Bilde: Produsentene

Smarte garderobeløsninger

Få orden på rotet med smarte garderobeløsninger.

Garderober i dag er så mye mer enn et stusselig klesskap. Du kan få skreddersydde løsninger som er spesialtilpasset til ditt hjem og dine behov.

Og garderobeløsningene behøver ikke være forbeholdt klærne. De kan like gjerne brukes til å gjemme bort hverdagsrot eller de kan romme nyttige funksjoner som gjør garderobeplassen til et mer effektivt sted.

For å få det beste ut av dagens smarte garderobeløsninger, bør du bruke litt tid på å analysere hvilke behov og ønsker du har. Og klarer du ikke helt løsrive deg fra tradisjonelle løsninger, finner du her noen ideer som kan frigjøre kreatitivteten.


Lett tilgjengelig: Strykebrett gjemt bort i en skuff fra Langlo.

Strykebrett i garderoben
Hvor mye lettere hadde det ikke vært å glatte over en skjorte før du gikk ut om strykebrettet sto fremme til enhver tid, men uten å være i veien? Tenk om det bare var å trekke frem strykebrettet fra en skuff, klart til bruk, i stedet for måtte kave med et strykebrett som må hentes frem og foldes ut med fare for å sette fingrer i klem.

Langlo har en løsning hvor strykebrettet kan bli en fast del av garderoben. Det er enkelt å trekke ut når du har bruk for det, og når du skyver det på plass, ser det bare ut som en helt vanlig skuff i garderoben. Husk bare å planlegg løsningen slik at du har et elektrisk punkt til strykejernet i nærheten.


Til garderoben: Unngå brettekanter med buksestativ fra Elfa.

Få oversikt
Du trenger ikke være noen Carrie Bradshaw for å ha behov for oppbevaringsplass for sko og støvletter. Og du trenger ikke være noen Trinny Woodall for å sette pris på system og orden i garderobeskapet.

Det finnes en rekke løsninger som hjelper deg å holde oversikten i garderoben. Justerbare garderobestenger lar deg utnytte plassen best mulig. Egne hyller, stativer eller skuffer til skoene løfter dem opp fra gulvet og gjør det enklere både å rengjøre og å holde orden. Og med et buksestativ går det kjapt å henge opp og ta frem bukser og du slipper kantene du får om du bretter dem.


Til soverommet: Skillevegg med garderobeløsning fra Langlo.

Garderobe som skillevegg
Det er ingen selvfølge at hjemmets garderobeløsning plasseres langs veggen. Har du et stort, åpent soverom, kan det like gjerne være gunstig å bruke garderoben som skillevegg.

En mulighet er for eksempel å plassere garderoben som en halvvegg i rommet, slik som bildet av garderobløsningen fra Langlo viser. Da kan du dele soverommet inn i to soner og skape en liten arbeidskrok eller et tv-hjørne adskilt fra selve sovedelen.


Til barnerommet: Skyvedør fra Elfa malt med tavlemaling.

En tavle på døra
Skyvedørsgarderober er praktiske når du ønsker å spesialtilpasse garderobeløsningen til rommet. Men du kan også bruke skyvedørene til å gjemme bort rot eller forstyrrende elementer. På et barnerom kan det for eksempel lages plass bak skyvedørene til hyller og kurver for leker og utstyr eller kanskje en arbeidsplass som ikke behøver stå fremme hele tiden.

La barna få slippe løs kreativiteten i stort format ved å la det ene bladet i skyvedørsgarderoben være en tavlevegg. Elfa har skyvedører som kan tapetseres eller males. Velg enten skyvedører i MDF eller ubehandlede dører, bruk en tavlemaling, sett frem krittstifter og la barna få utfolde seg. Eller hvorfor ikke bruke tavla til å skrive en beskjed til poden, for eksempel "husk å rydde rommet".


Til entreen: Sittebenk med skuffer under fra Marbodal.

Flere funksjoner
Det er ikke bare på soverommet det er behov for oppbevaring. I entreen trenger de fleste et sted å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko, og i tillegg kan det være greit å ha et sted å oppbevare luer, votter, skjerf og andre mindre plagg og gjenstander.

I små rom, som entreer gjerne er, er det fint om møblene kan ha flere funksjoner. Et oppbevaringsmøbel kan for eksempel ha en dobbel funksjon som sitteplass, slik som denne benken fra Marbodal med romslige skuffer og en tykk laminatplate oppå.

31. januar 2011
Mer om Garderobe

Velg riktig dørløsning

Vi vil gjerne ha system og orden i garderoben – men hvilke dører passer ditt behov best – og hvordan vet du om dørene er av god kvalitet? Vi har undersøkt. 

Kunsten å gjøre entré

Frisk fargebruk og gode oppbevaringsløsninger gjør denne entéen til et godt rom å være i, og gjør den lett å holde i orden med smarte garderobeløsninger...

Garderoberom – Slik planlegger du det

Et garderoberom gir deg plass og oversikt over klær og sko. Her er noen tips om hva du bør tenke på når du planlegger et garderoberom i egen bolig.

Mer oppbevaringsplass

Har du behov for mer oppbevaringsplass? Løsningen er kanskje ikke flere skap og skuffer, men mindre saker og ting.

Garderobe: Orden i rotet

Med smarte garderobe- og oppbevaringsløsninger holder familien Forslund orden.

Snekkerens selvlagde bokhyller

Tømrermester Erik Aarsbog gjør det meste innen snekkerfaget. Han bygger hus, designer og lager spesielle innredningsløsninger, også til kjøkken og bad....

Skapet med det rare i

I en leilighet i Oslo gjemmer det seg et skap som rommer mer enn de fleste.

Utnytt plassen

Utnytt plassen med skyvedører.

Skap orden og trivsel

Det er ikke alltid like lett å få plass til alt man ønsker i et tradisjonelt skap. Gode løsninger for innredning og garderobe gjør at du slipper unna...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no