Før du maler

Før du maler bør du ta deg tid til litt forarbeid for å unngå malingssøl. Her gir malermesteren råd om tildekking og maskeringstape.

Av: Sesselja Bigseth, 29. juni 2009

Det er lite som er så irriterende som å oppdage malingsflekker på gulvet etter at veggene er blitt malt. Men med litt nøye forarbeid før du setter i gang med malingen, kan du unngå slike irritasjonsmomenter.

- Når du skal pusse opp et rom, er det veldig viktig å tenke på tildekking av gulver og møblement, tape opp både fotlister og vinduslister, og fjerne bilder, sier Idar Sypriansen, malermester hos Regnbuen.

Proft resultat
Sørg for at du har plast, dekkpapp og maskeringstape klar før du går i gang.

 

- Vi kan begynne med å dekke til listene. Det er viktig at du får presset tapen godt ned på listen slik at det ikke blir en glipe hvor malingen kan komme inn under. For å få et proft resultat, lønner det seg også å fjerne stikkontaktdeksler og brytere, sier Sypriansen.

- Når du dekker til hjørner, er det viktig å få maskeringstapen helt inn. Skjær heller kanten som blir igjen i hjørnet for å få gjort den skarp og fin. Hvis ikke vinduslistene males, må du huske å dekke til disse også før du går i gang med malingen.

Dekkpapp til gulvet
Etter at listene er sikret, kan du dekke til gulvet. Rull ut dekkpappen og tape den fast langs kantene slik at det ikke blir noe søl.

- Sørg for at pappen sitter godt i underlaget slik at den ikke løsner og malingssøl kommer ned på parketten, sier Sypriansen.

Når du har sikret alle lister og dekket gulvet, er det bare å gå igang med på male. Husk at du trenger to strøk når du maler veggene, så ikke fjern maskeringstapen og pappen før du er helt ferdig. Men når malingsjobben er unnagjort, er det viktig å fjerne maskeringstapen med en gang.

- Tapen rives av med en gang etter at du er ferdig å male. Hvis det skulle være sånn at tapen blir sittende til malingsfilmen er tørr, kan du bruke en kniv for å fjerne tapen, sier Sypriansen.

Utstyr du trenger:
* Maskeringstape
* Papp
* Plast
* Skarp kniv

29. juni 2009 Sesselja Bigseth
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no