Getty Images
Getty Images

Slik får du skinnende rene gryter

Sitter julematen ordentlig godt fast, holder ikke vanlig såpe veldig lenge. Vi har triksene som funker!

Mange julemiddag-kokker over hele landet står i timesvis med svamper, zalo og kort lunte på grunn av fastbrent kjøtt, svidd grøt og tallerkener som ikke ble skylt i tide.

Når verken natron eller bakepulver engang fjerner overflaten på matrestene, og du er i ferd med å kaste hele grytesettet i søpla, har vi noen triks du kan prøve før du gir opp hele greia.

Sett alltid i bløt

Malin Skaar, leder for Lilleborgs forbrukerservice, sier at man først og fremst bør sette grytene i bløt i noen minutter.

– Med ‘Zalo bløtlegging’ blir jobben mye enklere, men benytt det kun på det som tåler å bli vasket i oppvaskmaskin senere.

Foto: Lilleborg

Skrubb løs med riktig redskap

Skaar anbefaler alle hobbykokker om å unngå varme gjentatte ganger i samme form, for da brenner smusset seg veldig godt fast.

Les også: Slik blir kjøleskapet blankt igjen

Når skaden først har skjedd, bør man bruke egnet plast eller tre for å rengjøre, og så klart unngå redskaper som riper emaljen.

Foto: Getty Images

17. desember 2015