Disse skyvedørene fra Elfa gjør garderoben til et blikkfang.
Disse skyvedørene fra Elfa gjør garderoben til et blikkfang. Bilde: Produsentene

Få smartere rom med skyvedører

Skyvedører er godt for mer enn garderoben på soverommet eller i gangen – de kan også brukes til lure løsninger for mer plass, flere rom eller rett og slett skjule rot.

Har du noen ganger tenkt at det kunne være greit med et ekstra rom? Eller drømmer du kanskje om walk-in-garderobe på soverommet?

Sats på skyvedører – de kan brukes både som romavdelere og skapdører på mange slags vis.

– Det er veldig smart med skyvedører. De gir fleksible løsninger og frigjør mye gulvplass, og de kan brukes til å skjule rot, sier interiørdesigner Kaja Hanevold hos Kreo. Hun mener folk blir stadig mer opptatt av praktiske løsninger og rom som fyller flere funksjoner.

Tenk kreativt! Hva med å avgrense en kontorplass på soverommet med en skyvedør? Eller å få plass til en liten kjøkkenkrok på hybelen?

Her har JKE Design brukt skyvedører som romadskillere for å kunne lukke kjøkkendelen av mot spisestuen.

Mange familier med tenåringer i huset, kan ha behov for å dele stua i to hvis noen vil være litt i fred. Dette får du lett til med en skyvedør, samtidig som dere kan velge å ha rommet åpent.

Mange har også bare ett bad som skal være hverdagsbad, gjestebad og vaskerom i ett, og da blir rommet mye hyggeligere om du gjemmer bort maskinene med en skyvedør, foreslår interiørdesigneren.

Pynter opp

En skyvedør kan også fungere som en dekorativ fondvegg. Gå for en fin dør i en kontrastfarge til resten av rommet, eller du kan rett og slett bruke løse veggpaneler som festes til en skinne i taket.

Vårt tips er å sjekke ut MDF 3D, som lager dekorpaneler i spenstige farger og mønstre. Og blir du lei, er det bare å bytte ut panelet med noe annet. Bak panelet kan du for eksempel plassere støvsuger og strykebrett – gjenstander du bruker i hverdagen, men ikke ivrer etter å ha stående fremme.

Skjul redskapene i garasje og bod bak skyvedører! Fra JKE Design.

Danske JKE Design og Solberg Aluminium lager også smarte og fleksible skyvedørssystemer.

– Mange velger skyvedører av glass, siden de slipper inn mye lys. Har du speil i et av panelene i  skyvedørsgarderoben, slipper du å henge opp et eget helfigurspeil, påpeker interiørdesigner Kaja Hanevold, som også foreslår å tapetsere skyvedøren for en dekorativ effekt – eller male med tavlemaling om den skal brukes på barnerommet.

– Skyvedører finnes i varierende kvaliteter. Skal døra være mye i bruk, bør du gå for noe solid. Nå finnes det også såkalte pocket doors – skyvedører som vippes ut og så går inn i veggen. Disse er fine til blant annet å lage en ekstra arbeidsstasjon ved kjøkkenskapene, eller en liten kontorplass, forteller Hanevold.

Ellers finnes det skyvedører av kassetypen, som også skyves inn i veggen, eller den typen som monteres på skinner i veggen og i taket.

Om Kreo

Kreo interiørarkitektur gir råd til hvordan du skaper et helhetlig interiør som uttrykker personlighet og egenart. Interiørarkitektene tar seg tid til å bli kjent med familien deres, og jobber innenfor ulike budsjettrammer. Det kan være lurt å ta en prat med en interiørarkitekt om dere trenger hjelp til å se boligens potensiale, og hvordan dere skaper unike løsninger for nettopp deres hjem. Kreo ser på elementer som planløsning, fargepaletter, materialvalg og belysning.

Les mer på Kreo.no

 KJØPETIPS
www.jke-design.dk
www.mdf3d.eu
www.skapnett.com
www.solbergaluminium.no
www.amigasystem.no

27. februar 2014
Mer om Oppbevaring

7 tips til smartere oppbevaring

Nordmenn er rare. Vi bor større enn de fleste andre, men føler likevel at vi ikke har nok oppbevaringsplass. Men disse tipsene hjelper deg. 

7 oppbevaringsløsninger du garantert vil ha hjemme

Sliter du med gode oppbevaringssystemer? Disse personene har tatt det hele ett steg lenger, og løsningene er geniale.

10 ryddetips som gjør deg lykkeligere

La deg inspirere av hvordan japanske Fumio Sasaki gikk fra rotekopp til fullblods minimalist. Se hans beste tips!

17 oppbevaringsknep som gjør livet enklere

Å organisere klær, sko og nødvendigheter er ikke bare kult. Det er også bra for mentalhelsen din. 

13 ting du kan bruke Ikea-posen til

Den velkjente blå Ikea-posen kan brukes til mange andre ting enn å frakte varene hjem fra Ikea.

Synnøve Skarbø med ny bok: Slik blir hun kvitt rotet

Da Synnøve Skarbø møtte veggen begynte hun å rydde. Gjennom fire år utviklet hun det «perfekte» ryddesystemet. Nå deler hun sine personlige triks til...

4 apper som gjør huset ryddig

Tjen penger på ting du ønsker å bli kvitt. Her er 4 apper som du ikke klarer deg uten når du skal selge brukte ting på nett.

Skap full orden - rom for rom

Lei av kaoset i gangen, garderobeskapet og på kjøkkenet? Oppbevaringsdronningen Paulina Draganja gir sine beste tips for å skape system av rotet.

8 ting du ikke må oppbevare på badet

Det fuktige miljølet på badet gjør at det er flere ting som ikke burde oppbevares her. Likevel kan vi garantere at du oppbevarer minst én av tingene nettopp på badet.

7 smarte måter å bruke magnetlister på

Vi får ikke nok av smart oppbevaring – denne gangen med magnetlister. Visste du egentlig hvor mye du kan bruke en magnetlist til?

Bli kvitt smårotet en gang for alle

Bruk januar til å rydde i huset ved å oppbevare tingene dine annerledes. Vi har fått interiørdesigner og blogger Elisabeth Heiers beste tips til hvor...

Våre beste oppbevaringstips

Rydd opp ved å oppbevare annerledes; vi gir deg våre beste tips!

Organiser gangen på 1-2-3

Gangen renner over av sko, jakker og nøkler. Les de gode tipsene for å få orden i rotet.

Få orden på rotet!

Strever du med å holde orden på rotet? Hyller, esker, kommoder, skap og knagger hjelper deg til å få et mer ryddig hjem.