Elisabeth Heier
Elisabeth Heier

Bli kvitt smårotet en gang for alle

Bruk januar til å rydde i huset ved å oppbevare tingene dine annerledes. Vi har fått interiørdesigner og blogger Elisabeth Heiers beste tips til hvor du bør begynne.

Av: Kristine Bruerberg Karlsen, 8. januar 2016

Hus har som regel en vane for å bli rotete selv om man ikke gjør annet enn å rydde. Har du noen gang tenkt over hvordan rot oppstår? Mest sannsynlig fordi det ikke har en fast plass.

Ark, vesker, nøkler og enkelte andre ting skal gjerne være tilgjengelig 24/7, samtidig som det ikke er i veien. Hvor oppbevarer man sånt?

Tenk i forveien

Interiørdesigner, stylist og Bo Bedre-blogger Elisabeth Heier tenker alltid i forveien når det gjelder faste plasser til alle de tingene som ligger strødd.

Blant annet har barna egne skuffer og skap i gangen, og i en egen skuff ligger nøkler, reflekser og småmynter i en skuffeinsats fra Ikea.

– Det er enklere å legge ting på riktig sted med én gang når oppbevaringen er plassert der du trenger den, forteller hun.

Foto: Elisabethheier.no

God planlegging

Elisabeths beste tips er å tenke ut hvor ting bør ha en fast plass. Notatbøker, ledninger, dokumenter; alle de tingene som alltid ligger overalt. 

– Sett av en skuff eller en hylle til alle de tingene som blir liggende å flyte, slik at de "bor" et sted. Når alle i huset vet hvor de forskjellige tingene bor, er det enklere å holde det ryddig i hverdagen.

Bruk hele huset

Hvis du sliter med å finne et ledig skap eller bare en liten skuff, er det kanskje et par steder i huset du ikke har tenkt over at du kan bruke.

Elisabeths personlige filosofi er at man kan og bør bruke hele huset. Benytt deg av høyden i rommene, og sett for eksempel inn ekstra hyller mellom garderoben og taket. Er det plass over en dør? Eller under trappen? Hva med under sengen?

Foto: Elisabethheier.no

Skjul alt bak skap

– I en liten ettromsleilighet kan en pen skapfront skjule alt fra strykebrett, minikontor, hele garderoben og all annen oppbevaring man har bruk for, forklarer Elisabeth. 

Bor du i et stort hus og har en tom stuevegg, kan du lage en skjult skapløsning - men ikke ha klærne dine akkurat der.

– Jeg bruker ofte Pinterest.com som kilde til inspirasjon og nye ideer, ellers finnes det mange lure løsninger på blogger både fra inn- og utland, avslutter hun.

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

8. januar 2016 Kristine Bruerberg Karlsen