Bilde: produsentene

Her er vårens interiørtrender

Trendanalytiker Jakob Søndergaard fra PEJ gruppen har igjen satt retningslinjene for vårens trender. Nå er det tid for positivitet, optimisme og friske farger.

Det er definitivt slutt på krisen og trendanalytikeren fra PEJ gruppen ser på vårens trender med et positivt og nytt blikk. Det skal være sterke og friske farger, og alt det gledelige i livet er i fokus.

- Nyhetene denne våren er veldig positive, forteller Søndergaard begeistret. Men naturen spiller fortsatt en like viktig rolle. Mye inspirasjon er hentet fra naturen, og det blir viktig å skape kontraster og overraskelser. Estetikk og nytteverdi er likestilt, for nå skal ikke alt bare være vakkert, men også funksjonelt.

Eksotiske innslag blir også en sterk trend til våren, og nå skal vi se på hele verden som en inspirasjonskilde, ikke bare den lokale geografien, slik som tidligere. Som vanlig deler PEJ gruppen trendene inn i fire kategorier.


Denne tapeten fra Scandinavian Surface er et godt eksempel på Clouds trenden. Den lyse og sarte bakgrunnen i lyseblått kombinert med sterke grafiske mønster gir en spennende kontrast med det myke mo

Clouds
Clouds er en feminin trend som er inspirert av himmelen med lette, luftige og myke farger. Søndergaard mener det er den sikre og kommersielle trenden der man ikke kan gå feil, men at det er viktig å jobbe med kontraster, ellers kan det fort bli kjedelig. Det skal være pent og enkelt med myke og feminine farger og former, avbrutt med maskuline kontraster i form av trykk, teksturer og mønster på overflaten.

Romantikken er fortsatt til stede, men shabby chic blir byttet ut med moderne og minimalistiske innslag. Det skal ikke lenger være sukkersøtt, og naturen er en enda viktigere enn før. Inspirasjon fra insekter, blomster og blader, anatomi og ikke minst skyer bidrar med detaljer til temaet. Materialer kan være bløte tekstiluttrykk i betong eller stein, papir, kartongmøbler og dekorert skulpturell keramikk.


Sea: Maritime detaljer og drivved er riktig for Sea trenden. Produktene kan godt ha et hjemmelaget uttrykk slik som dette bordet fra Palma har.

Sea
Denne trenden har hentet all sin inspirasjon fra sjøen. Her skal alle havets farger hylles og alt som forbindes med, ved, over og under havoverflaten blir viktige inspirasjonskilder. Livet fra havet og ulike blåtoner som spenner seg til grønt og brunt spiller en viktig rolle. Rødt vil fungere som en kontrastfarge i denne trenden, inspirert av signalfargen brukt i redningsvester og livbøyer.

- Denne stilen er ikke romantisk, og her skal det moderne livet på det nordiske hav stå i fokus, forklarer Søndergaard.

Produktene kan godt se litt slitt og brukt ut, men de skal ikke være shabby og yndige. Innslag av drivved er veldig riktig, og møblene kan ha et hjemmelaget uttrykk. Denim er fortsatt like aktuelt kan kombineres med bomull, lær, tau og slitte tekstiler.


Sun: Etniske mønster med en moderne vri og ulike variasjoner av gultoner kjennetegner Sun trenden. Denne klassiske butterflystolen med Kelim mønster i gult fra Nordal passer rett inn i trenden

Sun
Optimisme, positivitet og håp kjennetegner Sun trenden. Gult fra solen i ulike toner og graderinger vil være en viktig inspirasjonskilde, kombinert med innslag fra Afrika, Østen og middelhavsland. Det skal være eksotisk, men samtidig minimalistisk.

- Alt som har med solen å gjøre preger denne trenden, forteller Søndergaard. Sol, ørken og nomadelivet kombinert med gultoner i alle varianter. Det er ikke lenger bare en gultone, men alt fra sterk oransje til utbrent gul. Graderinger og fargeforløp er også på vei tilbake igjen.

Produktene kan godt være litt provoserende og overraskende, samtidig som autentiske og rustikke. Farger og mønster fra etniske land med en moderne vri er nøkkelord. Materialer er brunt lær, frynsede detaljer, bomull, silke og kelimtepper.  Kurv og kork er også gjeldende, kombinert med rustikk og håndlaget keramikk.


Paradice: Nok en gang har Turiform truffet en av årets trender. Dette sengetøyet har fargesterke og voluminøse detaljer som gir assosiasjoner til tropiske øyer, palmer sjø og paradis.

Paradise
Full gass på fargeskalaen, eksotiske mønstre, tropiske øyer, palmer sjø og strand er viktige stikkord for Paradise-trenden.

- Tenk på Bounty Island og all den inspirasjonen du kan tenke deg fra paradis, forteller en oppglødd Søndergård. Denne trenden står sterke enn Sun trenden og her skal det være masse farger.

Denne trenden legger et grunnlag for en ny optimisme. Store blomster og andre botaniske elementer er fremtredende. Fargesterke møbler og voluminøse detaljer står sterkt i en glad og optimistisk tone med innslag av kitsch. Materialer er Plastikk, gummi , blanke og matte overflater og transparente stoffer.

23. februar 2011
Mer om Møbler

TIPS: Fjern riper i treverk med valnøtter

Har de fine tremøblene dine fått fått og sår? Kjøp deg et par valnøtter, da vel!  

Stilige hunde- og kattemøbler du kan lage selv

Det finnes mange morsomme og kreative møbler du kan bygge til din katt eller hund. Her er 12 eksempler.

Dette bør du tenke på når du kjøper sofa

Interiørarkitektene i Dis gir deg åtte tips om hva du bør se etter når du velger sofa.

7 stilige sofaer til hjemmet

På jakt etter ny sofa? Vi har plukket ut sju modeller i ulike prisklasser.

Slik vasker du møblene

Godt vedlikehold øker levetiden på møblene dine. Slik går du frem for å ta vare på dem.

Ull er gull på hytta

Ull er gull når du vil sikre hyttekosen.

Hvor skal pianoet stå?

Det er fire faktorer som er viktig å ta i betraktning når husets piano skal plasseres.

Her er Blomster-Finn sitt favorittmøbel

Han er landets mest populære blomsterdekoratør, og en av norges mest fargerike tv-personligheter. Finn Schøll åpnet dørene til sin frodige leilighet på...

Viktige og riktige møbler til hjemmekontoret

Lange dager ved kontorpulten kan være både skadelig og ubehagelig. Hvordan unngår man dette, og hva bør man legge vekt på når man skal innrede hjemmekon...

Elegant i svart, hvitt og grått

Skap en sober eleganse med et interiør i svart, hvitt og grått.

Vakre vitrineskap

Vitrineskap har fått en renessanse de siste årene. Her viser vi deg noe av utvalget.

Nytt og nyttig fra Vi i Villa 1-2010

Her er Nytt og nyttig fra Vi i Villa 1-2010.

Kontor i stua

Må du ha kontoret i stua? Slik gjør du det beste ut av det.

Nyt tilværelsen i en sjeselong

Sjeselonger og hvilestoler skal ha den egenskapen at du kan sitte både godt og riktig.

Orden i gangen

Gangen er rommet som ønsker deg velkommen, men som også skal gi plass til ytterklær, sko og paraplyer – uten at det ser rotete ut. For ikke å glemme...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no