Maling til besvær

Dagboken uke 37

Er det noe som i det hele tatt skal gå knirkefritt for oss?? Vi fikk en maler til å sparkle og pusse klart innvendig, for det ble for vanskelig for oss. Dette resultatet var vi ikke fornøyd med, og fikk en annen maler til å gå over. Han sa også at dette ikke var veldig bra. Jeg ringte til malerfrimaet og presenterte det min maler-venn sa og lurte på om de kunne komme å bare gå over en gang til. De gjorde det og ringte til bake og sa at alt var bra. Hadde vi noe å si på det fikk vi gå til malemesterens skjønnsnemd. Uff ja... å betale så mye for denne jobben og ikke være fornøyd, syntes vi var for ille. Vi er ikke prikete med det var tydelig synlige skjøter og dårlig pussing på kantene. I taket i stuen var spissen ujevn og dårlig pusset nedover..

Ja, så tilkalte jeg en mann i fra malemester skjønnsnemd og han kunne komme allerede dagen etter.. puh - takk.
Han dømte jobben midt i mellom bra og dårlig, men ok. Men taket i stuen kunne jeg be dem komme å fikse litt mer på. Så reist han igjen og jeg ringte tilbake til Malemesteren og forklarte det.. Han ble så irritert og oppgitt på telefonen, at jeg ble helt satt ut.. Hva er dette for en behandling..
Jeg ble lei meg og sint, og dro på huset på kvelden for å male videre. Jeg tenkte at jeg får ta første strøket over sparklingen og se - så får vi rette opp i dette selv.

Jobbet på huset til 0200 og var skikkelig sliten på jobb dagen etter. Før jeg kom igang på kontoret ringer Tron og sier at Malemesteren hadde ringt han og de skulle komme i dag og gå over alle skjøter og flekksparkle..... Hmm - hva skjedde nå.. noen som leste tankene mine i går kveld.??
Ja ja.. de gjorde jo det da - og gikk over alle skjøter.. De ble veldig bra til slutt.. men taket i stuen er fortsatt ikke bra.. Kanskje jeg får litt hjelp av maler-vennen min til å justere der;-)

Jo stakkars, jeg glemmer jo en del håndtverkere som har gjort en dyktig jobb. HeMo VVS har gjor en god jobb med rør, ESS installasjon har vært flinke med det elektriske og for ikke å snakke om InteriørMur som har lagt fliser noen dager nå - helt fantastiske og super service..

23. oktober 2008
Mer om Maling og farge

VIDEO: Slik sparkler du en tapetsert vegg

Skal du male over eller tapetsere en allerede tapetsert vegg må du forberede veggen. Denne videoen viser deg hvordan.

Foto: Trine Robstad Photography. Farge på bildet til høyre: 10981 Norwegian Wood
Annonsørinnhold

Skap liv og harmoni i hjemmet ditt med farger

Innred hjemmet ditt med farger for å skape et personlig og spennende uttrykk. La deg inspirere av Egil sitt fantastiske hjem, og hans bruk av farger.

Høstens 10 hotteste farger

Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her!

Varme og kalde farger - enkelt forklart

Varme og kalde farger har betydning for hvordan vi opplever interiør. Men hva er det egentlig som gjør farger  ”varme” eller ”kalde”?

Kan man male over laminat?

En leser har et eldre kjøkken med fronter av plastlaminat - og spurte om det gikk an å male det. Vi har svaret.

Her er butikksjefenes malefavoritter

Det gjelder å ha verktøykassen i orden når malesesongen braker løs. Vi har spurt butikksjefene hva de velger.

Fargeglede - akkurat nå

På tide med nye farger inne? Vi ser på hvilke malingfarger som er populære akkurat nå.

Slik maler du taket

Går du med planer om å male taket, er dette tiden å gjøre det på.

Slik lykkes du med tapetsering og maling

– Grunnarbeid, grunnarbeid, grunnarbeid! sier Vi i Villas ekspert, malermester Ken Kennard, og deler sine beste tips for maling og tapetsering med oss.

Å bo med farger

Å bo med farger kan gi ny vitalitet i en grå hverdag. Likevel er det mange som sverger til de hvite og nøytrale veggene. Hvordan tar man skrittet inn i fargenes verden igjen?

5 grunner til å grunne

Er du fristet til å droppe grunningsstrøket og gå rett på malingen? Her er 5 grunner til å grunne.

Bobler i malerstrier vinterstid

Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

Slik maler du gammelt trepanel

Det er lov å bli mett av furu, særlig hvis du har bodd i et hus med vegger av gulnet, mørk trepanel i tretti år. Vår ekspert forteller deg hvordan du skal gå løs på Operasjon "Male gammelt trepanel".

Maling

Alt treverk, også trykkimpregnert, mur og stein bør før eller siden overflatebehandles, og det er en tradisjon for å bruke disse arbeidene som egeninnsa...

Mal med sunn maling

Nå endelig er maling som verken lukter eller avgir skadelige gasser kommet på markedet.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no