Antikviteter og rariteter

Med antikviteter og retro møbler kan du skape din egen identitet i interiøret
Nye og gamle møbler kan godt brukes sammen. Det gir et spennende og dynamisk interiør. Noen er så heldige at de arver gamle, vakre gjenstander som glir lett inn i interiøret. Andre fortrekker selv å velge ut hvilke antikke eller retro møbler som skal inn i hjemmet.

Selv om ferien er over, behøver ikke eventyrene ta slutt. Hva med å tilbringe helgen på skattejakt blant antikviteter og rariteter? Kanskje finner du den ene gjenstanden som knytter interi¿ret sammen eller en gaffel som kompletterer arvesølvet. Du er uansett garantert å komme hjem med mange ideer og inntrykk.

Ullernlåven antikk og shabby chic
I Ullern, på Rv2 mellom Kløfta og Kongsvinger, ligger en av Norges største låver - og den er smekkfull av antikviteter. Ullern gård tar mål av seg å være Norges største antikklåve, og med mer enn 1000 kvadratmeter er ikke det et overambisiøst mål.

Her finner du alt fra tunge bondemøbler, 50-tallsmøbler og lamper i retrostil, og gjenstander som glir rett inn i et shabby chic-interiør. Og blir du sulten, kan du ta deg en hvil i det gamle grisehuset. Det er omgjort til kafe, hvor det serveres vafler, spekemat og ertesuppe. Og kafemøblene, de er selvsagt antikviteter til salgs.

Trankokeriet antikk
I Trankokeriet antikk i Ålesund kan du gå på skattejakt mens havet slår mot vinduene. Bygget er et av de få som sto igjen etter bybrannen i 1904. Eieren, Edel Rakvåg, restaurerte det gamle trankokeriet for et par år siden og innredet to etasjer av bygget til antikkbutikk på nesten 500 kvadratmeter. I kaffebaren i førsteetasje kan du slenge deg ned på en antikk stol og lese dagens avis eller bare nyte utsikten av havet fra de store vinduene.

Trankokeriet selger både brukt og antikt, og har en egen avdeling for maritime gjenstander. Her finner du ror og årer, gamle messinginstrumenter, redskaper i tre, bilder med maritime motiv og mye mer. Et spennende sted Œ rusle rundt for den som er på jakt etter en maritim skatt som kan være prikken over i-en i naustet, i sommerhuset ved sjøen, eller rett og slett hjemme i boligen.

Fortvil ikke om Ullernlåven eller Trankokeriet ligger milevis fra der du bor. Brukt- og antikkbutikker holder til på selv de minste steder. Ta en titt i Gule sider eller søk etter lokale butikker på nettet. Og har du ikke hellet med deg i de lokale brukt- og antikkbutikkene, finner du kanskje noe på nettsteder som viivilla.rubrikk.no.
23. oktober 2008
Mer om Møbler

TIPS: Fjern riper i treverk med valnøtter

Har de fine tremøblene dine fått fått og sår? Kjøp deg et par valnøtter, da vel!  

Her er vårens interiørtrender

Trendanalytiker Jakob Søndergaard fra PEJ gruppen har igjen satt retningslinjene for vårens trender. Nå er det tid for positivitet, optimisme og friske...

Dette bør du tenke på når du kjøper sofa

Interiørarkitektene i Dis gir deg åtte tips om hva du bør se etter når du velger sofa.

7 stilige sofaer til hjemmet

På jakt etter ny sofa? Vi har plukket ut sju modeller i ulike prisklasser.

Slik vasker du møblene

Godt vedlikehold øker levetiden på møblene dine. Slik går du frem for å ta vare på dem.

Ull er gull på hytta

Ull er gull når du vil sikre hyttekosen.

Hvor skal pianoet stå?

Det er fire faktorer som er viktig å ta i betraktning når husets piano skal plasseres.

Her er Blomster-Finn sitt favorittmøbel

Han er landets mest populære blomsterdekoratør, og en av norges mest fargerike tv-personligheter. Finn Schøll åpnet dørene til sin frodige leilighet på...

Viktige og riktige møbler til hjemmekontoret

Lange dager ved kontorpulten kan være både skadelig og ubehagelig. Hvordan unngår man dette, og hva bør man legge vekt på når man skal innrede hjemmekon...

Elegant i svart, hvitt og grått

Skap en sober eleganse med et interiør i svart, hvitt og grått.

Vakre vitrineskap

Vitrineskap har fått en renessanse de siste årene. Her viser vi deg noe av utvalget.

Nytt og nyttig fra Vi i Villa 1-2010

Her er Nytt og nyttig fra Vi i Villa 1-2010.

Kontor i stua

Må du ha kontoret i stua? Slik gjør du det beste ut av det.

Nyt tilværelsen i en sjeselong

Sjeselonger og hvilestoler skal ha den egenskapen at du kan sitte både godt og riktig.

Orden i gangen

Gangen er rommet som ønsker deg velkommen, men som også skal gi plass til ytterklær, sko og paraplyer – uten at det ser rotete ut. For ikke å glemme...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no