Disse rommene bør du alltid rengjøre først

Rengjøring og inneklima

Gjør deg ferdig med rengjøringen av de verste og kjedeligste rommene først, så får du mer motivasjon til å fortsette med resten av huset. 

Bilde: iStockphoto

Hvis du er av typen som alltid gjemmer det beste til slutt, vil du definitivt også like denne rengjøringsrutinen. Det handler nemlig om å gjemme det beste til slutt. Eller med andre ord: Start med det verste.

Ideen er at hvis du gjør unna den verste og kjedeligste rengjøringen først, vil du føle deg mer motivert til å fortsette med resten av huset. 

Start med kjøkkenet eller badet

Tanken bak denne fremgangsmåten er at du bør start med det rommet du synes er kjedeligst eller mest utfordrende å komme i gang med.

Ifølge Apartment Therapys lesere synes mange at kjøkkenet og badet er de verste rommene - og det ser vi logikken i.

Det er nemlig disse rommene som er mest fysisk krevende å vaske, og som har mange forskjellige overflater og materialer som skal gåes over. I tillegg kreves det ofte flere typer rengjøringsutstyr.

En tidsmessig gevinst

En annen grunn til å starte med de mest utfordrende rommene, er at tiden ofte er knapp. Starter du derfor med de verste og mest tidkrevende rommene, kan du raskt ta resten når det passer. 

Les også:

Slik rengjør du madrassen din

Har den deilige madrassen din begynt å lukte? Du kan få den som ny på en halvtime med dette enkle trikset!

Av hygieniske årsaker

Badet og kjøkkenet er dessuten av de mest bakteriefulle rommene i boligen som krever regelmessig rengjøring. Så hvis tiden er knapp, bør du starte her, da disse krever jevnlig og grundig rengjøring.

Kilde: Apartmenttherapy.com 
20. oktober 2017
Mer om Rengjøring og inneklima

7 ting du må vite hvis du har det kaldt på soverommet

Rengjøring og inneklima Temperaturforskjell i et kaldt soverom kan skape kondens og mugg, og være skadelig for hus og hjem.

7 smarte ting du kan bruke potet til

Rengjøring og inneklima Poteter er helt vanlig på norske middagsbord. I tillegg til kan de brukes til helt andre ting.

Er flytende eller fast håndsåpe best?

Rengjøring og inneklima Såpe er jo såpe? Nei, så enkelt er det visst ikke likevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsåpe som gjør hendene dine skikkelig rene. Tvert imot.

Slik får du typen til å gjøre mer husarbeid

Rengjøring og inneklima Er du lei av å rydde og vaske alene mens typen ligger på sofaen? Her får du 9 tips til å snu på flisa.

Derfor er Zalo ”skadelig med langtidsvirkning for liv i vann”

Rengjøring og inneklima Det populære oppvaskmiddelet har fått ny, illevarslende advarsel.

Derfor bør du ikke vaske dongeribuksa

Rengjøring og inneklima Holder du dongeribuksa unna vaskemaskinen holder den seg penere og du sparer miljøet.

Derfor bør du ikke dele håndklær med andre

Rengjøring og inneklima Det er faktisk ikke risikofritt å bruke et håndkle som andre har brukt. 

Slik får du ulltøyet rent - uten å ødelegge det

Rengjøring og inneklima Visste du at ulltøy kan kokes og kjøres på full sentrifugering? Her får du vite hvordan du vasker ull.

8 feil du garantert gjør når du vasker klær

Rengjøring og inneklima Vi har samlet 8 feil som mange gjør når de vasker klær. Finn ut om du er en av dem, eller om du allerede har kontroll på klesvasken.

Slik unngår du tette rør i jula

Rengjøring og inneklima Desember er høytid for tette sluk. Disse tipsene hjelper deg å pne avløpsrørene før eller etter uhellet er ute. 

Slik rengjør du silikonfuger

Rengjøring og inneklima Silikonfuger blir fort skitne og stygge, og kan være vanskelige å få rene. Men med disse tipsene får du fort hvite fuger igjen.

10 tips som gjør gamle sko til nye

Rengjøring og inneklima Alle har vel opplevd at fullt brukbare sko blir stygge eller umulige å vaske. Men med disse tipsene gjør du skoene dine gode som nye.

12 enkle vaner som folk med rene hjem har

Rengjøring og inneklima Drømmer du også om et hjem som alltid er rent og ryddig? Her er 12 gode vaner som du enkelt kan gjøre til dine egne - uten at det krever storrengjøring hver uke.

10 geniale rengjøringstips

Rengjøring og inneklima Her er ti hacks, tips og triks som gjør livet og hverdagen enklere.