For mange er spisebordet et viktig møbel, og noe man ønsker at skal passe både i størrelse, fasong og farge.
For mange er spisebordet et viktig møbel, og noe man ønsker at skal passe både i størrelse, fasong og farge. Bilde: Colourbox

Spisebord som skiller seg ut

Er du på utkikk etter nytt spisebord? Her er et knippe spisebord som skiller seg litt ut fra mengden.

Spisestuen er husets sosiale rom og det rommet som man presenterer til sine gjester. Her sitter man gjerne ut i de små timer, og koser seg med deilig mat, drikke og gode venner. For mange er spisebordet et viktig møbel, og noe man ønsker at skal passe både i størrelse, fasong og farge.

Det finnes mange ulike spisebord på markedet og de fleste har et ganske klassisk og tradisjonelt uttrykk. Men er du en av dem som ønsker et bord som skiller seg ut fra mengden bør du ta en titt på denne spisebordsguiden, slik at du kan finne det spisebordet som passer til akkurat ditt behov.

Her er noen spisebord med sterk personlighet:

Røft og resirkulert: Designer Piet Hein Eek er kjent for sine spesielle og sjarmerende møbler av gjenbruksmaterialer. Disse fargeklattene vil sprite opp et hvilket som helst hjem og interiør. Eek er et hett navn om dagen og en gjenganger i de store, internasjonale tidsskriftene.

Norsk design: Det gjelder å støtte opp om våre egne designere. Norske Hole design lager spesialtilpassede møbler og interiør av kvalitetsmaterialer til både privatpersoner og til prosjekter. Spisebordet Big pine er laget av hvitvaskete, kvistfrie furubord og har en 60 mm tykk bordplate. Bordlengden er valgfri.

Tøffe kontraster: Enda et stilig bord fra Hole design. Her spilles det på kontrastene mellom det myke treverket og det harde understellet i stål. Minimalistisk, stilrent og lekkert.

Rustikt, landlig og industrielt: Den rustikke stilen er fortsatt populær og produsentene Riviera Maison har mange møbler i denne kategorien. De klarer også å tilføre noen av møblene et snev av industriell stil, som gir spisebordet det lille ekstra. Formspråket skiller seg også ut med stålunderstell i vinkler.

Artig formspråk: Med et lekent og artig formspråk skiller dette organiske bordet fra Robert Tandberg seg ut fra mengden. De spesielle bordbena minner om løveføtter og bordplaten kan du få i betong eller komposittmaterialer. Bordet kommer også i ulike størrelser, og ønsker du et ekstravagant uttrykk kan bordbena bestilles i gull.

Tre ben: Om du ikke synes det holder med fire bordbein, kan dette spisebordet fra Robert Tandberg, med seks bordbein, være midt i blinken. Det elegante og stilrene treverket gir et luksuriøst preg, mens det uvanlige understellet gir bordet akkurat passe personlighet.

Røft og rustikt: i følge trendforskerne i Pej gruppen vil den røffe og naturlige stilen være viktig i trendbilde en lang stund til. Treverk går nok aldri av moten, og enn så lenge skal det være ordentlig røft og rustikt. Dette bordet kommer fra Palma som fører mange produkter i denne stilen.

Industrielt: Den industrielle stilen er populær om dagen og dette bordet fra Palma treffer trenden godt. Bordplaten i hvitlasert tre myker opp uttrykket, og skaper en spennende kontrast mot det røffe og harde understellet i metall.

5. desember 2011
Mer om Møbler

TIPS: Fjern riper i treverk med valnøtter

Har de fine tremøblene dine fått fått og sår? Kjøp deg et par valnøtter, da vel!  

Her er vårens interiørtrender

Trendanalytiker Jakob Søndergaard fra PEJ gruppen har igjen satt retningslinjene for vårens trender. Nå er det tid for positivitet, optimisme og friske...

Dette bør du tenke på når du kjøper sofa

Interiørarkitektene i Dis gir deg åtte tips om hva du bør se etter når du velger sofa.

7 stilige sofaer til hjemmet

På jakt etter ny sofa? Vi har plukket ut sju modeller i ulike prisklasser.

Slik vasker du møblene

Godt vedlikehold øker levetiden på møblene dine. Slik går du frem for å ta vare på dem.

Ull er gull på hytta

Ull er gull når du vil sikre hyttekosen.

Hvor skal pianoet stå?

Det er fire faktorer som er viktig å ta i betraktning når husets piano skal plasseres.

Her er Blomster-Finn sitt favorittmøbel

Han er landets mest populære blomsterdekoratør, og en av norges mest fargerike tv-personligheter. Finn Schøll åpnet dørene til sin frodige leilighet på...

Viktige og riktige møbler til hjemmekontoret

Lange dager ved kontorpulten kan være både skadelig og ubehagelig. Hvordan unngår man dette, og hva bør man legge vekt på når man skal innrede hjemmekon...

Elegant i svart, hvitt og grått

Skap en sober eleganse med et interiør i svart, hvitt og grått.

Vakre vitrineskap

Vitrineskap har fått en renessanse de siste årene. Her viser vi deg noe av utvalget.

Nytt og nyttig fra Vi i Villa 1-2010

Her er Nytt og nyttig fra Vi i Villa 1-2010.

Kontor i stua

Må du ha kontoret i stua? Slik gjør du det beste ut av det.

Nyt tilværelsen i en sjeselong

Sjeselonger og hvilestoler skal ha den egenskapen at du kan sitte både godt og riktig.

Orden i gangen

Gangen er rommet som ønsker deg velkommen, men som også skal gi plass til ytterklær, sko og paraplyer – uten at det ser rotete ut. For ikke å glemme...