Kjeller øker boligens verdi

Ved å bygge hus med kjeller øker du boligens verdi samtidig som du har mulighet til å skaffe deg skattefri leieinntekt.


Bygg kjeller: Murmester Dag Arne Nilsen synes flere burde bygge hus med kjeller.
Murmester Dag Arne Nilsen i Tønsberg er forundret over at ikke flere velger kjeller når de først bygger nytt hus. Kjeller får du til en svært rimelig kvadratmeterpris i forhold til resten av huset.
- Med en pris fra 15.000 til 20.000 kroner per kvadratmeter for boligdelen kommer du langt med en kvadratmeterpris på 5000 kroner for kjelleren, sier Dag Arne Nilsen.
Mange nye hus bygges i skrånende terreng for å spare dyrket mark. I slike tilfeller er det gunstig å bygge sokkeletasje med fronten fri, der mye lys slippes inn gjennom store vinduer. Sokkeletasjen kan innredes med en liten leilighet som gjennom utleie kan gi god, skattefri inntekt.
Skal kjelleren innredes med tanke på beboelse, må takhøyden være minimum 2,40 meter. I tillegg stilles bestemte krav til isolering, ventilasjon og innslipp av dagslys.
- I terreng kan det mange ganger også være kostbart å bygge opp for plate på mark, påpeker Nilsen.

Billig garasje
Rimelig garasje er et annet alternativ til utnyttelse av sokkelen. Som regel må det likevel sprenges for å gi plass til frittstående garasje der tomten er kupert.
Brann- og gass-sikkerhet ivaretaes med to lag gips, plast og isolasjon under bjelkelaget. I tillegg brannsluse (to brannsikre dører) hvis det skal være inngang til husets beboelsesdel fra garasjen, likeledes god ventilasjon.
Murmesteren anbefaler ingen å bygge grunnmur selv.
- I de fleste tilfeller sløsing med tid, krefter, penger og materialer, fastslår Dag Arne Nilsen, og forteller at firmaet stadig blir kontaktet med spørsmål om å fullføre grunnmurarbeider privatpersoner har satt i gang på egen hånd.
- Ofte koster det mange penger å reparere egeninnsatsen, som blant annet kan bestå i at hele muren er ute av lodd, sier han.
23. oktober 2008
Mer om Loft og kjeller

8 ting som ikke skal på loftet

Det er fristende å sende rotet opp på loftet - her er tingene du IKKE bør stue vekk på loftet. 

Takvinduer ga lyst og luft loftsrom

Mange erfarer at etter hvert som tiden går og familien vokser, så oppstår behovet for modernisering og oppdatering av huset.

Lysgrav i kjelleren

Ved å lage lysgraver foran kjellervinduer, kan du både bedre tilgangen på dagslys og sørge for at kjelleren har godkjent rømningsvei.

Tør du lage rom på loftet uten kunnskap?

Mange gjør hobbysnekrejobber på loftet, men her er det mye å passe på for å få et godt resultat. En ny utgave av boka "Lag rom på loftet" viser trygge og dokumenterte løsninger.

Råd for deg som skal legge gulv i kjeller

Skal du legge gulv i kjelleren? Her får du tipsene.

7 ting å tenke på når du vil innrede kjellerrom

Går du med planer om å innrede kjelleren? Da bør du lese denne artikkelen først.

Når du senker gulvet i kjelleren

Det er fullt mulig å utvide bruken av kjelleren ved å senke gulvet. Men det medfører også en del ting å tenke på.

Ikke luft kjelleren i varmen

Mange lufter godt ut i kjeller og loft når varmen kommer. Loftet har godt av dette, men ikke kjelleren.

Lyst og luftig med loftstue

Ekteparet fra Melsomvik er svært fornøyde med sine nye sitteplasser i loftstuen.

Strøkent på gammelt tørkeloft

I flere år var det spindelvev i krokene og morkne tørkesnorer på loftet i det ærverdige murhuset i Nydalen i Oslo. Nå er kvadratmetrene nær himmelen gjort om til moderne bolig for en familie på tre.

Sjekkliste for kjelleren

I kjeller og underetasje kan det skjule seg store kostnadsfeller.

Gammel kjeller ble som ny

Den gamle kjelleren ble som ny etter at ekteparet rehabiliterte det 300 år gamle huset i Melsomvik.

16 smarte råd for utbygging av loftet

Drømmen om mer plass eller en egen leilighet “over hustakene” lar seg ofte realisere gjennom endring og innredning av loftsrommet. Loftet ligger slik til at det gis muligheter for mye lys og utsikt. Bruk gjerne fagfolk til hjelp både med planlegging og utførelse. Men du kan også gjøre mye selv. Her er det penger å spare og mye glede ved at "selvgjort er velgjort".

Drømmen om kjeller

Drømmen om mer plass lar seg ofte realisere uten å måtte bygge på huset. Uutnyttede kjellerarealer kan i mange tilfeller ombygges til verdifulle deler...

Kjelleren – en skattefri gullgruve

Akkurat som Onkel Skrue, kan du få din egen pengebinge. Bygg hus med kjellerleilighet og putt tusenvis av skattefrie penger rett i lomma!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no