hyller, skuffer og hengere med klær, sko, slips – eller kort sagt alt en mann trenger for å møte verden med stil.

Gjør ekstrarommet om til et walk in-closet

Har du et ekstrarom stapp fullt med en ti år gammel symaskin, tre luftmadrasser, vasen du fikk av tante i julegave og den slags? Da har du en gylden anledning til å rydde ut og lage deg et walk in-closet! For husk, det er ikke skrikende nødvendig med en 300 kvm sveitservilla., du kommer langt med et rom 8-15 kvm og IKEA-møbler.

Lys fra oven

Belysning er essensielt for å få maksimalt utbytte av ditt nye rom. Ideelt sett vil du ha sollys, gjerne ovenfra, men for mange er ikke dette mulig. Du kan også vurdere fake skylights eller et stort, bløtt lys i taket. Og hvis du liker detaljer, kan du lage inne innebygde lys i hyller og skuffer, så får du ekstra god oversikt over sko, jakker, og accesoirer.

Utnytt plassen

Du vil helst ikke gå tom for plass i walk in-closetet ditt, så sørg for å utnytte plassen maksimalt ved å ha hylleplass langs hele veggen, fra nederst på gulvet og helt opp til taket. Speilet kan du sette på en skapdør, så sparer du litt plass der og.

Selv kjendiser har skittentøy

Det er et par ting du ikke bør glemme når du innreder det nye ”skapet” ditt. En skittentøyskurv er for eksempel alltid kjekk å ha. I tillegg får du sannsynligvis også bruk for et strykebrett, og en kurv med nål, tråd, noen ekstraknapper og en saks. Om ikke annet så har du i hvert fall noe å klippe av merkelappene på de nye klærne dine med.

Detaljene teller

Nå har du forhåpentligvis kontroll på de mest grunnleggende tingene i skapet ditt, som dresser, sko og kanskje en fin årgangs-whisky i hjørnet. Men du skal også huske å sette av plass til detaljene. Et lommetørkle i jakkelommen kan for eksempel gjøre en grei dress til en flott dress. Eller hva med et par mansjettknapper som subtilt understreker stilen din? Og ikke glem skinnbeltet. Det er mange små ting i en manns garderobe, så finn et egnet sted for å oppbevare disse detaljene.

Mer speil = mer plass

Et tricks kjent fra diskotekbransjen er å ha mange speil for at lokalene skal se større ut. Dette knepet kan du importere til walk in-closetet ditt. Speil er billig og fåes i alle tenkelige størrelser og formater, så du kan feste de på alle skapdører og vegger du vil. Moralen er, jo flere speil, jo større vil walk in-closetet oppleves. Er du derimot så heldig at du har mer plass enn du har behov for oppbevaring, er det populært å sette inn en gammeldags britisk Westchester-stol. Og da kan du likegjerne også ha en puff, som vi kommer inn på i neste punkt.

Puff eller sitteplass er et must

Det er noe for seg selv å kunne sette seg ned når man skal velge ut eller ta på seg klær for dagen. Så (nesten) uansett hvor lite walk in-closet du har, bør du ta deg råd til en liten sitteplass. Gjerne et møbel du kan flytte på, og som du kan stå på hvis du skal ha tak i noe på de øverste hyllene. Mange velger en puff til dette formålet, men du kan også ha en sammenleggbart møbel, som en taburett eller liknende. 

Også var det støvet da

Man tenker kanskje ikke så mye på det når man innreder rom, men det er veldig kjedelig å få sine fineste slips og sko dekket av støv, bare fordi man ikke har brukt dem på en stund. Derfor er det en god idé å oppbevare sko, slips og ting man bruker sjelden og er utsatte for nedstøving i plastkasser.

12. august 2015
Mer om Garderobe
Annonse: Skrevet i samarbeid med Grønt Fokus

Syv gode tips som hjelper deg å rydde opp i garderoben

En ryddig garderobe er alfa og omega for en god start på dagen, enten det er på soverommet eller i entréen. Hvorfor ikke sette av en dag til en skikkelig opprydding nå på starten av året?

Velg riktig dørløsning

Vi vil gjerne ha system og orden i garderoben – men hvilke dører passer ditt behov best – og hvordan vet du om dørene er av god kvalitet? Vi har undersø...

Kunsten å gjøre entré

Frisk fargebruk og gode oppbevaringsløsninger gjør denne entéen til et godt rom å være i, og gjør den lett å holde i orden med smarte garderobeløsninger...

Garderoberom – Slik planlegger du det

Et garderoberom gir deg plass og oversikt over klær og sko. Her er noen tips om hva du bør tenke på når du planlegger et garderoberom i egen bolig.

Mer oppbevaringsplass

Har du behov for mer oppbevaringsplass? Løsningen er kanskje ikke flere skap og skuffer, men mindre saker og ting.

Garderobe: Orden i rotet

Med smarte garderobe- og oppbevaringsløsninger holder familien Forslund orden.

Snekkerens selvlagde bokhyller

Tømrermester Erik Aarsbog gjør det meste innen snekkerfaget. Han bygger hus, designer og lager spesielle innredningsløsninger, også til kjøkken og bad. Her viser vi flere håndsnekrede bokhyller som han har skreddersydd til to ulike hus på Nesodden.

Smarte garderobeløsninger

Få orden på rotet med smarte garderobeløsninger.

Skapet med det rare i

I en leilighet i Oslo gjemmer det seg et skap som rommer mer enn de fleste.

Utnytt plassen

Utnytt plassen med skyvedører.

Skap orden og trivsel

Det er ikke alltid like lett å få plass til alt man ønsker i et tradisjonelt skap. Gode løsninger for innredning og garderobe gjør at du slipper unna...