Utnytt plassen

Utnytt plassen med skyvedører.

Du får i dag skyvedører som spesiallages til din bolig. Slik kan du få god garderobeplass på en vegg med skråtak uten å stjele for mye av rommet, eller du kan lage et ekstra grunt garderobeskap i rom hvor plassen er begrenset. Ettersom skyvedører ikke åpnes inn i rommet, sparer du gulvplass sammenlignet med vanlige skap. Med skyvedørsgarderboer kan du dermed få utnyttet gulvplassen til det fulle.

Skyvedørsgarderober har enten et takhengt eller gulvgående hjulsystem. Et takhengt system passer spesielt for dører som er høye, smale og lette, men krever at det er tilstrekkelig feste for skruer i taket. Skal du bruke et gulvgående system, bør du først undersøke at gulvet er plant.

Mange design å velge mellom
Skyvedørsgarderober kan fort virke minimalistiske og urbane, ikke minst når man ser dem med fronter i metall, glass eller speil. Enkelte kvier seg kanskje for å bruke dem i eldre boliger. Men i dag kan du få skyvedørsgarderober i nesten like varierte utseender som vanlige skap. I tillegg til metall, glass og speil, får du fronter i forskjellige treslag, i ulike farger, med sprosser, med mønster, eller slette fronter.

Dermed kan skyvedørsgarderoben lett tilpasses det eksisterende interiøret, eller du kan utnytte valgmulighetene de gir når du innreder et rom fra bunnen av. I en liten gang kan du for eksempel velge fronter med speil for å få rommet til å virke større, og du kan velge mellom klare, sotede eller fargede speil.

Tenk kreativt
Bruken av skyvedører behøver ikke begrense seg til garderobeplassen. Har du et lite hjemmekontor, som kanskje er plassert på soverommet eller en krok av stua, kan du gjemme det bort ved å sette skyvedører foran. Dører med matt glass slipper noe lys gjennom, men skjuler samtidig det som gjemme seg bak. Skyv dørene til side når du vil jobbe, og steng dem igjen når du ikke ønsker å bli minnet om arbeidet.

Eller hvorfor ikke bruke dem på kjøkkenet? Med skyvedørskap får du utnyttet hele plassen fra gulv til tak, uten irriterende støv på toppen av skapene. Matvarene er oversiktlige og lett tilgjengelig, og du slipper å slå hodet i åpne skapdører.

Se på ubenyttede kroker i hjemmet og tenk gjennom hvordan du kanskje kan utnytte plassen bedre ved hjelp av skyvedørsløsninger. Rommet under trappa kan kanskje bli nytt hjem til støvsuger og langkost. Dødplass i gangen mellom soverommene kan brukes til å oppbevare alt fra leker til permer med viktige papirer. Slå dørene til side og alt er tilgjengelig. Lukk dem igjen, og alt rotet er glemt.

Forbrukerinfo
Elfa, www.elfa.com
Langlo, www.langlo.no
Lumi, www.lumi.no
Noga, www.noga.no
23. oktober 2008
Mer om Garderobe
Annonse: Skrevet i samarbeid med Grønt Fokus

Syv gode tips som hjelper deg å rydde opp i garderoben

En ryddig garderobe er alfa og omega for en god start på dagen, enten det er på soverommet eller i entréen. Hvorfor ikke sette av en dag til en skikkelig opprydding nå på starten av året?

Annonse: Artikkelen er skrevet i samarbeid med trendhim.no

Åtte tips til mannens walk in-closet

Har du eller vurderer du å få deg et walk in-closet? Da bør du lese dette.

Velg riktig dørløsning

Vi vil gjerne ha system og orden i garderoben – men hvilke dører passer ditt behov best – og hvordan vet du om dørene er av god kvalitet? Vi har undersø...

Kunsten å gjøre entré

Frisk fargebruk og gode oppbevaringsløsninger gjør denne entéen til et godt rom å være i, og gjør den lett å holde i orden med smarte garderobeløsninger.

Garderoberom – Slik planlegger du det

Et garderoberom gir deg plass og oversikt over klær og sko. Her er noen tips om hva du bør tenke på når du planlegger et garderoberom i egen bolig.

Mer oppbevaringsplass

Har du behov for mer oppbevaringsplass? Løsningen er kanskje ikke flere skap og skuffer, men mindre saker og ting.

Garderobe: Orden i rotet

Med smarte garderobe- og oppbevaringsløsninger holder familien Forslund orden.

Snekkerens selvlagde bokhyller

Tømrermester Erik Aarsbog gjør det meste innen snekkerfaget. Han bygger hus, designer og lager spesielle innredningsløsninger, også til kjøkken og bad....

Smarte garderobeløsninger

Få orden på rotet med smarte garderobeløsninger.

Skapet med det rare i

I en leilighet i Oslo gjemmer det seg et skap som rommer mer enn de fleste.

Skap orden og trivsel

Det er ikke alltid like lett å få plass til alt man ønsker i et tradisjonelt skap. Gode løsninger for innredning og garderobe gjør at du slipper unna...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no