Malte gulv på Fosser gård

Anders Haneborg er i dag eier av eiendommen Fossum Gård i Aurskog- Høland kommune. Hovedhuset er på ca. ni hundre kvadratmeter, fordelt på to fulle etasjer samt full kjeller.
Av: Klaus Wærpen, 23. oktober 2008

Rødmalte vegger og lyst gulv er en fin kombinasjon.

– Det huset vi ser her i dag ble oppført i 1853 av min tipptippoldefar Christian Haneborg, forteller Anders Haneborg. Det er faren til Anders, Christian Haneborg, som har stått bak istandsettelsen av eiendommen, og da i særdeleshet den omfattende restaureringen av hovedhuset på midten av syttitallet. Det tok hele tre år før eiendommen og hovedhuset ble tilbakestilt. Under restaureringen av hovedhuset engasjerte også riksantikvaren seg sammen med Haneborgs egen arkitekt Bjørn Ianke.

Den fagmessige delen av restaureringen av hovedhuset ble utført av et anerkjent maler- og snekkermesterfirma. Gulvene er et kapittel for seg. Noen ble skiftet ut – andre beholdt. Flere av de opprinnelige gulvene ble malt og har siden de ble ferdige på midten av syttitallet holdt seg utrolig bra. Selve malerarbeidet ble utført av malermester H.A. Johannessen i Fredrikstad.

– Det ligger et meget bra grunnarbeid i tillegg til en solid gulvmaling i disse gulvene, mener Anders Haneborg. Noe som er helt tydelig fordi malingen fortsatt er blank i sollyset som faller inn av vinduene. Selv i forstuen som blir mye benyttet, er gulvet nesten skinnende blankt slik det var da det var nymalt.

23. oktober 2008 Klaus Wærpen
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no