Bilde: Mona Gundersen

Snekkerens selvlagde bokhyller

Tømrermester Erik Aarsbog gjør det meste innen snekkerfaget. Han bygger hus, designer og lager spesielle innredningsløsninger, også til kjøkken og bad. Her viser vi flere håndsnekrede bokhyller som han har skreddersydd til to ulike hus på Nesodden.

Erik Aarsbog har lang erfaring fra snekkerfaget. Han begynte i lære 16 år gammel. Etter tre år i lære kombinert med en dag i uken på Sogn Yrkesskole var han ferdig utdannet tømrer i 1980. Deretter gikk han to år på Teknisk Fagskole og fullførte Mesterbrevet i 1985.

Siden den tid har han drevet sitt eget firma på Nesodden. 44 åringen er kjent i lokalmiljøet for å være en dyktig fagmann. Samtlige av hans oppdragsgivere som Vi i Villa har vært i kontakt med, kan ikke få rost Erik nok for hans grundighet og kreativitet.
Aarsbog har høy yrkesstolthet og er dermed en prima representant for håndverkerfaget.

Spesial-design
Av og til er det umulig å finne det vi leter etter i butikken. Løsningen kan da være å ta kontakt med en dyktig snekker for å få laget akkurat det møbelet du drømmer om. Dersom du er nevenyttig kan du også gå i gang å lage et møbel selv.


Bokhyllen laget av snekker Erik Aarsbog fremstår som et praktmøbel.

Familien Christina og Brede Dammann har brukt Erik Aarsbog som fast snekker i en årrekke. Det er alltid han de ringer til når de skal ha noe gjort i huset. ?Da de bygget om stuen i første etasje fikk de problemer med å finne bokhylle som kunne passe til en buet vegg. Løsningen ble å bygge en spesialtilpasset hylleløsning som passet perfekt til veggen.?? Samme utfordring stod familien Elin Kristiansen og Lars Nordlie overfor, da de ønsket en smart bokhylle på en smal stuevegg og en stilfull hylle i en minimal entré. (Se bilde lengre oppe til høyre)
Erik Aarsbog er opptatt av moderne og tidløs design og tegner alltid skisser av møblene før de lages. Med grundig planlegging og presis kapping av materialer blir sluttresultatet prima. le i en minimal entré.

Hyllene som er laget av Aarsbog er malt av den profesjonelle maleren Henry Leinonen etter at de er montert på veggen.

De spesiallagde bokhyllene har gitt begge familiene et mer tidløst og personlig interiør.


Bokhylletips   

•    For å få penest mulig resultat er det viktig med godt verktøy når man skal lage bokhyller. Hyllene bør ikke ha skarpe kanter hvis de skal males. Vær klar over at profesjonelt verktøy kan være kostbart.
    •    Hvis hyllene skal males, bruk MDF-plater, de krymper heller ikke. De er dessuten billigere enn heltre. Bruk gjerne 22 millimeter tykkelse eller 28 millimeter.
    •    Sørg for nøyaktige mål og lag skisse av hyllen. Lag gjerne en kappliste for å unngå feil ved monteringen.
    •    Når man bygger store hyller av MDF-plater, bør man være minst to mann tilstede når hyllene skal skjæres til. MDF er tungt å jobbe med, og man trenger derfor å være to for å løfte hyllene.
    •    Det lønner seg å bygge hyller helt opp til taket slik at du slipper å tørke støv på toppen av hyllen.
    •    Hvis du skal ha lys, TV og musikkanlegg i bokhyllen, lønner det seg å bygge inn alle ledninger i veggen.
    •    For å unngå synlige hylleknekter og vinkler kan du bore hull i stykket som vender inn mot veggen og tre hyllen direkte på en lang pinnebolt.
    •    Små ting bør males på verkstedet. Toppstrøket bør males på stedet. Da er det lettest å få jevne og pene malingsstrøk.


Denne smarte hyllen har Erik laget i en liten entre.

Skuffene kan vries ut til siden med et enkelt grep og tar dermed minimalt med plass.

Hyllen går helt opp til taket med bred pyntelist som stikker 10 cm ut i rommet. Downlights er montert i den øverste hylleplaten.

Dørene er innenforliggende. Stilrene knottter fra R. Bergersen AS. Alle hengsler er fra Polinor i Asker, laget av Blum i Tyskland.
29. mars 2011
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no