Interiørtrendene i høst

Interiørtrendene i høst preges av naturen - mer enn noen gang.

Fargene og trendene for den kommende sesongen utrykker behovet for sikkerhet og trygghet. Etter noen turbulente år bak oss er vi, i følge Jacob Søndergård fra Pej gruppen, nå inne i en tid fylt med realisme og et sikkert spill. I et krevende samfunn vil mote, farger, trender og design få et kommersielt og gjenkjennelig fokus.

Naturen til inspirasjon
Naturen er den viktigste inspirasjonskilden til den kommende sesongen, og den har aldri vært så betydningsfull som nå.

- Når man er usikker søker man trygghet i det nære og kjente, nemlig naturen. Og naturen er en stor og utømmelig kilde, forteller trendanalytiker Jacob Søndergård på høstens gave og interiørmesse i Lillestrøm. - Men nå skal det være naturinspirert med et estetisk utgangspunkt og et estetisk filter. Det skal ikke være ubearbeidet som før, men derimot litt mer gjennomtenkt, mer fokus på design, dekor, detaljer og ornamentering. Organiske linjer og avrundede, naturskapte former preger produktene, og det er den nordiske naturen utenfor døren vår som gjelder denne sesongen.

Pej gruppen har delt sesongens trender inn i fire ulike retninger: Forest life, Moderen nature, Delight decor og Nordic cowboy. Der alle trendene vil prege høstens trendbilde.

Forest life: Stilretningen ”Forest life” tar for seg den nordiske skogen, dyrelivet og materialene. Stilen inspireres av alt som finnes i skogen og skaper en romantisk tolkning av naturen. Stilen skal være rustikk, men koselig. Interiøret er hentet fra en typisk hyggelig, nordisk bolig. Kontraster, mønster og materialer spiller en viktig rolle, der naturen virkelige strukturer skal komme frem i en grafisk enkelhet.

Vakker veggpryd: I temaet Forest life er den norske skog og dyr i fokus. Grønntoner går igjen, og natur og dyremotiver er viktige. Denne tapeten fra Scandinavian surface treffer trenden med sitt elgmotiv og og grønne kulør. Foto: Scandinavian Surface

Dyreprint og motiver av blader, trær, årringer insekter, fjær kamuflasje mønster er gjeldende. Grønn- nyansene dominerer mens blått går litt tilbake. Innspill av lys gult  vil være en accentfargen her, mens materialene går i lyse tresorter, gummi, filt, tweed, strikk, kurv, lær, stein, papir og pels.

Modern nature
I denne retningen ser man naturen i en annerledes vinkel. Her møter storbyen naturen og man ser minimalismen i en ny drakt. Naturens delikate detaljer skal frem på en mer delikat o forfinet måte, ikke like rå og ubehandlet som før. Stilen er mer feminin og har en moderne fortolkning av naturen med en elegant og velbalansert estetikk.

Minimalistisk natur: Disse vasene fra House Doctor er organiske i formspråket, med et minimalistisk uttrykk som passer godt til stilen Modern nature. Hvitt kombinert med gråsvart er viktig i denne trenden og det delikate sommerfugltrykket representerer naturen på en stilfull og enkel måte.
Foto: House Doctor

Temaet er tilpasset tidens moderne livsstil, og utstråler et lett og skulpturelt uttrykk med et snev av luksus og lang holdbarhetstid. Det er en lys og nøytral fargebase som gjelder, med innspill av beige, brune og grå farger i ulike nyanser. Produktene er gjerne ensfarget, kombinert med ulike bløte, abstrakte mønstre med geografiske former som: krystaller, snøfnugg, bobler, kurver og sort/hvitt.

Delight decor:
I Delight decor ser man enda mer dekorasjon og ornamentering. Stilen preges av vintage, blomster, boheme, ballett og botanikk. Det skal være dkor, men likevel ikke overdekorert. Vakre fugler og sommerfugler gir inspirasjon til temaet, emns rødt er den gjeldende fargen. Vi ser naive broderier kombinert med pyntede detaljer som sammen skaper romantikk, skjønnhet og sensualitet.

Frisk fargeklatt: Blomster og botanikk er det som gjelder i denne stilretningen. Utrykket skal gjerne være vintage, med et elegant preg. Rødt og lilla er de gjennomgående fargene, og denne puten fra Au Maison passer representerer trenden godt med både farge,blomster og fugledekor.

Det legges opp til et romantisk skifte i tidsånden uten at det skal bli bonderomantisk. Stilen er sensuell, nesten franskinspirert med ulike rødtoner, lilla, flamingo rosa honninggul og oransje i fokus. Storblomstret print, fugle-og fjær motiver, ornament-mønstre og opphøyd struktur kombineres med silkebånd, glassperler, fløyel, fjær, silke, tyll, porselen og krystall.

Nordic cowboy:
Denne stilen er den som skiller seg mest ut av sesongens trender. Den skal ha litt kant, og være litt annerledes og fornyende. Her får du det beste fra Nordens folklore kombinert med det beste fra den ville vesten. Den sammensatte og eklektiske stilen er inspirert av fortid, nåtid, tradisjon og tilhørighet. Nye sammensetninger av farger og uttrykk gir et nytt og dristig uttrykk som også tar vare på det klassiske og tradisjonelle.

Leken og fargerik: I Nordic cowboy skal uttrykket være leket og det skal være en variert stilblanding. Miks norske tradisjoner med ville vesten og gi interiøret et fargekick. Mønstermiks er helt lov og dette hjortehodet fra Nordal har en leken og fargesprakende tolkning av et tradisjonelt norsk dyr.
Foto: Nordal

Se for deg interiøret i en amerikansk saloon kombinert med tradisjonelle Norske korssting, hekling, strikkemønster og patchwork. Stikkord til denne stilen er: gylne tresorter, strikk, slitasje, ville hester, folklore, indiansk inspirasjon, utvasket print, broderier, rutet flanell og denim. Det er kontrastfylte og fargerike mønster som gjelder, samt kritthvit, lys gul, mørk brun, karamell, koral, rød, petrol blå og denim blå.

Mer informasjon:
www.nordal.eu
www.aumaison.dk
www.housedoctor.dk
www.scandinaviansurface.no

3. november 2011
Mer om Møbler

TIPS: Fjern riper i treverk med valnøtter

Har de fine tremøblene dine fått fått og sår? Kjøp deg et par valnøtter, da vel!  

Her er vårens interiørtrender

Trendanalytiker Jakob Søndergaard fra PEJ gruppen har igjen satt retningslinjene for vårens trender. Nå er det tid for positivitet, optimisme og friske...

Dette bør du tenke på når du kjøper sofa

Interiørarkitektene i Dis gir deg åtte tips om hva du bør se etter når du velger sofa.

7 stilige sofaer til hjemmet

På jakt etter ny sofa? Vi har plukket ut sju modeller i ulike prisklasser.

Slik vasker du møblene

Godt vedlikehold øker levetiden på møblene dine. Slik går du frem for å ta vare på dem.

Ull er gull på hytta

Ull er gull når du vil sikre hyttekosen.

Hvor skal pianoet stå?

Det er fire faktorer som er viktig å ta i betraktning når husets piano skal plasseres.

Her er Blomster-Finn sitt favorittmøbel

Han er landets mest populære blomsterdekoratør, og en av norges mest fargerike tv-personligheter. Finn Schøll åpnet dørene til sin frodige leilighet på...

Viktige og riktige møbler til hjemmekontoret

Lange dager ved kontorpulten kan være både skadelig og ubehagelig. Hvordan unngår man dette, og hva bør man legge vekt på når man skal innrede hjemmekon...

Elegant i svart, hvitt og grått

Skap en sober eleganse med et interiør i svart, hvitt og grått.

Vakre vitrineskap

Vitrineskap har fått en renessanse de siste årene. Her viser vi deg noe av utvalget.

Nytt og nyttig fra Vi i Villa 1-2010

Her er Nytt og nyttig fra Vi i Villa 1-2010.

Kontor i stua

Må du ha kontoret i stua? Slik gjør du det beste ut av det.

Nyt tilværelsen i en sjeselong

Sjeselonger og hvilestoler skal ha den egenskapen at du kan sitte både godt og riktig.

Orden i gangen

Gangen er rommet som ønsker deg velkommen, men som også skal gi plass til ytterklær, sko og paraplyer – uten at det ser rotete ut. For ikke å glemme...