Elisabeth Heier
Elisabeth Heier

Bli kvitt smårotet en gang for alle

Bruk januar til å rydde i huset ved å oppbevare tingene dine annerledes. Vi har fått interiørdesigner og blogger Elisabeth Heiers beste tips til hvor du bør begynne.

Hus har som regel en vane for å bli rotete selv om man ikke gjør annet enn å rydde. Har du noen gang tenkt over hvordan rot oppstår? Mest sannsynlig fordi det ikke har en fast plass.

Ark, vesker, nøkler og enkelte andre ting skal gjerne være tilgjengelig 24/7, samtidig som det ikke er i veien. Hvor oppbevarer man sånt?

Tenk i forveien

Interiørdesigner, stylist og Bo Bedre-blogger Elisabeth Heier tenker alltid i forveien når det gjelder faste plasser til alle de tingene som ligger strødd.

Blant annet har barna egne skuffer og skap i gangen, og i en egen skuff ligger nøkler, reflekser og småmynter i en skuffeinsats fra Ikea.

– Det er enklere å legge ting på riktig sted med én gang når oppbevaringen er plassert der du trenger den, forteller hun.

Foto: Elisabethheier.no

God planlegging

Elisabeths beste tips er å tenke ut hvor ting bør ha en fast plass. Notatbøker, ledninger, dokumenter; alle de tingene som alltid ligger overalt. 

– Sett av en skuff eller en hylle til alle de tingene som blir liggende å flyte, slik at de "bor" et sted. Når alle i huset vet hvor de forskjellige tingene bor, er det enklere å holde det ryddig i hverdagen.

Bruk hele huset

Hvis du sliter med å finne et ledig skap eller bare en liten skuff, er det kanskje et par steder i huset du ikke har tenkt over at du kan bruke.

Elisabeths personlige filosofi er at man kan og bør bruke hele huset. Benytt deg av høyden i rommene, og sett for eksempel inn ekstra hyller mellom garderoben og taket. Er det plass over en dør? Eller under trappen? Hva med under sengen?

Foto: Elisabethheier.no

Skjul alt bak skap

– I en liten ettromsleilighet kan en pen skapfront skjule alt fra strykebrett, minikontor, hele garderoben og all annen oppbevaring man har bruk for, forklarer Elisabeth. 

Bor du i et stort hus og har en tom stuevegg, kan du lage en skjult skapløsning - men ikke ha klærne dine akkurat der.

– Jeg bruker ofte Pinterest.com som kilde til inspirasjon og nye ideer, ellers finnes det mange lure løsninger på blogger både fra inn- og utland, avslutter hun.

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

8. januar 2016
Mer om Oppbevaring

7 tips til smartere oppbevaring

Nordmenn er rare. Vi bor større enn de fleste andre, men føler likevel at vi ikke har nok oppbevaringsplass. Men disse tipsene hjelper deg. 

7 oppbevaringsløsninger du garantert vil ha hjemme

Sliter du med gode oppbevaringssystemer? Disse personene har tatt det hele ett steg lenger, og løsningene er geniale.

10 ryddetips som gjør deg lykkeligere

La deg inspirere av hvordan japanske Fumio Sasaki gikk fra rotekopp til fullblods minimalist. Se hans beste tips!

17 oppbevaringsknep som gjør livet enklere

Å organisere klær, sko og nødvendigheter er ikke bare kult. Det er også bra for mentalhelsen din. 

13 ting du kan bruke Ikea-posen til

Den velkjente blå Ikea-posen kan brukes til mange andre ting enn å frakte varene hjem fra Ikea.

Synnøve Skarbø med ny bok: Slik blir hun kvitt rotet

Da Synnøve Skarbø møtte veggen begynte hun å rydde. Gjennom fire år utviklet hun det «perfekte» ryddesystemet. Nå deler hun sine personlige triks til...

4 apper som gjør huset ryddig

Tjen penger på ting du ønsker å bli kvitt. Her er 4 apper som du ikke klarer deg uten når du skal selge brukte ting på nett.

Skap full orden - rom for rom

Lei av kaoset i gangen, garderobeskapet og på kjøkkenet? Oppbevaringsdronningen Paulina Draganja gir sine beste tips for å skape system av rotet.

8 ting du ikke må oppbevare på badet

Det fuktige miljølet på badet gjør at det er flere ting som ikke burde oppbevares her. Likevel kan vi garantere at du oppbevarer minst én av tingene nettopp på badet.

7 smarte måter å bruke magnetlister på

Vi får ikke nok av smart oppbevaring – denne gangen med magnetlister. Visste du egentlig hvor mye du kan bruke en magnetlist til?

Våre beste oppbevaringstips

Rydd opp ved å oppbevare annerledes; vi gir deg våre beste tips!

Få orden på rotet!

Strever du med å holde orden på rotet? Hyller, esker, kommoder, skap og knagger hjelper deg til å få et mer ryddig hjem.

Rot i virkeligheten?

Er det rot i virkeligheten hos deg? Truer kaoset med å ta over hjemme? Slapp av, det finnes råd.