Interiør: Mer fargeglede i interiøret i 2012

Interiørdesigner Annette Nordstrøm har tre hjem, et urbant krypinn midt i byen i Oslo, et hus på landet i Vestby, og en Marrakech-bygård i Marokko. Hun mikser interiørstiler rått og lekent, og mener at fargene er på full fart inn i interiøret i 2012.

Etter mange år med beige og hvite valører i skandinaviske hjem mener Annette Nordstrøm at vi vil se mer farger i interiøret i 2012. Selv har hun stor tro på at farger kommer til å bli den dominerende interiørtrenden i 2012.

Anette Nordstrøm er utdannet fotograf og interiørdesigner og har gjort seg bemerket med sin gjenbruksfilosofi, der hun ser stort potensiale i brukte møbler. Gamle møbler som hun finner på loppemarked og i bruktbutikker gjennomgår ekstrem oppussing, for å bli smykker i interiøret.

Hun rocker gjerne opp gamle rokokkostoler, og lar seg inspirere av mote og glamourverden når hun gyver løs på sine oppussingsprosjekter.

(saken fortsetter under bildet)

Fotograf og interiørdesigner Anette Nordstrøm.

Med tre ulike hjem som hun pendler mellom får hun rikelig med muligheter til å leve seg inn i ulike bosituasjoner. Dette er en stor fordel når hun skal formidle inspirasjon til sine mange ulike oppdragsgivere. 

Her røper hun noen av sine interiørspådommer for 2012.

Mer farger
Jeg har allerede erfart at mange ønsker mer farger inn i sine hvite og beige hjem. Du kan med enkle grep friske opp dagliglivet ditt med duse pasteller eller sterkere valører, og mikse inn fargeklattter i miljøer som er preget av naturmaterialer.

Pasteller, oransje og rosa
Å blande pastellfarger og knallfarger som rosa og oransje kan gjøre underverker i en grå og fargeløs stue, mener Annette.

Blått i kombinasjon med hvitt er også friskt og en god start for de som vil være litt mer forsiktige.

Loungemøbler og puffer
De fleste av oss ønsker å slappe av i uformelle omgivelser når vi kommer hjem, og gjerne slenge oss ned i en loungeaktig sofa. Myke puffer og puffaktige lenesstoler er noe jeg har sett komme mer og mer og som vil bli enda mer populært i året som kommer, også i norske hjem.

1950-og 1960 talls møbler
Å ha litt nytt og noe gammelt i et hjem er en evig og tidløs interiørtrend som også er høyaktuell i 2012, særlig med møbler fra 1950-tallet og 1960-tallet. Danske designklassikere fra denne perioden blir enda mer sjelfulle når de plasseres sammen med moderne møbler fra i dag.

Impulser fra utlandet
Fra reiser henter mange av oss med seg interiørimpulser utenifra. Selv er jeg helt hekta på tekstiler og interiørprodukter fra Marokko. Det er lov å mikse stiler, blant annet skandinavisk enkelhet med frodig mangfold fra Marokko. Også i 2012 vil impulser fra orientalske miljøer prege våre hjem.

Tekstiler og planter
Med enkle grep er det mulig å friske opp interiøret anno 2012 med nye gardiner og pynteputer samt å krydre stueinteriøret med planter. Et annet interiørtriks som er populært nå er å dekorere med vaser og samle flere ulike krukker eller glassvaser på et brett eller i en gruppe med friske snittblomster for årstiden.

Hent inspirasjon fra moteverden
─ Selv henter jeg mye inspirasjon fra moteverden og fra motebladene når jeg trenger nye impulser. Moten påvirker interiøret i stor grad. I 2012 vil det være en sterk kobling mellom mote og interiør.

Dekorer mer
Å våge mer, og å tørre å dekorere mer er mitt beste interiørttips for  2012. Hvis du drister deg til å mikse stiler får du garantert et mer personlig og lekent hjem. Å være litt kitchy er bra etter min mening, så lenge du har en plan og har en rolig og stram ramme med harmoni av valører på vegger, tak og gulv. Å slippe seg løs på detaljene kan gi interiøret et stort løft, mener Annette Nordstrøm.

For mer info se www.lifebychristian.no

25. januar 2012
Mer om Interiør inspirasjon
Nå skal alle veggene fargesettes. Foto: Butinox Interiør, farge 5940 Kamuflasje, 5939 Dijon
ANNONSE

Tør du gå for et fargerikt hjem?

La din personlige stil reflekteres i hjemmet. Enten du foretrekker en dempet eller fargesterk palett.

Egne bilder på selvvalgte materialer gir interiøret et vakkert og personlig preg.
Annonsørinnhold

7 tips som gjør hjemmet ditt mer personlig

Det aller mest trendy akkurat nå er å ha et personlig hjem – akkurat slik det bør være!

12 praktiske ting bygget av LEGO

LEGO er ikke bare for barn. Det ser man tydelig av disse kule og praktiske hverdagsgjenstandene bygget av danske plastklosser.

Porno for de ryddegale

Liker du ryddige rom og velorganiserte hyller? Da vil du få vann i munnen av disse bildene.   

10 favoritter fra IKEAs 2018-katalog

Den nye IKEA-katalogen for 2018 dumper ned i landets postkasser disse dager. Her ser du ti av våre favoritter fra årets utgave.

Slik ble barnerommet om til en magisk skog

Handy pappa brukte 18 måneder på å lage eventyrskog på rommet til datteren. Se det utrolige interiøret her!

6 gode grunner til å ha gardiner

Usikker på om du vil ha gardiner eller ikke? På stua eller på barnerommet? Her er 6 grunner til å drapere vinduene dine.

Paljettputa hele internett snakker om

Den såkalte "Mermaid Pillow" kan nok sies å være den mest populære puten noensinne. I løpet av bare noen få dager har hele 31 millioner sett videoen av...

Designen som «alle» har

Har du den stripete Omaggio-vasen? Da risikerer du å bli stemplet som «mainstream».

Ragnhild har et tre i stua

Ragnild Teigene er så glad i skogen at hun bestemte seg for å ta den med seg inn.

Slik konserverer du høstløvet

Med dette enkle trikset kan du konservere høstens vakre løv og bruke det som pynt innendørs.

Her er Karianne og Jon Ivars vinnerhjem

Vant Norges vakreste hjem - bli med inn til dem! 

Her er høstens fineste trender

6 tendenser vi har troen på akkurat nå. 

Nytt rom på 1-2-3

Det trenger ikke koste skjorta å pusse opp et rom, og det behøver ikke være store jobben. Med veggplater kan du fornye hjemmet ditt raskere enn du...