Mørke gulv kan gi et eksklusivt interiør.
Mørke gulv kan gi et eksklusivt interiør.

Mørk parkett på gulvet

Med en mørkere parkett på gulvet kan du sette et elegant og eksklusivt preg på interiøret.

De lyse, lette fargene har lenge vært i vinden, ikke minst takket være shabby chic og den lette, landlige stilen. Nå er tiden inne til å tenke nytt, til å velge mørkt og eksklusivt.

Moderne fiskebensmønster
For det virkelig eksklusive preget, kan du velge å legge parketten i mønster. Det klassiske fiskebensmønsteret er evig aktuelt. Mange forbinder fiskebensmønsteret med smale, korte bord som kan gi gulvet et litt gammeldags preg. Slik behøver det ikke være.

(saken fortsetter under bildet)

New Classics Louvre

Fiskeben: Brede, røffe planer fornyer det klassiske fiskebensmønsteret. Dette er gulvet New Classics Louvre.
Foto: Gulvspesialisten

Her viser vi gulvet New Classics Louvre fra Gulvspesialisten, som demonsterer hvordan brede, grove bord kan gjøre fiskebensmønsteret moderne og elegant på samme tid. Dette gulvet er i svart eik som er børstet og oljet, for det litt røffere utseendet.

Old Dutch

Old Dutch

Old Dutch: Tenk nytt når du legger parkett. Hva med det klassiske mønsteret Old Dutch, her vist i form av gulvet Cambridge.
Foto: Gulvspesialisten


Et annet spennende mønster er Old Dutch, som er et kvadratisk mønster hvor mørkere parkettlengder brytes med korte, lysere tverrliggere. Dette gulvet fungerer best om du har litt størrelse på rommet uten altfor mange møbler som tar opp gulvplassen, slik at mønsteret kommer til sin rett.

Sebrastipet
Gulvet kan også være et mønster i seg selv, slik som dette eksemplet, et designgulv kalt Earth & Fire Yellowstone fra Solidfloor. Her har gulvet i ask nærmest fått et sebrastripet uttrykk ved at kvist og årringer får tre fram gjennom behandlingen det er gitt. Det gir et spennende spill til gulvet. Parketten en-stavs og laget i mørk, varmebehandle ask.

(saken fortsetter under bildet)

Sebrastripet: Skap spenning med treets eget mønster, slik som i denne designerparketten som heter Earth & Fire Yellowstone.

Sebrastripet: Skap spenning med treets eget mønster, slik som i denne designerparketten som heter Earth & Fire Yellowstone. Foto: Gulvspesialisten

Lunt
Det mørke gulvet, enten det er parkett eller heltre, gir ikke bare et elegant preg til interiøret. Det kan også være med å gi interiøret et lunere preg, slik som denne parketten fra ProffParkett. Dette er en en-stavs varmebehandlet eikeparkett som er børstet og oljet. Velg fortrinnsvis en av de varmere tonene for å skape den virkelig lune følelsen.

Lunt: Det kalde nordiske lyset kan oppleves ekstra kaldt om boligen holdes utelukkende i lyse overflater. En mørk parkett kan bidra til å skape et lunere uttrykk, her vist med eikeparketten Alsace.

Lunt: Det kalde nordiske lyset kan oppleves ekstra kaldt om boligen holdes utelukkende i lyse overflater. En mørk parkett kan bidra til å skape et lunere uttrykk, her vist med eikeparketten Alsace.

Lyse rom med mørke gulv
Men den mørke farge lar seg også kombinere med den lyse stilen som mange liker. Istedet for en lys kube, hvor alle flater er holdt i hvittoner, vil en mørk farge på parketten bidra til å forankre gulvet og skape en god tyngde i værelset.

Lyst og mørkt: Kombinasjonen mørkt gulv og lyst interiør fungerer ofte utmerket sammen, som her, hvor man har brukt parketten Charcoal.

Lyst og mørkt: Kombinasjonen mørkt gulv og lyst interiør fungerer ofte utmerket sammen, som her, hvor man har brukt parketten Charcoal. Foto: Gulvspesialisten

Den slette, matte fargen i Charcoal fra Gulvspesialisten passer spesielt godt både til den lyse, moderne stilen og til den industrielle stilen som er dukket opp som en røff forlengelse av shabby chic-stilen.

Mer informasjon:
www.gulvspesialisten.no
www.proffparkett.no

30. september 2011
Mer om Gulv

Slik beskytter du parkettgulvet i gangen mot snø

Snø ute kan fort bety snø inne. Det liker ikke tregulvet. Her får du vite hvordan du beskytter parkettgulvet mot snø.

Mange veier til tredrøm på gulvet

Det flotte tregulvet er en drøm for mange. Og det finnes flere veier dit.

Derfor må du ALDRI rengjøre et laminatgulv med grønnsåpe

Laminatgulv er populære og enkle å holde rene. Men hva enn du gjør: Du må ALDRI vaske laminatgulvet med grønnsåpe eller natursåpe.

Det perfekte gulvet for snø og skistøvler

Hardt gulv og glatte skisko kan være en farlig kombinasjon. Men med dette gulvet kommer du trygt inn døra.  

Slik sliper du tregulvet selv

Det er en stor jobb å slipe gulvet selv. Vi viser deg hvordan du får et vellykket resultat - trinn for trinn.

Derfor bør du legge gulv nå

Ekspertene er enige: Sommeren er den perfekte tiden for å legge nytt gulv.

Så enkelt maler du rutegulv

Rutete gulv er på alles lepper – og i mange retrokjøkken, bad og ganger. Her får du oppskriften på hvordan du maler rutegulv helt uten ujevne linjer eller rare hjørner. 

Derfor kan tørr vinterluft skade tregulvet ditt

Mange opplever at det oppstår nivåforskjeller, knirk eller sprekker i tregulvet om vinteren. Men det finnes heldigvis noen grep du kan gjøre selv.

Bør du velge lakk, voks, såpe eller maling til tregulvet?

Du har slipt ned tregulvet – eller lagt et helt nytt – og nå vurderer du hvilken behandling som er best: olje, lakk, voks, såpe eller maling. Vi kårer...

Hvorfor velge bambusgulv

Det er mange grunner til å velge bambusgulv. Estetikk og brukervennlighet er to viktige faktorer.

Ta vare på bambusgulvet

Et bambusgulv er vakkert og slitesterkt, men trenger som alle andre gulv et visst vedlikehold. Slik tar du vare på bambusgulvet.

Lyst på nytt gulv?

Er du lei av den slitte parketten? Fortvil ikke, de finnes et hav av muligheter for fornyelse av det gamle gulvet.

Fordeler og ulemper med oljet gulv

Vurderer du å olje gulvet ditt? Det er både fordeler og ulemper!

Velg riktig lakk til tregulvet

Riktig lakk kan fornye gamle tregulv og parkett. Slik går du frem.

Sats på linoleum

Ønsker du deg et friskt, frekt, fargerikt og miljøvennlig gulv uten å tømme sparegrisen helt? Bruk linoleum, det er tilbake for fullt.