Bilde: Firkløveren

Det er duket for 17. mai!

På nasjonaldagen opplever mange at bunaden skal på samtidig som bordet skal dekkes. Etter å ha sett på barnetoget, reiser også mange hjem sammen med gjestene, - da kan det være fint å ha dekket bordet kvelden før!

Årets første hestehov har blomstret, og snart skal vi i gang med dugnad og forberedelser til 17. mai. I en pressemelding fra Firkløveren tipser Finn Schjøll hans beste tips til et duket bord. 

17. mai er en stor og innholdsrik dag for store og små, og tiden rundt bordet er et av høydepunktene på nasjonaldagen. Heldigvis finnes det mange måter å dekke bordet på, og som oftest skal det ikke så mye til for å få det ekstra fint!

Dekk bordet med flott servise

På 17. mai bør serviset være i fokus og det kan gjøre en stor del av bordpynten. Serviset som er brukt på bildene heter Kaprifol og er designet av Finn Schjøll sammen med Anna Handell.  

Plasser en stor skålmidt på bordet med en bukett blomster, eller som her, med linservietter og bånd.

Les også: Slik steller du i stand boligen til 17.mai


Med bånd bundet rundt bestikket, føler gjestene seg ekstra velkomne til bords.
– Invester gjerne i bånd du kan gjenbruke år etter år, da gjør du bordet ekstra festlig til 17. mai, tipser Schjøll.

Det skaper også hyggelige tradisjoner rundt matbordet med de du er glad i.

Dekk med mat og kaker i rødt, hvitt og blått

En superfestlig 17. mai-kake lager du enkelt av en vanlig kake bakt i en avlang form, dekorert med et ekstra lag med sjokolade, marengs og bær i det norske flaggets farger.

Et annet enkelt tips er å tre jordbær, blåbær og minimarshmallows på trespyd - en dessert i rødt, hvitt og blått.

Flere anledninger enn selve 17. mai

De nærmeste månedene er det ikke bare duket for 17. mai, det er også duket for konfirmasjoner, bursdager, dåp og bryllup, for å nevne noen begivenheter. I den grad været tillater det, ønsker også de fleste av oss å arrangere ulike festligheter utenfor husets fire vegger. Ofte skal det bare små tilpasninger til for å gjøre spisebordet ute klart for hygge. Derfor kan det være fint å investere i servise og pynt som du kan bruke til så mange anledninger som mulig.

– Det finnes alltid noen eller noe å feire, sier Blomster-Finn.

Kilde: Firkløveren

1. mai 2019
Mer om Interiør

Genialt! Bruk damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

En damprenser rengjør i dybden - uten bruk av kjemikalier. Bruk damprenseren til å rengjøre blant annet: fliser, vegger, ovn, tekstiler og vinduer.  

Disse plantene gjør hybelen til "hjemme"

Planter er viktige i alle hjem, også for førstegangsetablerende studenter. Den grønne trenden gjør at krukker med urter, grønne bladplanter, blomstrende...

Fjern tapet med skyllemiddel

Du trenger ikke å kjøpe dyr tapetfjerner når du mest sannsynlig har et like effektivt vidundermiddel innenfor rekkevidde av vaskemaskinen.

Slik får du høyere boligpris

Fargerike grep kan gi stor gevinst når du skal selge huset.

5 grep du bør ta for å dempe støy i stua

Romklang og støy gjør deg sliten og energiløs. Med enkle grep kan du dempe støyen.

Derfor vil vi ha det stort på gulvet

Trenden har de siste årene gått fra klassisk 3-stav til store, brede plank på gulvet. Formatet gir nemlig følelsen av større plass, samtidig som det...

Derfor bør du ALDRI velge et lærcover til mobilen

Har du et lærcover til smarttelefonen din? Da skal du kanskje ha et nytt. En ny undersøkelse viser nemlig at vi overser renheten av vår egen mobiltelefon – og verstingen er smarttelefoner med lærcover.

Genialt triks: Dette skal du gjøre hvis støvsugeren ikke suger

Har støvsugeren mistet sugekraften, eller lager den rare lyder? Da kan det være på tide å ta en innvendig sjekk. Se hvordan her og får 6 gode råd til...

Annonsørinnhold

Tre enkle tips til bedre inneklima

Et godt inneklima er alfa omega i ethvert hjem, og kan raskt forbedres - mye enklere enn du tror! Se hvordan her.

5 tips til lekseplassen før skolestart

Med skolestart hører lekser til. Da er en motiverende og ryddig lekseplass nødvendig. Her er tipsene som gjør barnerommet klart til skolestart.

Derfor bør du legge gulvet nå

I sommermånedene er det mye snakk om terrasse og fasade. Men vi skal ikke glemme at dette også er den perfekte tiden for å pusse opp inne – spesielt...

11 smarte oppbevaringsidéer til julepynten

Unngå flate kranser, flokete juletrebelysning og knuste juletrekuler med disse smarte triksene som rett og slett gjør livet enklere.

Sparte tusenvis på å bytte lyspærer

Familien Carlsen i Oslo har byttet ut nesten alle lyspærene i huset med LED-belysning. Det sparer de gode penger på – og slipper også å skifte pærene så ofte.