FRA JOTUN: Vegg: Lady Balance 2856 Warm Blush. Soverom: Lady Balance 10580 Soft Skin.
FRA JOTUN: Vegg: Lady Balance 2856 Warm Blush. Soverom: Lady Balance 10580 Soft Skin. Bilde: Produsentene

Her er høstens farger

Naturen skifter farge rundt oss – hva med å gjøre noen høstlige forandringer i heimen også? Her er trendfargene fra de største malingsprodusentene. 

Ny sesong, nye farger. De færreste maler vel veggene flere ganger i året, men det er gøy å la seg inspirere av de siste fargekartene og hvilke nyanser som er i vinden. Kanskje du blir fristet til å få «nytt» soverom eller kjøkken i høst?

– Denne høsten står balanse og harmoni i fokus. Fargene er nøye utvalgt til å utfylle hverandre, og overflater og farger påvirker oss mer enn vi aner. Denne sesongen vil vi se mengder av mintaktige toner; duse, nedtonende og avslappende, forteller Nina Klæboe, interiør- og farge­designer hos Jotun.  

FRA JOTUN: Vegg: Lady Balance 7555 Soft Mint. Vegg til høyre: Lady Balance 7163 Minty Breeze.

Høstens palett hos Jotun byr på sarte pudrede hudtoner i kombinasjon med lekre, rustikke rødtoner. For de som liker sofistikerte gultoner, finnes det også små, gledelige drypp i hverdagen. 

– Fargene har et uttrykk som gir en varm og lun atmosfære. Gled dere til en behagelig, fargerik høst! avslutter Nina Klæboe. 

Mer tid innendørs 

FRA FARGERIKE: For høsten anbefales å kombinere den blågrønne fargen med en varm korall. Her er det brukt Akeleie FR1316 på veggen og Alice FR1408 på vinduet, mens puffen er i fargen Potentilla FR1319.

Fargerike tror fortsatt sterkt på årets farge – blågrønt – denne høsten: 

– Blågrønt er en nøytral farge som gir hvitt, grått og beige seriøs konkurranse. Fargen er spesiell fordi den harmonerer med nesten alle andre farger, og er derfor lett å innrede med. I tillegg gir fargen oss ro og virker balanserende og avslappende. Den fungerer også i de fleste rom i huset, altså en perfekt farge når vi går mot å tilbringe mer tid innendørs, sier Linda Frid, administrerende direktør hos Fargerike.  

I høst foreslår Fargerike å kombinere blågrønt med farger som både gir varme og energi inn i den kalde og mørke årstiden. 

– Varme, krydrede toner som for eksempel Terracotta FR1413 gir en svært spennende og aktuell kontrast, sier Linda Frid.  

Folklore og energi 

Nordsjö har flere aktuelle trendtemaer å velge mellom i høst. Fargepaletten Urban Folk er preget av robuste, folkelige farger tolket på en moderne måte, og kombinerer lignende nyanser som plomme og burgunder med en overraskende kontrast av oker.

FRA NORDSJÖ: Urban Folklore er en varm palett inspirert av stoffer fra India, Sør-Amerika og Kina. Vegg: F2-50-65 (lys oker).

Fargepaletten Do it Now er preget av friske og energiske toner, noe som ifølge Nordsjö setter fokus på det kreative og det individualistiske. Fargene her går i sitrus, smaragdgrønt, lime, fiolett, himmelblått og flammende oransje. Godt egnet for å piffe opp i høstmørket, altså!

FRA NORDSJÖ: C6-49-48 (oransje) og X7-16-66 (lys lilla).

10. september 2014
Mer om Maling og farge

VIDEO: Slik sparkler du en tapetsert vegg

Skal du male over eller tapetsere en allerede tapetsert vegg må du forberede veggen. Denne videoen viser deg hvordan.

Foto: Trine Robstad Photography. Farge på bildet til høyre: 10981 Norwegian Wood
Annonsørinnhold

Skap liv og harmoni i hjemmet ditt med farger

Innred hjemmet ditt med farger for å skape et personlig og spennende uttrykk. La deg inspirere av Egil sitt fantastiske hjem, og hans bruk av farger.

Høstens 10 hotteste farger

Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her!

Varme og kalde farger - enkelt forklart

Varme og kalde farger har betydning for hvordan vi opplever interiør. Men hva er det egentlig som gjør farger  ”varme” eller ”kalde”?

Kan man male over laminat?

En leser har et eldre kjøkken med fronter av plastlaminat - og spurte om det gikk an å male det. Vi har svaret.

Her er butikksjefenes malefavoritter

Det gjelder å ha verktøykassen i orden når malesesongen braker løs. Vi har spurt butikksjefene hva de velger.

Fargeglede - akkurat nå

På tide med nye farger inne? Vi ser på hvilke malingfarger som er populære akkurat nå.

Slik maler du taket

Går du med planer om å male taket, er dette tiden å gjøre det på.

Slik lykkes du med tapetsering og maling

– Grunnarbeid, grunnarbeid, grunnarbeid! sier Vi i Villas ekspert, malermester Ken Kennard, og deler sine beste tips for maling og tapetsering med oss.

Å bo med farger

Å bo med farger kan gi ny vitalitet i en grå hverdag. Likevel er det mange som sverger til de hvite og nøytrale veggene. Hvordan tar man skrittet inn i fargenes verden igjen?

5 grunner til å grunne

Er du fristet til å droppe grunningsstrøket og gå rett på malingen? Her er 5 grunner til å grunne.

Bobler i malerstrier vinterstid

Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

Slik maler du gammelt trepanel

Det er lov å bli mett av furu, særlig hvis du har bodd i et hus med vegger av gulnet, mørk trepanel i tretti år. Vår ekspert forteller deg hvordan du skal gå løs på Operasjon "Male gammelt trepanel".

Maling

Alt treverk, også trykkimpregnert, mur og stein bør før eller siden overflatebehandles, og det er en tradisjon for å bruke disse arbeidene som egeninnsa...

Mal med sunn maling

Nå endelig er maling som verken lukter eller avgir skadelige gasser kommet på markedet.