Bilde: Getty Images

Skittent hjem? Da kan du miste drømmepartneren

Skal du invitere en flørt hjem på date gjør du lurt i å ha det rent og pent. Hvis ikke risikerer du å ende forholdet, viser en undersøkelse.

Om kort tid nærmer den store kjærlighetsdagen seg, selveste «Valentines day».

For mange er denne dagen en fin mulighet til å sette pris på partneren sin eller en ny flamme. For andre gir dagen vondt i magen fordi man kanskje føler på presset for å finne en date eller å imponere en man har hatt i kikkerten en stund.

Og gruer du deg litt allerede er det bare å fortsette å gjøre det: en undersøkelse gjort av den tyske datingsiden Elite Singles viser at hvis du ikke har det rent og pent nok hjemme risikerer du å gå glipp av den perfekte mannen eller kvinnen i livet ditt.

Mangler du gave? Vi har funnet frem 14 unike og nydelige gaver som du kan lage selv.

Syv av ti vil dumpe hvis det er rotete

I undersøkelsen ble 1500 single mennesker spurt om hvor mye boforholdene betyr når de skal velge partner.

Og forskrekkende nok svarte hele syv av ti at de ville vurdere å dumpe en mulig kjæreste hvis leiligheten deres ikke levde opp til forventningene.

Samtidig kom det frem i undersøkelsen at mer enn åtte av ti vasket og ryddet hjemme før en flørt kommer på besøk, og at en av tre single mener de kan bli tiltrukket av en person ut ifra hvor godt daten tar vare på hjemmet sitt.

Med andre ord: førsteinntrykket er alfa omega!

– Ikke hovedfokuset

Datingekspert Espen Korsvik bak bloggen og sjekketjenesten Dating Adventure  forteller at det er lurt å legge litt krefter i å ha det pent hjemme før daten, men at det ikke trenger å være hovedfokuset.

–  Det er jo hyggelig for begge hvis det er rent og pent og hygienisk. Kanskje daten føler seg litt mer velkommen også hvis det er ordentlig. En man dater kan jo være en potensiell kjæreste, og det er jo greit å starte forholdet med å gi et godt inntrykk av at man er litt ryddig, sier Korsvik og fortsetter:

– Men jeg tenker også at det ikke er der du skal legge inn all innsats for å imponere, det gjør du med god kommunikasjon. 

Han tror at resultatet i undersøkelsen varierer fra forhold til forhold, men at det i større grad kan stemme om daten er litt usikker på kjemien.

– Hvis tiltrekningen er stor nok spiller det ingen rolle. Liker man personen veldig godt finner man seg i litt mer enn hva man vanligvis kanskje gjør. Men er daten litt usikker fra før av hjelper det ikke akkurat på hvis han eller hun er en rotekopp, sier eksperten.

Foto: Getty Images

Finn ut hvilken vasketype du er

Så skal du invitere en flørt hjem til valentinsdagen eller en annen anledning, gjør du lurt i å ha det rent for sikkerhetsskyld, skal vi tro undersøkelsen. Er du likevel usikker på om du burde ta i et tak eller ikke burde du finne ut hvilken vasketype du er.

På vegne for Jordan har nemlig analyseselskapet Moods Qualitative Research kartlagt ulike norske vasketyper.

Etter å ha besøkt 16 ulike norske husstander satte de opp tre ulike vasketyper som er ganske så forskjellige fra hverandre:

– Mindre ork, mer nytelse: Denne gruppen er de som gjerne ser på rengjøring som et ork som de aller helt vil unngå. Mange opplever at tradisjonell rengjøring tar tid og er heller ute etter kjappe måter. Denne gruppen omfatter gjerne mange single og yngre som har fokuset på nytelse og spenningen i hverdagen, ikke vasking.

Dette er med andre ord den gruppen som har størst risiko for at det ikke blir noen flere dater, ifølge Elite Singles sin undersøkelse.

Orker du likevel ikke vaske så mye? Fortvil ikke, ifølge ekspertene kan du holde det rent hjemme uten å vaske så ofte.

– Kjøkkenet som scene: Denne gruppen definerer kjøkkenet som husets «front stage», og mener det er spesielt viktig å holde det rent og ryddig akkurat her. De som faller inn under denne gruppen bruker gjerne mye tid på kjøkkenet og ser på kjøkkenet som husets samlingspunkt.

Er du denne typen burde du se deg om i andre rom hjemme for å sjekke at de også ser bra ut før daten kommer på besøk.

Glad i kjøkken? Nå forsvinner det tradisjonelle kjøkkenet og «superkjøkkenet» tar over.

– Tradisjonalister og perfeksjonister: Tradisjonalistene er opptatt av å ha det ordentlig og pent rundt seg, og tørker og vasker bort det meste av flekker og gris så fort det dukker opp.

Perfeksjonisten tar det derimot enda lenger og holder det ryddig og rent rundt seg til enhver tid. Denne personen vasker gjerne underveis mens de lage middag slik at alt er pent på kjøkkenet når maten er spist opp.

Så er du en tradisjonalist eller perfeksjonist kan du legge beina på bordet (eller fortsette å vaske), og ta det med ro før daten kommer.

10 raske ryddetips før daten kommer:

1.    Fjern brødsmuler og matrester fra kjøkkenbenken

2.    Kast søppelposen slik at du unngår vondt lukt

3.    Samle alle tomflasker i en bærepose, sett posen med tomflasker inn i et skap

4.    Rydd i kjøleskapet slik at det ser oversiktlig ut og ikke et stort rot

5.    Sjekk toalettet slik at det er rent i toalettskålen

6.    Fjern støv, hår, tannkremrester osv. fra vasken på badet

7.    Samle sammen skitne klær til en stor haug, legg de gjerne oppi skittentøyskurven hvis du har

8.    Kast tomme toalettruller

9.    Om du rekker tar du en rask runde med støvsugeren i stuen

10. Tenn på stearinlys for å skape en koselig stemning

Kilde: Jordan

 

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

9. februar 2016
Mer om Rengjøring og inneklima

7 smarte ting du kan bruke potet til

Poteter er helt vanlig på norske middagsbord. I tillegg til kan de brukes til helt andre ting.

Er flytende eller fast håndsåpe best?

Såpe er jo såpe? Nei, så enkelt er det visst ikke likevel. Det er nemlig ikke alle typer håndsåpe som gjør hendene dine skikkelig rene. Tvert imot.

Slik får du typen til å gjøre mer husarbeid

Er du lei av å rydde og vaske alene mens typen ligger på sofaen? Her får du 9 tips til å snu på flisa.

Derfor bør du ikke vaske dongeribuksa

Holder du dongeribuksa unna vaskemaskinen holder den seg penere og du sparer miljøet. 

Derfor bør du ikke dele håndklær med andre

Det er faktisk ikke risikofritt å bruke et håndkle som andre har brukt.

Slik får du ulltøyet rent - uten å ødelegge det

Visste du at ulltøy kan kokes og kjøres på full sentrifugering? Her får du vite hvordan du vasker ull.

8 feil du garantert gjør når du vasker klær

Vi har samlet 8 feil som mange gjør når de vasker klær. Finn ut om du er en av dem, eller om du allerede har kontroll på klesvasken. 

Slik unngår du tette rør i jula

Desember er høytid for tette sluk. Disse tipsene hjelper deg å pne avløpsrørene før eller etter uhellet er ute.

Slik rengjør du silikonfuger

Silikonfuger blir fort skitne og stygge, og kan være vanskelige å få rene. Men med disse tipsene får du fort hvite fuger igjen.

10 tips som gjør gamle sko til nye

Alle har vel opplevd at fullt brukbare sko blir stygge eller umulige å vaske. Men med disse tipsene gjør du skoene dine gode som nye.

12 enkle vaner som folk med rene hjem har

Drømmer du også om et hjem som alltid er rent og ryddig? Her er 12 gode vaner som du enkelt kan gjøre til dine egne - uten at det krever storrengjøring...

Disse rommene bør du alltid rengjøre først

Gjør deg ferdig med rengjøringen av de verste og kjedeligste rommene først, så får du mer motivasjon til å fortsette med resten av huset.

10 geniale rengjøringstips

Her er ti hacks, tips og triks som gjør livet og hverdagen enklere.   

Derfor bør du vaske opp for hånd

Det kan ha en positiv helseeffekt.

Derfor bør du aldri gå inn med uteskoene på

Utesko er fulle av bakterier. Sett dem igjen utenfor døra eller på skohylla hvis du vil unngå å dra med deg bakterier inn i hjemmet.