Svart og hvitt gjør at interiøret vil fremstå komplett og elegant.
Svart og hvitt gjør at interiøret vil fremstå komplett og elegant.

Mal stuen i høstens interiørfarger

Skal du male stuen din i høst? Her er en sniktitt på hvilke farger som vil prege trendbildet den kommende sesongen.

Denne høsten kommer årets største inspirasjon til interiørtrendene fra naturen. Naturen vil påvirke motebilde for interiør når det kommer til materialer, strukturer, motiver, og ikke minst farger.

På høstens gave og interiørmesse i Lillestrøm snakket trendanalytiker Jakob Søndergaard  fra den danske Pej gruppen om hvordan høstens produkter vil være inspirert av naturen, men med et estetisk filter.

- Produkteneskal ikke være like ubearbeidet som før, forklarte han.

- Nå skal det være litt mer fokus på design, kvalitet og gjennomtenkte løsninger. Grønt vil være en viktig farge i mange ulike nyanser, og gult vil også være fremtredende.

Fokus på kvalitet
I likhet med Søndergaard  snakker vår egen norske trendanalytiker, Lisbeth Larsen fra Jotun, om å trekke naturen inn i stuen. Også hun  mener det vil være fokus på varighet og kvalitet. I forbindelse med lanseringen av Jotun sitt nye fargekart, Lady Supreme Finish, ga Larsen en liten smakebit på hvilke farger som vil dominere det kommende året.

- Nå skal vi rydde opp, ta vare på og forskjønne, forteller Larsen entusiastisk.

- Vi vil bli mer opptatt av kvalitet og skreddersøm, og naturen skal inn i stuen. Vi søker tilbake til en form for opprinnelse hvor håndverkstradisjoner og rustikke elementer blir viktig. Shabby chic skal bort, og vi ønsker en mer stilfull eleganse velkommen, bedyrer hun.

Grått er hot

Gråtoner er veldig i tiden nå, og både Lisbeth Larsen og Halvord Bakke anbefaler grått i høst. La toner av rust komme inn som en kontrast mot det grå.

I følge Larsen vil gråtoner være viktige denne høsten.  Og hennes egne personlige favoritter fra det nye kartet til Jotun heter kalk og kalkgrå. En rustrød tone har også fått plass i kartet som en spennende kontrast mot det grå.

- De to gråtonene kommer til å være mine favoritter i lang tid fremover, røper hun begeistret.

Interiørdesigner Halvord Bakke sverger også til grått den kommende sesongen. Han er for tiden aktuell med en møbelkolleksjon for Bohus og et nytt fargekart, samt tapeter, for Fargerike. På damenes aften hos Bohus på Skøyen var han sikker i sin sak da han holdt sitt trendforedrag: grått er den nye trendfargen. Også i Bakke sitt nye fargekart for Fargerike, African touch, fokuseres det på ulike toner i rust, inspirert av det afrikanske landskapet.

Svart og hvitt
Kontraster blir viktig i interiøret, og særlig kontrastene mellom malte flater. Sterke kontraster i farger blir også gjeldende.

Skap spennende kontraster med bruk av svart og hvitt. Det vil gi et stilig uttrykk og grafiske effekter.

- Miks matte og blanke flater for å skape spennende effekter og kontraster, forklarer Larsen.

– Nå skal det rustikke settes opp mot det glatte og blanke. Svart og hvitt er motsetninger som tiltrekker hverandre, og disse fargene satt sammen har en evne til å tilføre interiøret et grafisk uttrykk. Noe som gjør at interiøret vil fremstå komplett og elegant.

Grønt er skjønt

Grønt er en beroligende og balanserende farge som egner seg godt til bruk i interiøret. Det er en av høstens viktigste farger.

I likhet med Jakob Søndergaard mener Larsen at grønt blir en svært viktig farge både i år og i neste sesong. Grønt er en en beroligende farge som gir balanse og harmoni, og egner seg derfor godt i interiøret. Grønt er også den fargen som flest forbinder med naturen, og den treffer dermed sesongens interiørtrend midt i blinken. La deg inspirere av de ulike grønntonene som du finner utenfor døren, og gå en grønn høst og vinter i møte!

2. november 2011
Mer om Maling og farge

VIDEO: Slik sparkler du en tapetsert vegg

Skal du male over eller tapetsere en allerede tapetsert vegg må du forberede veggen. Denne videoen viser deg hvordan.

Foto: Trine Robstad Photography. Farge på bildet til høyre: 10981 Norwegian Wood
Annonsørinnhold

Skap liv og harmoni i hjemmet ditt med farger

Innred hjemmet ditt med farger for å skape et personlig og spennende uttrykk. La deg inspirere av Egil sitt fantastiske hjem, og hans bruk av farger.

Høstens 10 hotteste farger

Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her!

Varme og kalde farger - enkelt forklart

Varme og kalde farger har betydning for hvordan vi opplever interiør. Men hva er det egentlig som gjør farger  ”varme” eller ”kalde”?

Kan man male over laminat?

En leser har et eldre kjøkken med fronter av plastlaminat - og spurte om det gikk an å male det. Vi har svaret.

Her er butikksjefenes malefavoritter

Det gjelder å ha verktøykassen i orden når malesesongen braker løs. Vi har spurt butikksjefene hva de velger.

Fargeglede - akkurat nå

På tide med nye farger inne? Vi ser på hvilke malingfarger som er populære akkurat nå.

Slik maler du taket

Går du med planer om å male taket, er dette tiden å gjøre det på.

Slik lykkes du med tapetsering og maling

– Grunnarbeid, grunnarbeid, grunnarbeid! sier Vi i Villas ekspert, malermester Ken Kennard, og deler sine beste tips for maling og tapetsering med oss.

Å bo med farger

Å bo med farger kan gi ny vitalitet i en grå hverdag. Likevel er det mange som sverger til de hvite og nøytrale veggene. Hvordan tar man skrittet inn i fargenes verden igjen?

5 grunner til å grunne

Er du fristet til å droppe grunningsstrøket og gå rett på malingen? Her er 5 grunner til å grunne.

Bobler i malerstrier vinterstid

Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

Slik maler du gammelt trepanel

Det er lov å bli mett av furu, særlig hvis du har bodd i et hus med vegger av gulnet, mørk trepanel i tretti år. Vår ekspert forteller deg hvordan du skal gå løs på Operasjon "Male gammelt trepanel".

Maling

Alt treverk, også trykkimpregnert, mur og stein bør før eller siden overflatebehandles, og det er en tradisjon for å bruke disse arbeidene som egeninnsa...

Mal med sunn maling

Nå endelig er maling som verken lukter eller avgir skadelige gasser kommet på markedet.