Fargen «Urban Casual»
Fargen «Urban Casual» Bilde: Jotun

Høstens heteste interiørmalingstips

Den kjente fargeeksperten Lisbeth Larsen mener høstens interiørmalertrend er å ikke følge noen trender – og heller satse på å fortelle historien om oss selv, også på veggene. Men noen farger peker seg likevel ut som høstens favoritter.

– De støvete pastellene vi har i Skandinavia er ikke fullt så støvete i Midtøsten og Sørøst-Asia. Der blir de kalt kulørte nøytraler, og består av hvit base med et snev av farge i. Spania har fått en ekstra grønnfarge, fordi de ikke ønsker å vise frem maling i ulike glansgrader, forteller Lisbeth Larsen.

Lisbeth Larsen er blitt global fargesjef i Jotun konsernet, og skal reise på turné i høst for å presentere trendkartet ulike steder på kloden.

Trenden nå er ikke å følge trender

Høstens nye trendkart fra Jotun som nylig ble presentert i Norge av Lisbeth Larsen, lages på 14 forskjellige språk med et millionopplag i 20 land.  Foto: Jotun

– Vi satser på en blandet stil, istedenfor å si at DETTE er fargen for i år, sier hun. Trenden nå er jo å ikke følge trender. Vi skal derimot vise originalitet og fortelle historien om oss selv gjennom fargevalg og interiør, og vi skal være kreative og stole på vår egen magefølelse. Vi går definitivt en spennende tid i møte! sier hun.

I det nye fargekartet som nå presenteres definerer Jotun tre ulike stilretninger; ”Travel in Style”, ”Urban Casual” og ”New Comforting”.

– I stilretningene har vi sett for oss ulike livssituasjoner der et menneske kan befinne seg, og forsøkt å skape mest mulig identitet i de ulike interiørene, sier Lisbeth, og mener det ikke ligger en motsetning i å lage trendfargekart som treffer massene, og samtidig inspirere til individualitet og personlighet.

– Fargekartene skal svare til flere menneskers behov og ønsker. Det gir også rom for den kreative som kan få mange ideer, og vi henviser stadig til nettet og vår blogg der vi viser flere muligheter og svarer på spørsmål. Vi tar vel vare på dem som ønsker individualisering, sier hun.

Fargen “New Comforting”.  Foto: Jotun

Inspirere til å tørre å bruke farger

– Vår misjon er å inspirere folk til å tørre å bruke farger, og å utvikle farger som er gode på vegger. Alle farger i fargekartet er grundig testet ut, slik at vi vet hvordan de oppleves under ulike lysforhold.

– Jeg føler meg veldig trygg på at dette er et godt fargekart fra et forbrukerståsted, og at alle fargene fungerer fint på fire hele vegger, sier hun.

Foreløpig er det de hvitaktige fargene som selger mest fra Jotun. Men et trendskifte er på vei, det er Lisbeth sikker på:

– Det peker veldig tydelig i den retning at folk velger mer farge. I sommer har vi solgt mye korall til striper og møbler. Greige nyanser har vært inn et par år, og nå er det blått som kommer mer og mer, avslutter hun.

Fargen «Travel in style». Foto: Jotun

Kilde: IFI og Jotun

21. oktober 2013
Mer om Maling og farge

VIDEO: Slik sparkler du en tapetsert vegg

Skal du male over eller tapetsere en allerede tapetsert vegg må du forberede veggen. Denne videoen viser deg hvordan.

Foto: Trine Robstad Photography. Farge på bildet til høyre: 10981 Norwegian Wood
Annonsørinnhold

Skap liv og harmoni i hjemmet ditt med farger

Innred hjemmet ditt med farger for å skape et personlig og spennende uttrykk. La deg inspirere av Egil sitt fantastiske hjem, og hans bruk av farger.

Høstens 10 hotteste farger

Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her!

Varme og kalde farger - enkelt forklart

Varme og kalde farger har betydning for hvordan vi opplever interiør. Men hva er det egentlig som gjør farger  ”varme” eller ”kalde”?

Kan man male over laminat?

En leser har et eldre kjøkken med fronter av plastlaminat - og spurte om det gikk an å male det. Vi har svaret.

Her er butikksjefenes malefavoritter

Det gjelder å ha verktøykassen i orden når malesesongen braker løs. Vi har spurt butikksjefene hva de velger.

Fargeglede - akkurat nå

På tide med nye farger inne? Vi ser på hvilke malingfarger som er populære akkurat nå.

Slik maler du taket

Går du med planer om å male taket, er dette tiden å gjøre det på.

Slik lykkes du med tapetsering og maling

– Grunnarbeid, grunnarbeid, grunnarbeid! sier Vi i Villas ekspert, malermester Ken Kennard, og deler sine beste tips for maling og tapetsering med oss.

Å bo med farger

Å bo med farger kan gi ny vitalitet i en grå hverdag. Likevel er det mange som sverger til de hvite og nøytrale veggene. Hvordan tar man skrittet inn i fargenes verden igjen?

5 grunner til å grunne

Er du fristet til å droppe grunningsstrøket og gå rett på malingen? Her er 5 grunner til å grunne.

Bobler i malerstrier vinterstid

Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

Slik maler du gammelt trepanel

Det er lov å bli mett av furu, særlig hvis du har bodd i et hus med vegger av gulnet, mørk trepanel i tretti år. Vår ekspert forteller deg hvordan du skal gå løs på Operasjon "Male gammelt trepanel".

Maling

Alt treverk, også trykkimpregnert, mur og stein bør før eller siden overflatebehandles, og det er en tradisjon for å bruke disse arbeidene som egeninnsa...

Mal med sunn maling

Nå endelig er maling som verken lukter eller avgir skadelige gasser kommet på markedet.