Hardt og lettstelt eller mykt og behagelig

Du står og går på det hver dag. Hjemmets trivsel påvirkes i stor grad av hva slags gulv du har. Innredningen av et rom begynner ofte med valg av gulv. Det er mye å ta hensyn til når du skal velge gulvkledning. Vi gir deg svar på mange av de spørsmålene du måtte ha.

Vi har ulike krav til hva vi ønsker å gå på. Noen legger vekt på mønstre og farger, andre slitestyrke og holdbarhet. Noen ønsker harde gulv som er slitesterke og lettstelte, andre ønsker seg et mykt gulvbelegg som er lunt og behagelig. Allergikere nyter godt av at harde gulv gir et enkelt og effektivt renhold med dertil reduserte støvplager, mens andre av oss prioriterer komforten ved å gå rundt på et mykt og varmt underlag en tidlig søndag morgen. Uansett så er valget ditt. Vi har sett nærmere på de to hovedgruppene.

Harde gulv
Parkett er tidløst og vakkert, samtidig som det er svært slitesterkt og lettstelt. Dette er nok også hovedgrunnen til at parkett foretrekkes av stadig flere, ikke minst i rom med stor trafikk. Selv om parkett tradisjonelt har vårt foretrukket i stuen, er det like naturlig å legge parkett i gangen, på kjøkkenet eller i soverommet. Heltregulv er gulv med tradisjoner, hvor furu i dag er den dominerende tresorten. Gran og furu har vært mest brukt. Bjørk og eik er eksempler på dekorative alternativer, mens trenden er at lauvtresortene er på vei tilbake. Laminatgulv er et annet hardt gulvalternativ. Et laminatgulv gir deg store variasjonsmuligheter, og du kan velge fra et stort antall dekorer og kombinasjoner. Et laminatgulv kombinerer det beste av tregulvets utseende med en supersterk kjerne og en meget slitesterk overflate.

Myke gulv
Ingen andre gulvbelegg gir så mange valgmuligheter med hensyn til farge, mønstre og overflatestruktur. Det finnes myke gulvbelegg for enhver smak og til nesten alle formål. Heldekkende tepper er et godt alternativ som gulvbelegg. Det er mykt, lunt og behagelig, samtidig som det er sklisikkert og støydempende. Et nytt teppe skal støvsuges fra første dag det legges på gulvet. Det forhindrer at skitt arbeider seg ned og skader fibrene. Ved regelmessig og grundig støvsuging forlenges teppets levetid. Vinylgulv er rimelig, enkelt å legge, slitesterkt og lett å holde rent. Korkfliser er et produkt fra barken på korkeika. Korkens helt spesielle egenskaper gjør at man får et mykt, varmt og behagelig gulv å gå på. Korkfliser har også gode trinnlyddempende egenskaper. Flisene leveres ferdigbehandlet med et toppsjikt og har som regel en solid slitasjegaranti- gjerne 10 år.

23. oktober 2008
Mer om Gulv

Slik beskytter du parkettgulvet i gangen mot snø

Snø ute kan fort bety snø inne. Det liker ikke tregulvet. Her får du vite hvordan du beskytter parkettgulvet mot snø.

Mange veier til tredrøm på gulvet

Det flotte tregulvet er en drøm for mange. Og det finnes flere veier dit.

Derfor må du ALDRI rengjøre et laminatgulv med grønnsåpe

Laminatgulv er populære og enkle å holde rene. Men hva enn du gjør: Du må ALDRI vaske laminatgulvet med grønnsåpe eller natursåpe.

Det perfekte gulvet for snø og skistøvler

Hardt gulv og glatte skisko kan være en farlig kombinasjon. Men med dette gulvet kommer du trygt inn døra.  

Slik sliper du tregulvet selv

Det er en stor jobb å slipe gulvet selv. Vi viser deg hvordan du får et vellykket resultat - trinn for trinn.

Derfor bør du legge gulv nå

Ekspertene er enige: Sommeren er den perfekte tiden for å legge nytt gulv.

Så enkelt maler du rutegulv

Rutete gulv er på alles lepper – og i mange retrokjøkken, bad og ganger. Her får du oppskriften på hvordan du maler rutegulv helt uten ujevne linjer eller rare hjørner. 

Derfor kan tørr vinterluft skade tregulvet ditt

Mange opplever at det oppstår nivåforskjeller, knirk eller sprekker i tregulvet om vinteren. Men det finnes heldigvis noen grep du kan gjøre selv.

Bør du velge lakk, voks, såpe eller maling til tregulvet?

Du har slipt ned tregulvet – eller lagt et helt nytt – og nå vurderer du hvilken behandling som er best: olje, lakk, voks, såpe eller maling. Vi kårer...

Hvorfor velge bambusgulv

Det er mange grunner til å velge bambusgulv. Estetikk og brukervennlighet er to viktige faktorer.

Ta vare på bambusgulvet

Et bambusgulv er vakkert og slitesterkt, men trenger som alle andre gulv et visst vedlikehold. Slik tar du vare på bambusgulvet.

Lyst på nytt gulv?

Er du lei av den slitte parketten? Fortvil ikke, de finnes et hav av muligheter for fornyelse av det gamle gulvet.

Fordeler og ulemper med oljet gulv

Vurderer du å olje gulvet ditt? Det er både fordeler og ulemper!

Velg riktig lakk til tregulvet

Riktig lakk kan fornye gamle tregulv og parkett. Slik går du frem.

Sats på linoleum

Ønsker du deg et friskt, frekt, fargerikt og miljøvennlig gulv uten å tømme sparegrisen helt? Bruk linoleum, det er tilbake for fullt.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no