Høstens gardintrender

Høstens gardintrender - fargerikt, stormønstret og koselig.


Karina heter denne utgaven fra Borge.

De siste årene har det vært de minimalistiske gardinene som har rådet grunnen. Nå skjer det en endring. En intervjurunde med flere av landets produsenter og agenter i bransjen tilsier at nye trender er i emning.

Signaler fra kontinentet forteller om organiske mønstre og mye farger. Og slett ikke beskjeden fargebruk. Det skal glinse og skinne i alle regnbuens farger. Blått, turkis, rosa og grønt. Metalliske farger, gull, glitter og strass i fullt monn.

Hånd i hånd med de kraftige fargene vil pastellfarger og ulike gråtoner gjøre seg gjeldende. Alt vil være tillatt, og valgmulighetene vil være flere enn på mange år. Selv de som foretrekker det enkle, lyse, transparente i beige vil få tilfredsstilt sine behov, spesielt i kolleksjonene fra de norske produsentene.

Panel- og lamellgardiner vil selvsagt også fortsatt være tilgjengelig for dem som ønsker det. Her vil fortsatt de lyse fargene dominere.

Farger og mønstre
Vi vil også få oppleve kraftige mønstre med blomsterranker og naturmotiver med sommerfugler og fugler, men også mer stiliserte mønstre. De stormønstrete gardinene vil være preget av friske farger. Det skal være voluminøst, raust og hjemmekoselig.

Gardinene skal gjerne gå helt ned til gulvet, og helst være lag på lag med liftgardiner innerst og tynnere overgardiner. Flere norske og utenlandske produsenter satser på å levere møbeltekstiler i samme farger og mønster som i gardinene. Det samme vil de gjøre med tapeter. Alt skal henge sammen i en helhet. Og det vil ikke lenger være bare de lette stoffene som dominerer. Silke og andre stoffer vil komme for fullt. Ikke minst tynne, løsthengende, prevaskede velurstoffer.

Nå skal den harde, kalde akustikken i de minimalistiske rommene vike til fordel for den sjenerøse, hyggelige romklangen.

 

Forbrukerinfo:
23. oktober 2008
Mer om Solskjerming inne
ANNONSØRINNHOLD

Hold lys og varme ute fra barnerommet

Sommernettene har vært ekstremt varme. Heldigvis er det enkelt å holde soverommet kult og behagelig for barna.

Slik froster du vinduer med melk

Vil du stenge ute naboen? Alt du trenger er surmelk og en malerulle.

Forbud mot farlige snorer

Har du barnesikret persiennene dine? I mai ble det innført nye sikkerhetskrav for snorer til innvendig solskjerming – sjekk om dine er montert korrekt,...

Smart solskjerming til takvinduer

Takvinduer er flott og slipper inn masse dagslys. Men noen ganger kan det bli litt mye, særlig når du skal sove, eller når det er veldig varmt ute.

Gardiner fra A til Å

Liftgardiner eller sidegardiner? Eller ingen gardiner i heletatt? For å ha gardiner som vil henge pent og ta seg godt ut i lang tid, finnes ingen snarve...

Lag persienner nå!

Har det floket seg i vinduet? La den flokete persiennen bli din vintersyssel.

10 former for solskjerming

Utvalget i solskjerming er stort. Her ser vi på ti av de mest vanlige formene for solskjerming.

Når sola skader

Det er ikke bare vi mennesker som kan bli svidd i sommersola. Den kan også bleke tekstiler og skade interiøret.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no