Bilde: Firkløveren

Det er duket for 17. mai!

På nasjonaldagen opplever mange at bunaden skal på samtidig som bordet skal dekkes. Etter å ha sett på barnetoget, reiser også mange hjem sammen med gjestene, - da kan det være fint å ha dekket bordet kvelden før!

Årets første hestehov har blomstret, og snart skal vi i gang med dugnad og forberedelser til 17. mai. I en pressemelding fra Firkløveren tipser Finn Schjøll hans beste tips til et duket bord. 

17. mai er en stor og innholdsrik dag for store og små, og tiden rundt bordet er et av høydepunktene på nasjonaldagen. Heldigvis finnes det mange måter å dekke bordet på, og som oftest skal det ikke så mye til for å få det ekstra fint!

Dekk bordet med flott servise

På 17. mai bør serviset være i fokus og det kan gjøre en stor del av bordpynten. Serviset som er brukt på bildene heter Kaprifol og er designet av Finn Schjøll sammen med Anna Handell.  

Plasser en stor skålmidt på bordet med en bukett blomster, eller som her, med linservietter og bånd.

Les også: Slik steller du i stand boligen til 17.mai


Med bånd bundet rundt bestikket, føler gjestene seg ekstra velkomne til bords.
– Invester gjerne i bånd du kan gjenbruke år etter år, da gjør du bordet ekstra festlig til 17. mai, tipser Schjøll.

Det skaper også hyggelige tradisjoner rundt matbordet med de du er glad i.

Dekk med mat og kaker i rødt, hvitt og blått

En superfestlig 17. mai-kake lager du enkelt av en vanlig kake bakt i en avlang form, dekorert med et ekstra lag med sjokolade, marengs og bær i det norske flaggets farger.

Et annet enkelt tips er å tre jordbær, blåbær og minimarshmallows på trespyd - en dessert i rødt, hvitt og blått.

Flere anledninger enn selve 17. mai

De nærmeste månedene er det ikke bare duket for 17. mai, det er også duket for konfirmasjoner, bursdager, dåp og bryllup, for å nevne noen begivenheter. I den grad været tillater det, ønsker også de fleste av oss å arrangere ulike festligheter utenfor husets fire vegger. Ofte skal det bare små tilpasninger til for å gjøre spisebordet ute klart for hygge. Derfor kan det være fint å investere i servise og pynt som du kan bruke til så mange anledninger som mulig.

– Det finnes alltid noen eller noe å feire, sier Blomster-Finn.

Kilde: Firkløveren

1. mai 2019
Mer om Interiør

3 nydelige heklede juletrær

Pynt til jul med fine heklede juletrær. Få 3 forskjellige heklemønstre her. 

Slik unngår du matsvinn i julen

Vi kjøper inn og lager mye god mat i julen. Det resulterer ofte i at vi også kaster store mengder med gode råvarer som ribbe og poteter rett i søpla....

Derfor skal du gi juletreet smertestillende

Med dette geniale trikset kan du holde juletreet ditt friskt mye lengre.

Perfekt halloween-godteri for deg som vil erte barna

Halloween står for døren og da er det tid for tull og fanteri. Her er noen utspekulerte og overraskende sjokolader du kan gi barna når de ringer på døren og krever søtsaker - hvis du har samvittighet til det da. 

Slik fjerner du vanskelige flekker på stoff

Vi har samlet de 11 mest vanskelige flekkene de fleste opplever i hverdagen. Se også de overraskende eksemplene på hverdagsprodukter som har et hemmelig...

Derfor velger vi fliser i gangen

Er det ett rom i huset som må tåle en «trøkk», så er det entreen. Derfor gjelder det å velge et gulv som holder seg like fint, uansett forhold.

Fjern gammel maling

Riktig vedlikehold av treverk på kommoden, vinduet, døren, karmen, gjerdet eller lignende vil forlenge levetiden, og hvis du gjør ordentlig, vil resultatet bli mye bedre. 

Tre veier til ny trapp

Når trappa mellom etasjene er blitt tråkket opp og ned i mange år, kan den se slitt og elendig ut. Heldigvis finnes enkle måter å fornye den på.

Genialt! Bruk damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

En damprenser rengjør i dybden - uten bruk av kjemikalier. Bruk damprenseren til å rengjøre blant annet: fliser, vegger, ovn, tekstiler og vinduer.

Disse plantene gjør hybelen til "hjemme"

Planter er viktige i alle hjem, også for førstegangsetablerende studenter. Den grønne trenden gjør at krukker med urter, grønne bladplanter, blomstrende sukkulenter og kaktuser er naturlig hjemme selv i kollektivet og på hybelen. 

Fjern tapet med skyllemiddel

Du trenger ikke å kjøpe dyr tapetfjerner når du mest sannsynlig har et like effektivt vidundermiddel innenfor rekkevidde av vaskemaskinen.

Slik får du høyere boligpris

Fargerike grep kan gi stor gevinst når du skal selge huset.

5 grep du bør ta for å dempe støy i stua

Romklang og støy gjør deg sliten og energiløs. Med enkle grep kan du dempe støyen.

Derfor vil vi ha det stort på gulvet

Trenden har de siste årene gått fra klassisk 3-stav til store, brede plank på gulvet. Formatet gir nemlig følelsen av større plass, samtidig som det...

Derfor bør du ALDRI velge et lærcover til mobilen

Har du et lærcover til smarttelefonen din? Da skal du kanskje ha et nytt. En ny undersøkelse viser nemlig at vi overser renheten av vår egen mobiltelefo...