Bilde: produsentene

Her er høstens interiørtrender

Industrielt, feminint og håndlaget er stikkord for trendene høsten 2010.

Nå som finanskrisen endelig har begynt å blekne, ser vi at trendene utvikler seg i en ny og uventet retning. Fokuset ligger nå på andre verdier enn tidligere. Velkommen til en tid der arbeideren er helten, og solidaritet og fellesskap sitter i høysetet.

- Det handler ikke lenger om prestisje og bling bling produkter, forteller  trendanalytiker Jakob Søndergaard fra Pej gruppen, i sitt trendforedrag på interiørmessen i Lillestrøm.

- Nå er det store fokus på ”value for money” og ingenting skal lenger være overflødig og prangende. Arbeiderklassen er helten i 2010, og dette skal også gjenspeiles i interiøret rundt oss.

Pej-gruppen er kjent for deres mangeårige forsking av fremtidens trender både for inn og utland. Og uten særlige unntak har Pej en fortid som treffsikre og meget korrekte.

Kvinnelig innflytelse
I løpet av høsten 2010 vil det fokuseres mer på å friste den kvinlige delen av husholdningen. Søndergaard påpeker at nesten 90% av alle beslutninger som tas i hjemmet, gjenspeiler kvinnenes meninger og avgjørelser. Menn og kvinner fristes forskjellig, men kvinnene bruker mer tid og energi på shopping. Derfor er det viktig å forstå kvinnenes atferd, for å skjønne hvordan det feminine kan være med på å drive forbruket, og holde hjulene i gang hos kjøpemarkedet.

Søndergaard har delt inn trendene for høsten 2010 i fire ulike kategorier. Der alle har likhetstrekk, men likevel står for en relativt ulik stil, med forskjellige fargekombinasjoner.

Høsten 2010 blir mer fargesprakende, kontrastpreget og røff enn noensinne. Fremtiden ser rett og slett spennende ut. Her kommer en liten introduksjon på hvordan de ulike trendene vil se ut.  


Sweet Sin
Denne trenden er kontrastfylt og feminin. Rosafarger og beige dominerer i duse toner, og blandes med brunt, med innspill av gult og grått. Myke feminine produkter skal gjerne blandes med en industriell og maskulin røffhet.

Materialer som blir brukt kan være alt fra lær og nagler til keramikk, lakkert metall og papirtynne tekstiler. ”Sweet sin” er delikat og romantisk, samtidig som den er røff og overraskende.


Labour Lust: Produkter fra Turiform

Labour Lust
Det ligger i navnet at arbeideren er på banen igjen. Og som et symbol på dette, er bruken av jeans og denim materialer fremtredende. ”Labour lust” er en hyllest til hardt arbeid og det industrielle.

Derfor kommer bruken av tre, betong, patinert gull og lær frem igjen. Produkter skal gjerne være håndlagde og originale, og gjenbruk er en stor del av denne trenden. Blåfarger briljerer her, med innspill av olivengrønt, rustbrunt, grått, mørk sennep og rødt.


Soft Metal
Metaller forbindes ofte med luksus og glamour. Denne trenden står ikke for det snobbete og prangende, men heller tvert i mot.

I 2010 skal de ulike metallene blandes med hverandre, og gjerne være nedtonet og rustikke. Dette skal være noe alle kan ha, og ikke utelukkende for de rike. På interiørfronten vil vi merke buede avrundede linjer og bløte former i rent metall, eller i metalliske tekstiler. Men kontrastene skal fortsatt være til stede.


Human Business
Denne siste trenden preges av en storbytrend, og det urbane. Her slår minimalismen inn, i kombinasjon med det feminine. Dette er en mer behersket stil, samtidig som den er smakfull og har et snev av det konservative over seg. Inspirasjonen er tydelig hentet fra et kontormiljø, myket opp av rundere former og sprekere farger. Grå, beige, sterk blå og sort, er hovedfarger for denne stilige trenden.   

13. september 2010
Mer om Tekstiler

Derfor bør du lufte dyna i kulda

Det er faktisk flere ting det er lurt å gjøre i boligen når gradestokken synker.

Så lett fikser du en ødelagt glidelås

Irriterer du deg over en glidelås som har åpnet seg i begge endene? Den kan du enkelt fikse selv!

Tørk klærne ute på vinteren

Mange tror at man ikke kan tørke klær utendørs på vinteren. Men stemmer det? Finn ut her!

Bruk sitron til å fjerne flekker på hvite skjorter

Vent litt med å kaste den hvite skjorten med flekk på. Med et par sitroner kan den nemlig bli god som ny!

Vekk med teppeflekkene!

Det er ikke til å unngå, en eller annen gang vil noen søle på favoritt-teppet. Ikke få panikk - det finnes som oftest alltid en løsning.

Lystette gardiner beskytter hytta når du ikke er der

Vi beveger oss stadig mot vår og sommer, og alt flere fjellhytter lukkes igjen og pakkes bort. Men har du tenkt på hva solen kan gjøre med interiøret...

Frisk opp interiøret med høstens herlige tekstilmote

Forandring kan raskt fryde på hjemmebane med nye tekstiler i form av gardiner, pynteputer, og  pledd  som gir økt trivsel innendørs.

Strikket interiør

En av årets store trender er strikk i interiøret. Det kan være både imitert strikk eller ekte vare.

Disse tingene må du ha i høst

I høst skal interiøret preges av gjenbruk, jeans, industrielle elementer og et nedtonet uttrykk.

Fin med lin og bomull

La boligen bli vårfin med vakker lin og bomull.

Lag veggpryden selv

Lag dine egne bilder til å henge på veggen. Det er lettere enn du tror, og resultatet kan overraske.

Interiørdesignerens tips

Interiørdesigneren gir deg innredningstips.

Forny intereriøret

Forny interiøret - slipp fantasien løs!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no