ANNONSE
Nå skal alle veggene fargesettes. Foto: Butinox Interiør, farge 5940 Kamuflasje, 5939 Dijon
Nå skal alle veggene fargesettes. Foto: Butinox Interiør, farge 5940 Kamuflasje, 5939 Dijon

Tør du gå for et fargerikt hjem?

La din personlige stil reflekteres i hjemmet. Enten du foretrekker en dempet eller fargesterk palett.

Et fargerikt hjem kan virke skremmende på mange nå, ettersom vi har brukt generelt lite farger de siste årene. Du trenger imidlertid ikke bruke skarpe farger for å få et mer fargerikt hjem.

Tvert imot, ved å kombinere flere nyanser av samme farge eller flere nyanse like farger sammen oppnår du en fargerik, men god dempet harmoni.

Vi kan ikke peke ut en farge som trendy, nå gjelder hele fargesirkelen. Grønne, blå og gule nyanser er de som utmerker seg på store flater. Foto: Lene Høiseth, Happy Homes

Fargetrenden nå går mot mer farger. Vi kan ikke si at det er en trendfarge, for nå gjelder hele fargesirkelen. Fellesnevner er at det er stor grad av sorthet i fargene, og til dels lite kulørstyrke. Det betyr at fargene er dempet, -litt sotet.

Personlighet er stikkord på fargetrenden nå. Lag din egen pallett etter hva du liker. Kombiner gjerne flere nyanser av samme farge. Foto: Lene, Happy Homes

Det er gode interiørfarger, som kan brukes på flere vegger. Og det er nettopp det, nå skal alle veggene fargesettes, -og gjerne ikke bare en vegg, men tenk også på taket, dører, lister ect som en viktig del av interiøret/rommet.


Tenk på hele rommet når du skal fargesette. Tak og møbler kler ofte en annen farge enn hvitt. Ved å male møbler i samme farge som veggen skapes en god harmoni. Bilde: Butinox Interiør, farge 5878 Gruve og 2005-B øverst.

Trenden går også mot kombinasjon av farger, gjerne flere farger sammen. Det bør være fellesnevner mellom fargene, slik at de spiller på lag og skaper harmoni.

Eksempelvis kan det være samme grad av sorthet, hvithet eller kulørhet. Flere nyanser av samme farge er også aktuelt.

Nydelig harmoni skapes ved å kombinere flere ulike farger sammen, men med fellestrekk, som nyanselikhet. Foto: Butinox Interiør

Kontraster er en del av trendbildet nå, men også generelt viktig i ethvert interiør. Uten kontraster blir utrykket fort flatt og monotont.

Kontraster kan være så mangt. Lyse farger-mørke farger, kalde farger-varme farger, blanke flater-matte flater, feminint-maskulint, stilmiks osv. Trikset er å alltid ha noe som dominerer.

Det bør ikke være like mye av alt, da blir det fort uoversiktlig. Det kan f.eks. være nok med gule puter i en blå sofa eller en blank kommode mot en matt vegg.

Kontraster er viktig for å skape spenning og variasjon. Komplementærkontrasten er effektfull. (motstående farger på fargesirkelen) Foto: Nordal, Concret Interiør

Uansett hvilke farger du velger, så sett sammen farger du liker selv og trives i. Hjemmet skal gjenspeile den som bor der.

Vi alle har preferanser, -vi er forskjellige, har forskjellig smak, og liker forskjellige ting. Tør å vise frem DEG i hjemmet ditt. Personlighet skal lyse gjennom.

5. oktober 2018
Mer om Interiør inspirasjon
Egne bilder på selvvalgte materialer gir interiøret et vakkert og personlig preg.
Annonsørinnhold

7 tips som gjør hjemmet ditt mer personlig

Det aller mest trendy akkurat nå er å ha et personlig hjem – akkurat slik det bør være!

12 praktiske ting bygget av LEGO

LEGO er ikke bare for barn. Det ser man tydelig av disse kule og praktiske hverdagsgjenstandene bygget av danske plastklosser.

Porno for de ryddegale

Liker du ryddige rom og velorganiserte hyller? Da vil du få vann i munnen av disse bildene.

10 favoritter fra IKEAs 2018-katalog

Den nye IKEA-katalogen for 2018 dumper ned i landets postkasser disse dager. Her ser du ti av våre favoritter fra årets utgave.

Slik ble barnerommet om til en magisk skog

Handy pappa brukte 18 måneder på å lage eventyrskog på rommet til datteren. Se det utrolige interiøret her!

6 gode grunner til å ha gardiner

Usikker på om du vil ha gardiner eller ikke? På stua eller på barnerommet? Her er 6 grunner til å drapere vinduene dine.

Paljettputa hele internett snakker om

Den såkalte "Mermaid Pillow" kan nok sies å være den mest populære puten noensinne. I løpet av bare noen få dager har hele 31 millioner sett videoen av den stilige puten på Facebook. 

Designen som «alle» har

Har du den stripete Omaggio-vasen? Da risikerer du å bli stemplet som «mainstream».

Ragnhild har et tre i stua

Ragnild Teigene er så glad i skogen at hun bestemte seg for å ta den med seg inn.

Slik konserverer du høstløvet

Med dette enkle trikset kan du konservere høstens vakre løv og bruke det som pynt innendørs. 

Her er Karianne og Jon Ivars vinnerhjem

Vant Norges vakreste hjem - bli med inn til dem! 

6 supre DIY-ideer fra Instagram

Vi har saumfart Instagram - og funnet de fineste DIY-ideene til deg. 

Nytt rom på 1-2-3

Det trenger ikke koste skjorta å pusse opp et rom, og det behøver ikke være store jobben. Med veggplater kan du fornye hjemmet ditt raskere enn du...

Drømmehus med lite vedlikehold

Therese og Gisle Keiseraas' kebony-hus i Trondheim har blitt deres drømmebolig. Bli med inn og se flere bilder fra det flotte huset!