Annonsørinnhold
Foto: Trine Robstad Photography. Farge på bildet til høyre: 10981 Norwegian Wood
Foto: Trine Robstad Photography. Farge på bildet til høyre: 10981 Norwegian Wood

Skap liv og harmoni i hjemmet ditt med farger

Innred hjemmet ditt med farger for å skape et personlig og spennende uttrykk. La deg inspirere av Egil sitt fantastiske hjem, og hans bruk av farger.

Farger er for tiden veldig i vinden og flere og flere ser ut til å hive seg på farge-trenden. Og det med god grunn, for farger kan virkelig være med på å gi hjemmet ditt en helt ny atmosfære. Vi trenger også farger rundt oss for å ha bedre humør og helse.

Forskning viser at mangel på farger har uheldig påvirkning på oss. Vi er skapt for å ha farge rundt oss. Hvor mye og hvilke farger er opp til den enkelte. Prøv deg gjerne litt frem, for å se hva som passer deg og ditt hjem best. Om det ikke blir fint, er det verste som skjer at du må male på nytt.

Søk gjerne råd hos interiørkonsulent eller hos din lokale fargehandel som kan hjelpe deg med akkurat den beste fargepalletten for deg. Det kan også alltid være lurt å kjøpe en prøveboks først, så du får testet malingen på veggen. Fargen forandrer seg etter lyset. Den oppfattes forskjellig i dagslys og kveldslys. Ta en titt på Egil Johannsens fantastiske hjem og la deg inspirere av hans fargebruk.

 

Bruk av nabofarger

Egil driver butikken Happy Homes i Mandal. Han har høy kompetanse på farger og interiør og dette vises i hjemmet hans. Egil har brukt nabofarger når han valgte farger til sitt hjem. Det er med på å skape et harmonisk hjem med mye liv. 

Foto: Trine Robstad Photography. Farge vegg: 2055 Dusty Rose

 

Nabofarger er farger som ligger ved siden av hverandre på fargesirkelen. På hver side av de fire elementærfargene finner du mellomfarger du kan kombinere sammen med dem. Ved å bruke nabofarger vil det skape en nydelig harmoni, samtidig som det er mer spennende enn ton-i-ton farger.

Foto: Trine Robstad Photography  

 

En farge skal aldri stå alene

Egil har brukt mye av nabofargene rødt og gult, og nyansene mellom disse. Han bruker også farger som sort, hvitt og grått innimellom for å roe litt ned og skape rammer. For å skape helhet, er det lurt med gjentagelser i fargebruken. En regel som er grei å ha i bakhodet, er at en farge aldri skal stå alene. Prøv deg fram for å finne en stil som passer deg!

Foto: Trine Robstad Photography. Farge vegg: 20055 Dusty Rose

Foto: Trine Robstad Photography. Farge: 10981 Norwegian Wood

 

Få mer inspirasjon til maling og farger på happy-homes.no

 

Annonsørinnhold: Dette er en kommersiell artikkel.

25. mai 2018
Mer om Maling og farge

VIDEO: Slik sparkler du en tapetsert vegg

Skal du male over eller tapetsere en allerede tapetsert vegg må du forberede veggen. Denne videoen viser deg hvordan.

Høstens 10 hotteste farger

Jotuns nye farger er spennende, myke, varme og trendy. Sjekk ti av våre favoritter her!

Varme og kalde farger - enkelt forklart

Varme og kalde farger har betydning for hvordan vi opplever interiør. Men hva er det egentlig som gjør farger ”varme” eller ”kalde”?

Kan man male over laminat?

En leser har et eldre kjøkken med fronter av plastlaminat - og spurte om det gikk an å male det. Vi har svaret. 

Her er butikksjefenes malefavoritter

Det gjelder å ha verktøykassen i orden når malesesongen braker løs. Vi har spurt butikksjefene hva de velger.

Fargeglede - akkurat nå

På tide med nye farger inne? Vi ser på hvilke malingfarger som er populære akkurat nå.

Slik maler du taket

Går du med planer om å male taket, er dette tiden å gjøre det på.

Vårens nye farger

Du behøver ikke begrense deg til vegger og tak når det gjelder maling og tapet, det meste kan piffes opp – møbler, dører, trapper… Så fram med maling...

Slik lykkes du med tapetsering og maling

– Grunnarbeid, grunnarbeid, grunnarbeid! sier Vi i Villas ekspert, malermester Ken Kennard, og deler sine beste tips for maling og tapetsering med oss.

Å bo med farger

Å bo med farger kan gi ny vitalitet i en grå hverdag. Likevel er det mange som sverger til de hvite og nøytrale veggene. Hvordan tar man skrittet inn i fargenes verden igjen?

5 grunner til å grunne

Er du fristet til å droppe grunningsstrøket og gå rett på malingen? Her er 5 grunner til å grunne.

Bobler i malerstrier vinterstid

Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

Slik maler du gammelt trepanel

Det er lov å bli mett av furu, særlig hvis du har bodd i et hus med vegger av gulnet, mørk trepanel i tretti år. Vår ekspert forteller deg hvordan du skal gå løs på Operasjon "Male gammelt trepanel".

Maling

Alt treverk, også trykkimpregnert, mur og stein bør før eller siden overflatebehandles, og det er en tradisjon for å bruke disse arbeidene som egeninnsa...

Mal med sunn maling

Nå endelig er maling som verken lukter eller avgir skadelige gasser kommet på markedet.