Helheten ligger i detaljene

Det helhetlige i interiøret ligger i detaljene.

Foto: Colourbox
Interiøret i et rom er en kombinasjon av hver enkelt gjenstand som befinner seg der. Hvor vellykket designen er, avhenger blant annet av hvor gjennomtenkt detaljene er.

- Bevisst bruk av detaljer viser en estisk sans og uttrykk. Detaljene gir en helhet til interiøret, sier interiørdesigner Tove Meldgaard.

I det store og det små
Detaljer er så mangt. Det kan være designerlampen som er strategisk plassert i stua for å gi lys og være et blikkfang. Men det er også disse små tingene i interiøret vi ikke tenker over når alt passer sammen – men som kan skille seg ut som en verkebyll når de er valgt uten tanke for resten av interiøret.

- Det nytter for eksempel ikke å innrede hele boligen og så glemme de gamle messinghåndtakene på dørene. Dørhåndtak, dørstoppere, gardinstenger, alle disse tingene spiller en rolle, sier Meldgaard.

Men detaljer er mer enn de små sakene. Skal interiøret få en helhet, må de store flatene henge sammen.
- Får vegger, gulv og tak spille ut mot hverandre, kommer møblene så uendelig mer til sin rett, og da behøver det ikke være så mange av dem heller, mener Meldgaard.

Kontraster gir liv
Det at de store flatene skal henge sammen, betyr ikke at alt bør være likt, snarere tvert imot.
- Kontraster skaper liv, det gjør rommet godt å være i. En måte å få til det på, er for eksempel ved å bruke både matt og blank maling i samme rom, og ikke nødvendigvis i forskjellige fargekulører. Det kan være flott med samme farge i tak, vegger og listverk, sier Meldgaard.

Tenk også nøye gjennom materialvalget og varier det. Hvis hele rommet er holdt i treverk eller du kun bruker betong, vil du oppleve at rommet ikke er godt å være i. Kontrastene bør være til stede også i materialvalget og i detaljene i rommet.

- Materialer gir hverandre energi. Bland gjerne ulike materialer som glass, stål, tekstiler og treverk. Det skaper dynamikk, og det gir en energi i rommet, avslutter Meldgaard.

23. oktober 2008
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no