Bilde: Jotun

Mal med sunn maling

Nå endelig er maling som verken lukter eller avgir skadelige gasser kommet på markedet.

Om lag 1,4 millioner nordmenn er plaget av astma, allergier og eksemer. Med slike plager er det ubehagelig  å male med tradisjonell maling. Nå er det imidlertid mulig også for de som har allergier å male uten å bli uvel av jobben.

Jotun har utviklet en ny maling med navnet Sens, somd et har tatt tre år å forske frem. Sluttresultatet er helt fritt for løsemidler og avgir ingen skadelig avdamping.

Malingen er utviklet i tett samarbeid mellom Jotun og Norges Astma- og allergiforbund. I prosjektutredningen har det vært med fagpersoner innen medisin, miljøkjemi og allergi- og astma eksperter. Sluttresultatet som nå foreligger er derfor gjennom testet og analysert ned til minste detalj for å sikre at produktet er miljøvennlig, giftfritt og holdbart. Aldri tidligere har et malingsprodukt i Norge blitt godkjent av Norges Astma- og Allergiforbund

30 nye farger
Den nye malingen byr også på et helt nytt fargespekter, som er blandet av Lisbeth Larsen, trendanalytiker og fargesjef i Jotun. Det nye fargekartet byr på fine valører i avstemte og dempede toner som virker behagelige. Hereringenskrikendeellersterkefarger, kun farger som er tidløse med inspirasjon fra natur. Fargene som er presentert passer til hverandre, og er en ren «familiepalett». Hvis du velger å male stuen i en lys eggeskallfarge, kjøkkenet i dus beigefarge, og soverommet i en lys turkis vil du oppleve at valøren kler hverandre. Fargene er lyse. men ikke fargeløse. De har en helt egen karakter som gir følelse av ro uten å være "tamme".

I alt er det blandet 30 ulike nyanser av farger som kan brukes i forskjellige rom i huset.

- Når du kommer inn i et rom som er malt med Jotun Sens, skal du tenke "her er det godt å være". Hvis et rom gir deg denne følelsen, har du truffet riktig i fargevalget. Vi har valgt myke og forsiktige nyanser som gir et behagelig inntrykk , sier Lisbeth Larsen.

- Vi har utviklet et produkt med en fargepalett som gir deg harmoni i sjelen, samtidig som malingen ikke føles ubehagelig å male med. Malingen er bra for hele mennesket, mener Larsen.

Gode råstoffer
Johnny Kvernstuen som er toksiolog hos Jotun har vært med å lede produktutviklingen. Han kan garantere at råstoffer som irriterer hud og slimhinner er valgt bort. Ingrediensene er helt og holdent rene produkter som hindrer fremveksten av allergier og hudplager. En av grunnene til at det har tatt tre år å utvikle produktet er nettopp å sikre at kun det beste er godt nok, derfor har man satt av den tid man trengte for å utvikle et fullverdig produkt.

I alt er det fire produkttyper som nå er utviklet, Jotun Sens tak. Jotun Sens vegg/panel/list 10 silkematt, Jotun Sens vegg/panel/list 30 halvblank overflate. Samt Jotun Sens grunning. Prisene på produktene ligger på omtrent samme nivå som ordinær maling.

 

16. mars 2009
Mer om Maling og farge

VIDEO: Slik sparkler du en tapetsert vegg

Skal du male over eller tapetsere en allerede tapetsert vegg må du forberede veggen. Denne videoen viser deg hvordan.

Foto: Trine Robstad Photography. Farge på bildet til høyre: 10981 Norwegian Wood
Annonsørinnhold

Skap liv og harmoni i hjemmet ditt med farger

Innred hjemmet ditt med farger for å skape et personlig og spennende uttrykk. La deg inspirere av Egil sitt fantastiske hjem, og hans bruk av farger.

Høstens 10 hotteste farger

Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her!

Varme og kalde farger - enkelt forklart

Varme og kalde farger har betydning for hvordan vi opplever interiør. Men hva er det egentlig som gjør farger  ”varme” eller ”kalde”?

Kan man male over laminat?

En leser har et eldre kjøkken med fronter av plastlaminat - og spurte om det gikk an å male det. Vi har svaret.

Her er butikksjefenes malefavoritter

Det gjelder å ha verktøykassen i orden når malesesongen braker løs. Vi har spurt butikksjefene hva de velger.

Fargeglede - akkurat nå

På tide med nye farger inne? Vi ser på hvilke malingfarger som er populære akkurat nå.

Slik maler du taket

Går du med planer om å male taket, er dette tiden å gjøre det på.

Vårens nye farger

Du behøver ikke begrense deg til vegger og tak når det gjelder maling og tapet, det meste kan piffes opp – møbler, dører, trapper… Så fram med maling...

Slik lykkes du med tapetsering og maling

– Grunnarbeid, grunnarbeid, grunnarbeid! sier Vi i Villas ekspert, malermester Ken Kennard, og deler sine beste tips for maling og tapetsering med oss.

Å bo med farger

Å bo med farger kan gi ny vitalitet i en grå hverdag. Likevel er det mange som sverger til de hvite og nøytrale veggene. Hvordan tar man skrittet inn i...

5 grunner til å grunne

Er du fristet til å droppe grunningsstrøket og gå rett på malingen? Her er 5 grunner til å grunne.

Bobler i malerstrier vinterstid

Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

Slik maler du gammelt trepanel

Det er lov å bli mett av furu, særlig hvis du har bodd i et hus med vegger av gulnet, mørk trepanel i tretti år. Vår ekspert forteller deg hvordan du...

Maling

Alt treverk, også trykkimpregnert, mur og stein bør før eller siden overflatebehandles, og det er en tradisjon for å bruke disse arbeidene som egeninnsa...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no