Dagens spraymalinger kommer i både matte, sotede trendfarger, knallfarger og ulike effekter.
Dagens spraymalinger kommer i både matte, sotede trendfarger, knallfarger og ulike effekter. Bilde: IBG

Gi nytt liv til tingene du elsker

Gjenbruk er trendy som aldri før. Ved å fornye og bevare gamle småmøbler og gjenstander i stedet for å kaste de på dynga, forlenger du levetiden og reduserer det totale forbruket.

Gjenbruk og redesign er inn – og ikke minst miljøvennlig og godt for lommeboka. 

I stedet for å kaste gamle ting på dynga, oppfordrer hun derfor flere til å ta sprayboksene fatt, og gi nytt liv til gamle favoritter, inne som ute. Eller gjøre gjenstander som har gått ut på dato trendy igjen.

– Med litt maling kan de få nytt liv eller totalt forvandles med trendy eller gøyale farger, tipser Christina Hanevold hos Quick Bengalack i en pressemelding til Ifi.

Raskt og enkelt

Det er nesten ingen grense for hva som kan stå opp fra de døde med litt spraymaling. Stoler, småbord, hyller, lysestaker, blomsterpotter, lamper, vaser og sykler er bare noen eksempler på hva du kan male. I tillegg er jo spraymaling av god kvalitet godt egnet til kunstmaling. En av de store fordelene er at det er enkelt og raskt.

– Spraymaling er perfekt når du skal fornye småmøbler og pyntegjenstander. Det går kjemperaskt, og det er mye enklere å kommer til i vanskelige kriker og kroker enn hvis du skal male med pensel, sier Finn Robøle hos IBG.

Trendy farger

Bevar gamle møbler, gjenstander og ting. Fargesett dette i toner som passer til resten av interiøret. Spraymaling er ikke bare «knallfarger» og sort og hvitt. Det finnes nå i mange flotte trendfarger, som jordtoner, grønt, blått og mer sotede farger med silkematt finish. I tillegg finnes kule effektsprayer, som sølv- og gullfarger sprayer med skimmereffekt.

Ikke kjøp nytt hvert år – julepynten kan friskes opp, eller du kan gjøre gamle lysestaker til julestaker ved å spraye dem røde. (Foto: ifi.no)

Perfekt til jul

Spraymaling er en helårsaktivitet. Men det er ekstra lurt å tenke fornying nå i julen. Snart fylles norske hjem opp med julepynt i alle former og fasonger. Røde lysestaker, sølvfargede kongler og hvite nisser kjøpes inn. Men du trenger ikke å kjøpe nytt hvert år.

Gamle julekuler, lysestaker, kakebokser, adventsstaker og julekranser kan raskt fornyes og få forlenget levetid med et raskt spraystrøk.

Slik maler du med spray 

  • Stå gjerne ute eller i en garasje når du holder på. Hvis du står inne må du dekke godt til alt rundt deg og sørge for god ventilasjon.
  • Sørg for at gjenstanden eller møblene er helt rene. Bruk gjerne en avfettingsspray først.
  • Det er viktig at du rister boksen godt. Når du synes du har ristet litt lenge, rist litt til!
  • Når du påfører, trykker du inn og slipper for hvert drag. Da får du ikke noe mer føyke enn det som er nødvendig.

 

25. november 2019
Mer om Interiør

Derfor skal du gi juletreet smertestillende

Med dette geniale trikset kan du holde juletreet ditt friskt mye lengre.

Perfekt halloween-godteri for deg som vil erte barna

Halloween står for døren og da er det tid for tull og fanteri. Her er noen utspekulerte og overraskende sjokolader du kan gi barna når de ringer på...

Slik fjerner du vanskelige flekker på stoff

Vi har samlet de 11 mest vanskelige flekkene de fleste opplever i hverdagen. Se også de overraskende eksemplene på hverdagsprodukter som har et hemmelig...

Derfor velger vi fliser i gangen

Er det ett rom i huset som må tåle en «trøkk», så er det entreen. Derfor gjelder det å velge et gulv som holder seg like fint, uansett forhold.

Fjern gammel maling

Riktig vedlikehold av treverk på kommoden, vinduet, døren, karmen, gjerdet eller lignende vil forlenge levetiden, og hvis du gjør ordentlig, vil resulta...

Dette er årets farge 2020

Sett farge på boligen i det nye tiåret. Her er bransjes spådommer rundt årets farge 2020.

Tre veier til ny trapp

Når trappa mellom etasjene er blitt tråkket opp og ned i mange år, kan den se slitt og elendig ut. Heldigvis finnes enkle måter å fornye den på.

Genialt! Bruk damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

En damprenser rengjør i dybden - uten bruk av kjemikalier. Bruk damprenseren til å rengjøre blant annet: fliser, vegger, ovn, tekstiler og vinduer.

Disse plantene gjør hybelen til "hjemme"

Planter er viktige i alle hjem, også for førstegangsetablerende studenter. Den grønne trenden gjør at krukker med urter, grønne bladplanter, blomstrende...

Fjern tapet med skyllemiddel

Du trenger ikke å kjøpe dyr tapetfjerner når du mest sannsynlig har et like effektivt vidundermiddel innenfor rekkevidde av vaskemaskinen.

Det er duket for 17. mai!

På nasjonaldagen opplever mange at bunaden skal på samtidig som bordet skal dekkes. Etter å ha sett på barnetoget, reiser også mange hjem sammen med...

Slik får du høyere boligpris

Fargerike grep kan gi stor gevinst når du skal selge huset.

5 grep du bør ta for å dempe støy i stua

Romklang og støy gjør deg sliten og energiløs. Med enkle grep kan du dempe støyen.

Derfor vil vi ha det stort på gulvet

Trenden har de siste årene gått fra klassisk 3-stav til store, brede plank på gulvet. Formatet gir nemlig følelsen av større plass, samtidig som det...

Derfor bør du ALDRI velge et lærcover til mobilen

Har du et lærcover til smarttelefonen din? Da skal du kanskje ha et nytt. En ny undersøkelse viser nemlig at vi overser renheten av vår egen mobiltelefo...