7 smarte ting du kan bruke oppvasktabletter til

Rengjøring og inneklima

Oppvasktabletter kan brukes til mer enn bare oppvaskmaskinen. Den lille klumpen kan gjøre underverker for både toalett og søppelbøtte. 

Funker til oppvasken – og til veldig mye annet.
Funker til oppvasken – og til veldig mye annet. Bilde: Getty Images

1. Fjerner barnestreker fra gulv og vegger

Ved å blande en oppvasktablett med 3,5 liter varmt vann, får du en blanding som lett fjerner podens kunstneriske utfoldelser. Bare bruk en svamp, og vask vekk. 

2. Renser badekaret

Badekaret eller jacuzzien blir skinnende ren hvis du blander en oppvasktablett i et kar fylt med varmt vann. Har du boblebad, kan du skru på boblene for å la dem gjøre mesteparten av jobben. I et vanlig badekar må du hjelpe til med å skrubbe litt med en svamp langs sidene og bunnen.

3. Gjør toalettet skinnende rent

Plasser en oppvasktablett i toalettskålen og la den løse seg opp. Når den er ferdig oppløst tar du på gummihansker og skrubber i vei. Resultatet er en nesten ny do! 

4. Rengjør søppelbøtta

Hvis du vil ha en luktfri og ren søppelbøtte, kan du gjette hva du bør gjør? Ganske riktig: Legg en oppvasktablett ned i bøtta og fyll med vann. La den oppløses, og vent i 30 minutter. Hell ut. Ferdig! 

5. Gjør hagemøblene helt rene

Hvis hagemøblene har stått ute for lenge, trenger de mest sannsynlig en god rengjøring. La en oppvasktablett oppløse i en bøtte med varmt vann, så har du den perfekte blandingen til å fjerne skitt og pollen fra utemøblene. 

6. Vasker oppkjørselen

Det trengs jo faktisk noen ganger. For eksempel hvis du har fått oljeflekker fra bilen, som er vanskelig å fjerne. Da lager du bare en tykk blanding av oppvasktabletter og vann, skrubber på flekkene og spyler med hageslangen. Ny oppkjørsel! 

7. Får langpannen skikkelig ren

Matrester som har brent seg fast i langpannen kan være en utfordring. La oppvasktabletten hjelpe deg! Fyll langpannen med varmt vann og tilsett en tablett. La det godgjøre seg over natten. Neste dag vil skitten ha løsnet, og rengjøringen går som en lek. 

Kilde: Wondermomwannabe

Lyst på flere tips og triks til hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!  

26. februar 2018
Mer om Rengjøring og inneklima

7 ting du må vite hvis du har det kaldt på soverommet

Rengjøring og inneklima Temperaturforskjell i et kaldt soverom kan skape kondens og mugg, og være skadelig for hus og hjem.

7 smarte ting du kan bruke potet til

Rengjøring og inneklima Poteter er helt vanlig på norske middagsbord. I tillegg til kan de brukes til helt andre ting.

Er flytende eller fast håndsåpe best?

Rengjøring og inneklima Såpe er jo såpe? Nei, så enkelt er det visst ikke likevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsåpe som gjør hendene dine skikkelig rene. Tvert imot.

Slik får du typen til å gjøre mer husarbeid

Rengjøring og inneklima Er du lei av å rydde og vaske alene mens typen ligger på sofaen? Her får du 9 tips til å snu på flisa.

Derfor er Zalo ”skadelig med langtidsvirkning for liv i vann”

Rengjøring og inneklima Det populære oppvaskmiddelet har fått ny, illevarslende advarsel.

Derfor bør du ikke vaske dongeribuksa

Rengjøring og inneklima Holder du dongeribuksa unna vaskemaskinen holder den seg penere og du sparer miljøet.

Derfor bør du ikke dele håndklær med andre

Rengjøring og inneklima Det er faktisk ikke risikofritt å bruke et håndkle som andre har brukt. 

Slik får du ulltøyet rent - uten å ødelegge det

Rengjøring og inneklima Visste du at ulltøy kan kokes og kjøres på full sentrifugering? Her får du vite hvordan du vasker ull.

8 feil du garantert gjør når du vasker klær

Rengjøring og inneklima Vi har samlet 8 feil som mange gjør når de vasker klær. Finn ut om du er en av dem, eller om du allerede har kontroll på klesvasken.

Slik unngår du tette rør i jula

Rengjøring og inneklima Desember er høytid for tette sluk. Disse tipsene hjelper deg å pne avløpsrørene før eller etter uhellet er ute. 

Slik rengjør du silikonfuger

Rengjøring og inneklima Silikonfuger blir fort skitne og stygge, og kan være vanskelige å få rene. Men med disse tipsene får du fort hvite fuger igjen.

10 tips som gjør gamle sko til nye

Rengjøring og inneklima Alle har vel opplevd at fullt brukbare sko blir stygge eller umulige å vaske. Men med disse tipsene gjør du skoene dine gode som nye.

12 enkle vaner som folk med rene hjem har

Rengjøring og inneklima Drømmer du også om et hjem som alltid er rent og ryddig? Her er 12 gode vaner som du enkelt kan gjøre til dine egne - uten at det krever storrengjøring hver uke.

Disse rommene bør du alltid rengjøre først

Rengjøring og inneklima Gjør deg ferdig med rengjøringen av de verste og kjedeligste rommene først, så får du mer motivasjon til å fortsette med resten av huset.

10 geniale rengjøringstips

Rengjøring og inneklima Her er ti hacks, tips og triks som gjør livet og hverdagen enklere.