Bilde: Pergo, Gerflor, Saga Parkett

Derfor vil vi ha det stort på gulvet

Trenden har de siste årene gått fra klassisk 3-stav til store, brede plank på gulvet. Formatet gir nemlig følelsen av større plass, samtidig som det gir en helhet i rommet. 

Størrelsen teller – i hvert fall på gulvet. Trenden har de siste årene gått fra klassisk 3-stav til store, brede plank. Og det er det gode grunner til. Formatet på gulvet gjør nemlig mye med rommet.

– Med brede, lange planker på gulvet vil hjemmet bli som et helt nytt sted. Ikke rart at det er en av de hotteste gulvtrendene for øyeblikket! sier Sofie Linge hos Pergo i en pressemelding. 

Og det er ingen tvil om at størrelsen har mye å si. Det ser man med et halvt øye.

– Plankenes format kan endre inntrykket av gulvet og hele rommet. Hver enkelt planke spiller en rolle for totalinntrykket. Alt etter hva du velger, kan du forvandle hele romfølelsen, forklarer Linge.

Valg av gulv er et av de viktigste valgene du gjør når du skal bygge nytt eller renovere et rom. Gulvet kan fremhevet rommet på en helt spesiell måte, og kan få selv de kjedeligste rom til å utstråle en helt ny glans. Bytter du for eksempel ut et gammelt 3-stavs eikegulv med en ny eksklusiv 1-stav, vil boligens interiør framstå på en helt annen måte.

Virker større

Med et parkett- eller laminatgulv med lange, brede gulvplanker, kan du få hele rommet til å virke større og luftigere. Det gir også en moderne og romslig atmosfære.

Store formater er populært i hele hjemmet – ikke bare i de store oppholdsrommene. Også i små rom kan brede planker gi inntrykk av større plass.

– Lange planker gjør stor forskjell hvis rommet er lite. Mange syns også lyse gulv bidrar til at rommet føles større, sier hun.

Gir en rolig helhet

Her i nord er vi glad i stilrene, harmoniske interiør, uten for mye forstyrrende elementer. Og da kommer de større gulvformatene godt med.

Lange, uavbrutte linjer i gulvet gir et rolig, helhetlig inntrykk. Det kan gi en eksklusiv, moderne følelse, og gjør det enkelt å innrede resten av rommet med farger og mønster du liker.

Med lange, brede gulvbord kan du få et utrolig flott og eksklusivt interiør. Det gir et roligere inntrykk, fordi det er færre skjøter.

– Og trenden er ikke i ferd med å avta. Laminatgulvene for eksempel blir bare bredere og lengre, forklarer hun. 

Enkelt å legge

Du trenger ikke være bekymret for at størrelsen skal stå i veien for hobbysnekkerdrømmen. Med moderne klikksystem kan en person enkelt legge de lange plankene alene..

Tenk egenskaper

Avslutningsvis råder hun deg til å tenke over mer enn hvordan gulvet ser ut.

– Husk at et flott gulv handler om mer enn bare utseende. Så om du ønsker «tregulv» i stort format, må du gå videre og se på hvilke andre egenskaper du vil at det skal ha. I dag finnes de fleste gulv i treimitasjoner og lange, brede plank. Flere av dagens laminatgulv er så naturtro i sin etterligning at det er vanskelig å skille fra ekte tre. Så det gjelder å tenke på hvilke andre egenskaper enn utseende som er viktig for deg. Til kjøkkenet kan det for eksempel være lurt å vurdere et ekstra fuktsikret laminat eller et slitesterkt vinylgulv, tipser hun.

29. mars 2019
Mer om Interiør

Fjern tapet med skyllemiddel

Du trenger ikke å kjøpe dyr tapetfjerner når du mest sannsynlig har et like effektivt vidundermiddel innenfor rekkevidde av vaskemaskinen.

Det er duket for 17. mai!

På nasjonaldagen opplever mange at bunaden skal på samtidig som bordet skal dekkes. Etter å ha sett på barnetoget, reiser også mange hjem sammen med...

Slik får du høyere boligpris

Fargerike grep kan gi stor gevinst når du skal selge huset.

5 grep du bør ta for å dempe støy i stua

Romklang og støy gjør deg sliten og energiløs. Med enkle grep kan du dempe støyen.

Derfor bør du ALDRI velge et lærcover til mobilen

Har du et lærcover til smarttelefonen din? Da skal du kanskje ha et nytt. En ny undersøkelse viser nemlig at vi overser renheten av vår egen mobiltelefo...

Annonsørinnhold

Tre enkle tips til bedre inneklima

Et godt inneklima er alfa omega i ethvert hjem, og kan raskt forbedres - mye enklere enn du tror! Se hvordan her.

5 tips til lekseplassen før skolestart

Med skolestart hører lekser til. Da er en motiverende og ryddig lekseplass nødvendig. Her er tipsene som gjør barnerommet klart til skolestart.

Derfor bør du legge gulvet nå

I sommermånedene er det mye snakk om terrasse og fasade. Men vi skal ikke glemme at dette også er den perfekte tiden for å pusse opp inne – spesielt...

11 smarte oppbevaringsidéer til julepynten

Unngå flate kranser, flokete juletrebelysning og knuste juletrekuler med disse smarte triksene som rett og slett gjør livet enklere.

Sparte tusenvis på å bytte lyspærer

Familien Carlsen i Oslo har byttet ut nesten alle lyspærene i huset med LED-belysning. Det sparer de gode penger på – og slipper også å skifte pærene så ofte.